bārs | Aug. 11th, 2004 @ 01:27 pm |
---|
ja Jūs ierīkotu sev mājās bāru (tikai savai gaumei un priekam), kāds alko tur būtu? |
From: | lapsa |
Date: |
August 11th, 2004 - 01:29 pm |
|
|
|
(Link) |
|
stiprie - viskijs, rums, dzins... :)
viina veida dzeerieni un stiprie.Dievinu bacardi :)
|
From: | kakjux |
Date: |
August 11th, 2004 - 01:32 pm |
|
|
|
(Link) |
|
viskijs, džins, šampanietis, melnais balzams.. daudz viskija.
kam tev melnais balzams? ar domu, ar ko tu viņu lieto?:)
|
From: | kakjux |
Date: |
August 11th, 2004 - 01:54 pm |
|
|
|
(Link) |
|
uzturā ;) dzeršanai ;)
From: | affair |
Date: |
August 11th, 2004 - 02:17 pm |
|
|
|
(Link) |
|
vajadzēja teikt, ka tas ir veselībai! ;D
uztura bagātinātājs? vitamīni?:))
|
From: | kakjux |
Date: |
August 11th, 2004 - 02:20 pm |
|
|
|
(Link) |
|
arī ;D
|
From: | kakjux |
Date: |
August 11th, 2004 - 02:21 pm |
|
|
|
(Link) |
|
matu veselībai ;P tiek lietots kā matu balzams ;P
rums, konjaks, kalvadoss, tekila, sarkans un balts viins, absints, slivovica, zjubrovka, shnjabis, kaada nastoika (ogu), shampanietis (dzirkstoshais viins, ja buusiim preciizi), kaads krema likjieris un gan jau veel kas, ko izdotos ieraudziit un iekaarot. vienvaardsakot- visaam gaumeem un noskanjojumiem.
oho, tas jau izklausās pēc divdurvju skapja krājumiem, nevis neliela mājas bāra:)))
:) ja godiigi, tas ir reaali eksisteejosh maajas baars. un satilpst viss vienaa (graamat)plauktaa.
ak jaa, un protams, melnais balzaams un kahula un contreau. tikai melnais balzaams ilgi nekad neturaas.
iespaidīgi, klausies!:))ar ko lieto kahlua?
vai ar kafiju nav slikti (klaat lejot)
No kā taisa kalvadosu? pēc kā viņš garšo?
tautaa jamo meedz deeveet par aabolu brendiju. garsha ir samtaini maiga, bet ne salkana vai paaraak stipra (dzeeriens tomeer taa ap 40). pilniigi noteikti pagarshoshanai iesaku kaadu labaak notureetu, liidz ar to arii daargaaku kalvadosu. jo leetaas "padjobkas" var tikai izpurgaat visu prieku par dzeeriena buutiibu.
ps. kaa amsterdamaa gaaja?
amsterdama gāja labumā!!!! sēni gan neapēdām, bet gan jau. noteikti brauksim atkal turp :) atceļā, kad bijām jau Vācijā, viens nīderlandietis piedāvāja aizvest līdz Parīzei, parādīt pilsētu uz viņa rēķina un pēc tam aizvest līdz Rīgai :) bet mēs bijām jau pārāk noguruši, lai brauktu. tagad gan mazliet žēl, ka neaizbraucām.
varbūt tu vari ieteikt kādu konkrētu īpaši garšīgi kalvadosu?
gruuti buus. parasti tos peerku tax-free veikalos, jo manupraat sheit cenas ir nesameeriigas/vismaz noteikti taadas, ko nevaru atljauties. parasti ieksh tax-free kaadas 2-3 markas tik ir, tad njemu to, kursh ilgaak notureets.
From: | affair |
Date: |
August 11th, 2004 - 01:42 pm |
|
|
|
(Link) |
|
balzāms, vodka, džins, šampanietis (droši vien ledusskapī vai saldētavā, blakus šņabja glāzītēm...). iespējams arī moka. iesākumam pietiktu! ;)
From: | affair |
Date: |
August 11th, 2004 - 01:48 pm |
|
|
|
(Link) |
|
protams, pati labākā - ruskij standart! ;)
a kas tad moskovskajai vainas?:DDD
From: | affair |
Date: |
August 11th, 2004 - 02:01 pm |
|
|
|
(Link) |
|
nekādas vainas, bet silts standarts aukstā glāzē ir the real shit! ;)
kā būtu ar aukstu standartu siltajā glāzē?
From: | affair |
Date: |
August 11th, 2004 - 02:12 pm |
|
|
|
(Link) |
|
no way!!! ;)
From: | affair |
Date: |
August 11th, 2004 - 02:16 pm |
|
|
|
(Link) |
|
kheh! for sure! ;)
Bārā - Campari, zem bāra - mazais mini ledusskapītis,kurā vienmēr būtu auksts alus!
|
From: | prox |
Date: |
August 11th, 2004 - 02:26 pm |
|
|
|
(Link) |
|
tur jau ir: šnabis, absints, sļivovice, kaut kāds dīvains rums. vēl būtu: viskijs, normāls rums, vairāk šnabis, varbūt kāds vīns un balzāms. un alus. daudz. bet ne bārā - ledusskapī. =)
cilvēki! kāds absints ir pēc garšas, vai viņš ir uz spirta pamata? vai tam ir kāds sakars ar viduslaiku indi?
|
From: | prox |
Date: |
August 11th, 2004 - 02:36 pm |
|
|
|
(Link) |
|
tas laikam skaitas vērmeļu šnabis. tik mūsdienās viņu gatavo vilks-sazin-kā. bet kādreiz no vērmelēm. ir uz spirta bāzes (70%) + visādas zālītes un nezālītes garšai un efektam. tā garša ir īpatnēja. es gan nevaru aprakstīt. iesaku pašam nogaršot. ;)
|
From: | prox |
Date: |
August 11th, 2004 - 02:41 pm |
|
|
|
(Link) |
|
ai atvainojos - pareizi bija jābūt "pašAI nogaršot" (ieskatījos tavā žurnālā ;).
ar viduslaikiem, domāju, tam maz sakara. viņš tapa uzmeistarots, ja nemaldos, 18 gs beigās Francijā. pēc tam labots un pielabots. sākotnēji - kā zāles. bet tautai iepatikās. =)
kādu laiku atpakaļ presē bija vairāki raksti par šo dziru. tik neatceros kuros un kad.
nekas, nekas, liela bēda nav, ka tā nosauci;))
vot es arī atceros, ka par to rakstīja, un bija viedokļi, ka tas bija zāles, bet stiprākā koncentrācijā un daudz agrāk kā 18.gs - inde, tāpēc tā iedomājos, vai mūsdienu absintam ir ar to kāda saistība.
|
From: | prox |
Date: |
August 11th, 2004 - 02:49 pm |
|
|
|
(Link) |
|
ļaudis mēļo, ka tam zināmos (tik nezinu kuram) daudzumos absintam ir psihodēļiska iedarbība un cilvēkam īpašā veidā aizbraucot jumts. nu, piemēram, tiek uzskatīts, ka Van Gogs, pārlietojies šo šķidrumu, esot nošņāpis sev ausi. nu tā. man gan nek;adi gļuki no šamā nav bijuši. bet es viņu arī neko daudz neesmu dzēris. nu pa 100-150 gramiem. vairāk ne.
|
From: | murks |
Date: |
August 11th, 2004 - 04:10 pm |
|
|
|
(Link) |
|
tie stāsti par Van Gogu laikam ir patiesi
bet šodienas absints, šķiet, ir atbrīvots no tām "ļaunajām" vielām
(tas gan netraucē izlikties to nezinām, un tik un tā dzert kā kulta dzērienu :P)
tas obligāti jāparverš par kultu - jo smalkāk, jo labāk:)
|
From: | murks |
Date: |
August 11th, 2004 - 04:39 pm |
|
|
|
(Link) |
|
nu jā ... lieliska iespēja iedomāties, ka caur absintu kļūsi tikpat talantīgs kā Van Gogh vai Hemingway vai Oscar Wilde :)
ko lai neteiktu citi, tas ir viens no iemesliem cilvēku mīlestībai pret alkoholu (smalko)
muusdienaas sho psihodeelisko vielu pievienot, jeb pareizaak, tirgot absintu, kursh to satur, lielaakajaa daljaa valstu ir aizliegts ar likumu. bet esmu dzirdeejusi, ka kaut kur veel taads ir atrodams (valsti gan nemaaceeshu nosaukt)
ok. thanks:) kā viņu dzer? no šņabja glāzītēm pa tīro?
|
From: | prox |
Date: |
August 11th, 2004 - 02:46 pm |
|
|
|
(Link) |
|
kā kurš. citi - atšķaidītu ar ūdeni un ledu. bet parasti (cik nu man nācies saskarties un arī pats tā dzeru) - tīru, kam pievienots karamelizēts cukurs, kuru iegūst tādā kā īpašā rituālā: tējkarotē ieber cukuru, kuru samērcē absintā un aizdedzina; pēc tam iegūto vielu izmaisa absintā un dzer uz veselību. :)
oho! labais! zināsim kā profiņi dara:)))
|
From: | prox |
Date: |
August 11th, 2004 - 03:02 pm |
|
|
|
(Link) |
|
nū, profiņiem noteikti par šito būtu savs (bargs ;) viedoklis. met ar to cukuru - tā esmu redzējis dzeram čehija. tur tas ir populāri.
turklāt es neesmu nekāds profiņš - dzeru viņu maz un reti.
bet tajos rakstos bija arī receptes. turklāt izmantot viņu var arī dažādos kokteiļos.
gan jau lielāks profiņš nekā es, tā kā pakonsultēties noderēs:)))
Čehi dzer ne tikai alu?:)))
|
From: | prox |
Date: |
August 11th, 2004 - 03:17 pm |
|
|
|
(Link) |
|
nu absintu tur var dabūt gandrīz visos krogos. vismaz normālos kafūžos toč. nu iespējams, ka lielākā daļa šī dzēriena lietotāji nav čehi, bet tūristi. jo daudzās Eiropas valstīs, piem., Francijā, absintu nedrīkst tirgot. tad nu viņi brauc uz Prāgu un lok uz nebēdu. turklāt tur viņš ir samērā normālā cenā - ~7 Ls par 0,7 l pudeli. pie mums - makten dārgāk. :(
tas gan ir lēti! vai čehiem ir vecuma ierobežojums bāra apmeklētājiem?
|
From: | prox |
Date: |
August 11th, 2004 - 03:35 pm |
|
|
|
(Link) |
|
vecuma cenzs droši vien kā visur - 18 gadi. bet man liekas, ka viņi tur tik ļoti nepiekasījās šitam.
|
From: | prox |
Date: |
August 11th, 2004 - 02:51 pm |
|
|
|
(Link) |
|
ā, tu jautāji par glāzēm. atkarīgs noteikti no tā, kādā veidā dzer. ja dzer pilnīgi tīru - no šņabja glāzēm. bet parasti jau (šķiet) no viskija glāzēm. īpaši - ja dzer ar cukuru (vieglāk izmaisīt) vai ledu.
ja nepatiik aniisa garsha, absints arii vareetu nepatikt. bet tomeer, man kaa aniisa necieniitaajai absints patiik. manupraat labaakais pateereeshanas veids: shota glaaze ar absintu, teejkarote (bez kaudzes) ar cukuru, kuru abslaka ar absintu, aizdedzina, kameer cukurs izkuust, tad strauji iemaisa absintaa (nopuushot liesmu, protams) un strauji izdzer. nekas nevar buut labaaks nosalusham kjermenim aukstos ziemas vakaros.
|
From: | munky |
Date: |
August 11th, 2004 - 02:39 pm |
|
|
|
(Link) |
|
balzaaams, absints, tekila, viskijs.. citu neko nevajag
melnais balzāms, Captain Morgan 73% rums, konjaks, viskijs un neliela sauso spāņu sarkanvīnu izvēlīte ;o) no mājas vīniem -- pieneņu un rožu vīni, kā arī daži uzlējumi, vermuts + spirts
|
From: | f |
Date: |
August 11th, 2004 - 10:16 pm |
|
|
|
(Link) |
|
Ļoti dažāda džina kokteiļu izvēle, vermuts, šampis un rums. Laikam tā.
Vo maita :/ apsteidzi mani par minuuti...
|
From: | f |
Date: |
August 12th, 2004 - 02:06 am |
|
|
|
(Link) |
|
wehehehehehhee :D
Nea :P Par vienu ;) Pasties nedaudz zemaak!
Daudz visādu pussauso sarkanvīnu, pāris pudeles vermuta Bianco, kkas nedaudz no sarkanā šņabja, džina kokteilīši, kāda brendija vai viskija pudele...
|
From: | graafs |
Date: |
August 12th, 2004 - 07:02 am |
|
|
|
(Link) |
|
peec vakardienas tur vairs nebuutu nekaa
From: | olita |
Date: |
August 12th, 2004 - 08:34 am |
|
|
|
(Link) |
|
-ledusskapis pilns ar alu -malibu daaudz -rums baltais -siirupi -vodka -tekila
|
From: | jack |
Date: |
August 21st, 2004 - 01:49 pm |
|
|
|
(Link) |
|
- Grenadīns - Ananāsu sula - Šeikers - Vodka - Rums (Malibu ieskaitot) - Kāds no lipīgajiem liķieriem - utt
8 pudeles latvijas balzama džina un desmi 2l tilpima schweppes tonika vēl divas tā paša schweppes bitter lemona, ja gribas mazliet savādāk ginu garšot.
|
|