- 2015.11.19, 08:31
- Tajos "briti izmēģina kefīru" video ir viens liels trūkums: ja dot izmēģināt kuru katru kefīru, tad slēdziens būs visai nelabvēlīgs: vidējais kefīrs ir diezgan pretīga susla. It īpaši tie poļu varianti, kas UK (un Vācijā) ir pieejami: tāda parodija par īstu kefīru. (Par tiem vēl pretīgāki ir tikai "Kefir" ko vācu kompānijas mēģina ražot... *nospļaujas*)
Īsti labs kefīrs ir tikai Latvijā, un tikai noteiktas markas. Izcils ir Talsu (un, vispār, arī Talsu Bio). Interesanti ka ļoti labs bija Daugavas, tas stikla pudelē, bet garša bija pavisam citāda: ļoti laba, bet ne tik prasta lai pie zirņiem tā harmoniski ietu klāt.
Es esmu mēģinājis arī vairākus lietuviešu* kefīrus un visi bija pretīgi. Tā ka kefīra garša ir ļoti neviennozīmīgs jēdziens.
________________________
* Esmu Viļņā dzīvojis vairākus mēnešus. - 14 rakstair doma
- 19.11.15 10:30 #
-
Talsu tik tiešām ir labs.
Vēl var ākstīties un raudzēt pats. Vienu brīdi mēģināju un sanāca pat ļoti labi. Bet tad vienbrīd kaut kas nogāja ne tā un sāka palikt pārāk skābs, un beigās atmetu ar roku. - Atbildēt
- 19.11.15 11:42 #
-
Man tikai Kāruma kefīrs garšo oranžajā pakā. Droši vien tas pats, kas citi RPK kefīri, bet tā laikam psiholoģiska īpatnība :). Talsu nemaz negaršo.
Bet šis jau ar visiem nacionālajiem produktiem. Eksportē parasti kaut kādas žurgas, jo mazie un kvalitatīvie ražotāji vai nu nespēj atļauties eksportam nepieciešamo mārketingu vai arī viņiem tas eksporta tirgus nemaz nav vajadzīgs. Jebkurā Eiropas lielveikalā ir pilns veikals ar citu valstu it kā nacionālajiem produktiem, kuri garšo pretīgi, bet to dzimtenē ir daudz, daudz labākas alternatīvas. - Atbildēt
- 19.11.15 12:31 #
-
Paldies par informāciju. Visu laiku biju pārliecināts, kas RPK ražo Kārumu. Abiem cārdā Rīgas un nekad nebiju pievērsis uzmanību, ka tie divi dažādi ražotāji. Bet tagad internetos atradu, ka vasarā RPK jeb FoodUnion tāpat Piensaimnieku pērk.
- Atbildēt
- 19.11.15 12:39 #
-
Njā, kārtējais nedarbs pie RPK grēkiem. Gribēju vēl piezīmēt ka RPK produkcija ir visai viduvējas kvalitātes, un tas ka šie savu pienu zem "Limbažu" zīmola tirgo vispār ir gana tizli.
- Atbildēt
- 19.11.15 13:31 #
-
Talsu ir mans mīļākais! bet nevar nopirkt Rimi... Stockmann un Prsima ir vienmēr. Tas bio gan nav dzerams.
Bet piekrītu. - Atbildēt
- 19.11.15 13:55 #
-
vai ne! tas tāpat kā dot pagaršot biezpienu - tas, ko zem šīs kategorijas ražo DE, nav absolūti nekāda sakara ar to, kas manā izpratnē ir šis produkts.
- Atbildēt
- 19.11.15 22:11 #
-
Es biju klāt, kad daži amerikāņi negaidot tika pacienāti ar torti, kurai pildījumā biezpiena krēms. Viņiem iestājās kognitīvā disonanse, jo viņi nebija gaidījuši, ka kūkas krēms var būt graudains; es pastāstīju par latviešu mīlestību uz biezpienu, viņi pagaršoja kūku vēlreiz un teica, ka vispār esot labs. Tā ka svarīgi ir arī morāli sagatavoties :)
- Atbildēt
- 20.11.15 09:17 #
-
Senos laikos bija, man liekas, Valmieras piena kefīrs. Tādās tumši zaļās pakās. Tas bija visvisvislabākais. Tagad ... nu jā, Talsu ir vislabākais. Lai gan ir kaut kad miesta bodē dabūts kaut kāds mazā kombināta kefīrs, kas bija riktīgi kā bērnībā, labā nozīmē, protams.
- Atbildēt
- 20.11.15 23:10 #
-
turku airans man liekas vēl garšīgāks par kefīru, bet es droši vien esmu draņķīgs patriots, man arī karijs garšo vairāk nekā kartupelis ar kotleti.
- Atbildēt