bārs | Aug. 11th, 2004 @ 01:27 pm |
---|
|
From: | prox |
Date: |
August 11th, 2004 - 02:36 pm |
|
|
|
(Link) |
|
tas laikam skaitas vērmeļu šnabis. tik mūsdienās viņu gatavo vilks-sazin-kā. bet kādreiz no vērmelēm. ir uz spirta bāzes (70%) + visādas zālītes un nezālītes garšai un efektam. tā garša ir īpatnēja. es gan nevaru aprakstīt. iesaku pašam nogaršot. ;)
|
From: | prox |
Date: |
August 11th, 2004 - 02:41 pm |
|
|
|
(Link) |
|
ai atvainojos - pareizi bija jābūt "pašAI nogaršot" (ieskatījos tavā žurnālā ;).
ar viduslaikiem, domāju, tam maz sakara. viņš tapa uzmeistarots, ja nemaldos, 18 gs beigās Francijā. pēc tam labots un pielabots. sākotnēji - kā zāles. bet tautai iepatikās. =)
kādu laiku atpakaļ presē bija vairāki raksti par šo dziru. tik neatceros kuros un kad.
nekas, nekas, liela bēda nav, ka tā nosauci;))
vot es arī atceros, ka par to rakstīja, un bija viedokļi, ka tas bija zāles, bet stiprākā koncentrācijā un daudz agrāk kā 18.gs - inde, tāpēc tā iedomājos, vai mūsdienu absintam ir ar to kāda saistība.
|
From: | prox |
Date: |
August 11th, 2004 - 02:49 pm |
|
|
|
(Link) |
|
ļaudis mēļo, ka tam zināmos (tik nezinu kuram) daudzumos absintam ir psihodēļiska iedarbība un cilvēkam īpašā veidā aizbraucot jumts. nu, piemēram, tiek uzskatīts, ka Van Gogs, pārlietojies šo šķidrumu, esot nošņāpis sev ausi. nu tā. man gan nek;adi gļuki no šamā nav bijuši. bet es viņu arī neko daudz neesmu dzēris. nu pa 100-150 gramiem. vairāk ne.
|
From: | murks |
Date: |
August 11th, 2004 - 04:10 pm |
|
|
|
(Link) |
|
tie stāsti par Van Gogu laikam ir patiesi
bet šodienas absints, šķiet, ir atbrīvots no tām "ļaunajām" vielām
(tas gan netraucē izlikties to nezinām, un tik un tā dzert kā kulta dzērienu :P)
tas obligāti jāparverš par kultu - jo smalkāk, jo labāk:)
|
From: | murks |
Date: |
August 11th, 2004 - 04:39 pm |
|
|
|
(Link) |
|
nu jā ... lieliska iespēja iedomāties, ka caur absintu kļūsi tikpat talantīgs kā Van Gogh vai Hemingway vai Oscar Wilde :)
ko lai neteiktu citi, tas ir viens no iemesliem cilvēku mīlestībai pret alkoholu (smalko)
muusdienaas sho psihodeelisko vielu pievienot, jeb pareizaak, tirgot absintu, kursh to satur, lielaakajaa daljaa valstu ir aizliegts ar likumu. bet esmu dzirdeejusi, ka kaut kur veel taads ir atrodams (valsti gan nemaaceeshu nosaukt)
ok. thanks:) kā viņu dzer? no šņabja glāzītēm pa tīro?
|
From: | prox |
Date: |
August 11th, 2004 - 02:46 pm |
|
|
|
(Link) |
|
kā kurš. citi - atšķaidītu ar ūdeni un ledu. bet parasti (cik nu man nācies saskarties un arī pats tā dzeru) - tīru, kam pievienots karamelizēts cukurs, kuru iegūst tādā kā īpašā rituālā: tējkarotē ieber cukuru, kuru samērcē absintā un aizdedzina; pēc tam iegūto vielu izmaisa absintā un dzer uz veselību. :)
oho! labais! zināsim kā profiņi dara:)))
|
From: | prox |
Date: |
August 11th, 2004 - 03:02 pm |
|
|
|
(Link) |
|
nū, profiņiem noteikti par šito būtu savs (bargs ;) viedoklis. met ar to cukuru - tā esmu redzējis dzeram čehija. tur tas ir populāri.
turklāt es neesmu nekāds profiņš - dzeru viņu maz un reti.
bet tajos rakstos bija arī receptes. turklāt izmantot viņu var arī dažādos kokteiļos.
gan jau lielāks profiņš nekā es, tā kā pakonsultēties noderēs:)))
Čehi dzer ne tikai alu?:)))
|
From: | prox |
Date: |
August 11th, 2004 - 03:17 pm |
|
|
|
(Link) |
|
nu absintu tur var dabūt gandrīz visos krogos. vismaz normālos kafūžos toč. nu iespējams, ka lielākā daļa šī dzēriena lietotāji nav čehi, bet tūristi. jo daudzās Eiropas valstīs, piem., Francijā, absintu nedrīkst tirgot. tad nu viņi brauc uz Prāgu un lok uz nebēdu. turklāt tur viņš ir samērā normālā cenā - ~7 Ls par 0,7 l pudeli. pie mums - makten dārgāk. :(
tas gan ir lēti! vai čehiem ir vecuma ierobežojums bāra apmeklētājiem?
|
From: | prox |
Date: |
August 11th, 2004 - 03:35 pm |
|
|
|
(Link) |
|
vecuma cenzs droši vien kā visur - 18 gadi. bet man liekas, ka viņi tur tik ļoti nepiekasījās šitam.
|
From: | prox |
Date: |
August 11th, 2004 - 02:51 pm |
|
|
|
(Link) |
|
ā, tu jautāji par glāzēm. atkarīgs noteikti no tā, kādā veidā dzer. ja dzer pilnīgi tīru - no šņabja glāzēm. bet parasti jau (šķiet) no viskija glāzēm. īpaši - ja dzer ar cukuru (vieglāk izmaisīt) vai ledu.
|
|