spriidiic ([info]spriidiic) rakstīja [info]arii_cirsliitis kopienā,
@ 2007-07-09 14:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
atslēgas
jau kādu laiku bij salūzusi dzelzs durvju slēdzene. pēc vairākiem mēnešiem beidzot tika izsaukts atslēgu meistars, nomainīt salūzušo slēdzeni. No rīta paņemu jauno atslēgu un pielieku pie pārējam.dodos uz darbu, kad braucu mājas un mēģinu atslēgt durvis. pilnībā pārliecībā ņemu jauno atslēgu un lieku slēdzenē, griežu 3/4 var pagriez, 1/4 nē. zvanu māmuļai - kas par lietu?! jauna slēdzene a durvis atvērt nevar.Ko man tagad darīt?! 30min nomocos pie durvīm, atmetu ar roku un dodos ar draudzeni dzert alu. Gaidu atgriežamies mājiniekus. Tad mamma mierīgi atslēdz. izrādās es vislaik mēģināju atslēgt ar kautkādu njipatjēmu atslēgu , kura piemaldījusies pie manām, a to īsto es pilnīgā pārliecībā uzskatīju par veco atslēgu un nemaz nemēģināju, jo jaunā vizuāli vienāda ar veco atslēgu....


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]susuriic
2007-07-09 14:42 (saite)
aj, man vispār atslēgas nepatīk. mūždien kaut kādas problēmas.

(Atbildēt uz šo)


[info]ripp
2007-07-09 15:26 (saite)
sakarā ar šo atminējos kādu cirslīštāstu par atslēgām no pašas pieredzes.
tātad, cirslītis nesen pārvācies uz jauno mitekli rīgas centrā, pirmskara mājā. durvīm divas slēdzenes, viena slēdzama ar parasto atslēgu, otra ar tādu lielu, veclaicīgu.
kādu vakaru pie cirslīša paliek pa nakti vīrieškārtas cilvēks. no rīta tā kā abiem jādodas prom. abi sataisījušies, bet pirms promiešanas noteikti jāpaskatās (vīriešcirslītim, sieviešcirslītis savu dabu apzinās, tādēļ šādus eksperimentus parasti neveic) kā durvis slēdzas vaļā/ciet ar veco atslēgu. aizslēdz. un neatslēdz. izrādās, ka atslēga viltīga - domāta tam, lai atvērtu/aizvērtu durvis no ārpuses. no iekšpuses var tikai aizvērt, atslēgai trūkst kkāds āķītis/izcilnītis.
tā nu abi paliek dzīvoklī ieslēgti - kā sākumā šķiet bailīgajam sieviešcirslītim - uz mūžīgiem mūžiem.
taču cirslīšiem, kā parasti, veicas. blakus mājā dzīvo paziņa, kas, tavu laimi, tieši tad bija mājās. viņai gan tieši bija dzimšanas diena, līdz ar to telefonsaruna bija aptuveni tāda "ām, sveika, ēm, es jau apsveicu tevi dz.d., apsveicu vēlreiz, bet, hmm, man te ķibele, vai Tu, lūdzu, nevarētu palīdzēt, esmu ieslēgusies dzīvoklī...."
cirslītis pārvācies uz piekto stāvu, logi ielas pusē, tieši pie trolejbusa pieturas, kur vienmēr daudz cilvēku. bet ko nu darīt. atslēgas tiek sapakotas maisiņā un, lūdzot kosmosu par to, lai netrāpa nevienam pa galvu, vai neielido kādā logā, mestas lejā.
stāsta beigas - tālāk viss norisinājās veiksmīgi, lai arī atslēgas piezemējās ar lielu būkšķi.

kopš tā laika cirslītis lielo atslēgu vairs neizmanto, tikai mazo. bailes, vai ziniet.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?