Hedera helix L. ([info]hedera) rakstīja [info]arii_cirsliitis kopienā,
@ 2013-04-04 15:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Cirslītis un entuziasms
Šis būs klasiski cirslīgs stāsts, tomēr ar kolorītu un virtuozu izpildījumu. Darbība - pirms dažiem gadiem, kad vēl aktīvi studēju.

Tātad, cirslītim pēcpusdienā jāapmeklē svarīgs seminārs, visu rītu apzinīgi lasījis materiālus, cirslītis pēkšņi attop, ka laika tak palicis pavisam maz. Tā nu cirslītis steidz uz savu Alma Mater, tak tomēr, pie fakultātes nonācis un aizelsies, cirslītis šausmās konstatē, ka kavē jau 5 minūtes. Bet konkrētais pasniedzējs tāds principiāls, viņam kavētāji ļoti, ļoti nepatīk. "Nu re," cirslītis sodās: "tik labi samācījies, bet visu iespaidu sabojāsi ar muļķīgu kavēšanu!" Cirslītis aizskrien līdz auditorijai, ver vaļā durvis - pasniedzējs jau sācis runāt, paraugās cirslītī, saurauc uzacis. "Es ļoti, ļoti atvainojos par kavēšanu, tā gadījās," cirslītis nomurmina, steidz ieņemt tuvāko brīvo sēdvietu, klusi čaukstēdams izvelk no somas pierakstus un pievērš pasniedzējam gaumīgāko no saviem inteliģentajiem skatieniem, kas pauž neapšaubāmu izpratni par tēmu un gatavību iesaistīties kvalitatīvā diskusijā par tēmas problēmjautājumiem. Pēc dažām minūtēm cirslītim sāk šķist, ka kaut kas nav īsti pareizi. Pasniedzēja ievads tā kā nedaudz ievilcies, tā kā par nedaudz ko citu. Pāris skatieni apkārt - jā, visas sejas pazīstamas, bet tomēr kaut kas nav labi, kaut kā visi pārlieku vēro cirslīti, daži sačukstas... Bet protams! Tie taču visi par kursu jaunāki! Un pasniedzēja prezentācijas slaidos arī par kaut ko citu tomēr tiek vēstīts! Cirslītis samulst, ielūkojas pulsktenī, un kā klapes no acīm nokrīt - cirslītim te jābūt tikai pēc nepilnas stundas! Kā jau kārtīgam cirslītim, viņam šķiet, ka visprātīgākā rīcība šajā situācijā ir savākt savas mantiņas un nemanāmi nozust. Bet durvis sasniegt neizdodas, jo pasniedzējs jautā: "Cirslīša jaunkundz, vai tad jums nepatīk mans stāstījums? Vai garlaicīgi?" "Es te laikam kaut ko sajaucu, man te tikai nākamā lekcija..." murmina cirslītis. Pasniedzējs tēvišķi pasmaida un saka: "Cirslīša jaunkundz, to mēs te visi jau pirms jums sapratām. Bet jūs droši varat palikt un paklausīties, ja vēlaties." "Ā, paldies, labi," nosaka bietes krāsas cirslītis un atgriežas iepriekš ieņemtajā sēdvietā.
Atstāsti par šo notikumu fakultātē bija aktuāli vēl pāris nedēļas.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kreiza
2013-04-04 19:23 (saite)
Mēs šādā veidā kādreiz pasniedzēju 1. aprīlī izjokojām, uz viņa lekciju aizgāja par kursu augstāka grupa :))) Sāka lasīt lekciju un lēnām viņa sejā parādījās smaids. Beigās jau saprata un tad sāka mūs tincināt par tā kursa vielu :D

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?