- 2015.11.19, 08:31
- Tajos "briti izmēģina kefīru" video ir viens liels trūkums: ja dot izmēģināt kuru katru kefīru, tad slēdziens būs visai nelabvēlīgs: vidējais kefīrs ir diezgan pretīga susla. It īpaši tie poļu varianti, kas UK (un Vācijā) ir pieejami: tāda parodija par īstu kefīru. (Par tiem vēl pretīgāki ir tikai "Kefir" ko vācu kompānijas mēģina ražot... *nospļaujas*)
Īsti labs kefīrs ir tikai Latvijā, un tikai noteiktas markas. Izcils ir Talsu (un, vispār, arī Talsu Bio). Interesanti ka ļoti labs bija Daugavas, tas stikla pudelē, bet garša bija pavisam citāda: ļoti laba, bet ne tik prasta lai pie zirņiem tā harmoniski ietu klāt.
Es esmu mēģinājis arī vairākus lietuviešu* kefīrus un visi bija pretīgi. Tā ka kefīra garša ir ļoti neviennozīmīgs jēdziens.
________________________
* Esmu Viļņā dzīvojis vairākus mēnešus. - 14 rakstair doma
- 19.11.15 11:42 #
-
Man tikai Kāruma kefīrs garšo oranžajā pakā. Droši vien tas pats, kas citi RPK kefīri, bet tā laikam psiholoģiska īpatnība :). Talsu nemaz negaršo.
Bet šis jau ar visiem nacionālajiem produktiem. Eksportē parasti kaut kādas žurgas, jo mazie un kvalitatīvie ražotāji vai nu nespēj atļauties eksportam nepieciešamo mārketingu vai arī viņiem tas eksporta tirgus nemaz nav vajadzīgs. Jebkurā Eiropas lielveikalā ir pilns veikals ar citu valstu it kā nacionālajiem produktiem, kuri garšo pretīgi, bet to dzimtenē ir daudz, daudz labākas alternatīvas. - Atbildēt