- 2015.11.19, 08:31
- Tajos "briti izmēģina kefīru" video ir viens liels trūkums: ja dot izmēģināt kuru katru kefīru, tad slēdziens būs visai nelabvēlīgs: vidējais kefīrs ir diezgan pretīga susla. It īpaši tie poļu varianti, kas UK (un Vācijā) ir pieejami: tāda parodija par īstu kefīru. (Par tiem vēl pretīgāki ir tikai "Kefir" ko vācu kompānijas mēģina ražot... *nospļaujas*)
Īsti labs kefīrs ir tikai Latvijā, un tikai noteiktas markas. Izcils ir Talsu (un, vispār, arī Talsu Bio). Interesanti ka ļoti labs bija Daugavas, tas stikla pudelē, bet garša bija pavisam citāda: ļoti laba, bet ne tik prasta lai pie zirņiem tā harmoniski ietu klāt.
Es esmu mēģinājis arī vairākus lietuviešu* kefīrus un visi bija pretīgi. Tā ka kefīra garša ir ļoti neviennozīmīgs jēdziens.
________________________
* Esmu Viļņā dzīvojis vairākus mēnešus. - 14 rakstair doma
- 19.11.15 22:11 #
-
Es biju klāt, kad daži amerikāņi negaidot tika pacienāti ar torti, kurai pildījumā biezpiena krēms. Viņiem iestājās kognitīvā disonanse, jo viņi nebija gaidījuši, ka kūkas krēms var būt graudains; es pastāstīju par latviešu mīlestību uz biezpienu, viņi pagaršoja kūku vēlreiz un teica, ka vispār esot labs. Tā ka svarīgi ir arī morāli sagatavoties :)
- Atbildēt