trusis baltvīnā

« previous entry | next entry »
Oct. 5th, 2018 | 12:28 pm

citdien manā īpašumā nonāca neliels trusis, 1 gab.
palasīju, ko ar tādiem parasti dara (jo līdz šim truša gatavošanā biju piedalījusies tikai 1x, ij to pastarpināti (starp citu, sen nav rīkots "ēst" pasākums (trīskāršās iekavas- must have!)))

apbārstīju truša detaļas ar miltiem un apbrūnināju katlā, sviestā + eļļā, noliku maliņā.
smalkās 1/4ripinās sagrieztus sīpolus lēni karamelizējuu (uz mazas uguns, laiku pa laikam apmaisot) tajā pašā katlā, aptuveni 40 min (ilgāk nebija iekšā).
iespiedu pāris daiviņas ķiploka, pieliku lauru lapas, piparu graudus, kadiķogas, kaltētu pētersīļa sakni.
pievienoju sagrieztus burkānus un selerijas, pacepināju mazliet uz lielākas uguns.
ielēju pudeli sausa baltvīna, nokasīju visu no katla apakšas, pagaidīju, kad uzsit burbuli, iepeldināju tur trusi.
piemetu timiānu, mazu chili, 1/2 papriku un pāris tomātus, sāli.
ļāvu tam visam sutināties uz mazas uguns bik vairāk par stundu, tad pieliku bik brūnā cukura, sojas mērci, maltus melnos piparus, vēl kaut kādas random garšvielas.
Tags:

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {4}

vilibaldis

(no subject)

from: [info]vilibaldis
date: Oct. 5th, 2018 - 03:08 pm
Link

nu,( ar pirkstiem nerādīsim), daži te solīja, kad māja būs gatava...

Reply | Thread


Skabičevskis

(no subject)

from: [info]begemots
date: Oct. 5th, 2018 - 06:30 pm
Link

Grīdu pat vēl nav!

Reply | Parent | Thread


vilibaldis

(no subject)

from: [info]vilibaldis
date: Oct. 5th, 2018 - 11:54 pm
Link

jāteic gan, kad pēdīgo reiz tikāmies, gluži pa lāgām nelēkājām viss...

Reply | Parent


zintish

(no subject)

from: [info]zin
date: Oct. 6th, 2018 - 11:34 am
Link

a kad būs? ;)

pie manis vispār arī varētu.. nākamā svētdiena, piemēram, absolūti brīva

Reply | Parent