- 2008.01.28, 20:06
- Nopirku Limbažu kefīru, kas, pats par sevi, ir ievērības cienīgs fakts, laikā kad veikalu plauktus eksluzīvi rotā Old Farmer, RIMI, Valmieras produkcija. (Atgādināšu, ka Valmieras produkciju es konsekventi vairs nepērku, jo tai ir Šķēles piešprice).
Bet pa brīvdienām nopirku SIA DaugavaDK kefīra pudeli. Ls 1.60, 750ml. Garša, cepuri nost, īstā. Īstā bērnības laiku, sovjetu kefīra garša, kad par "E" brīnumiem piensaimniecība neko nezināja.
Jākonstatē skumjas divas lietas:
a) No 750ml sanāk akurāt divas manas kefīra-dzeramās krūzītes. Skaties uz krūzīti, un saproti: lūk 80 santīmi. Dzer un centies par to nedomāt.
b) Neviens cits no šobrīd uz veikalu plauktiem esošajiem kefīriem PĒC KEFĪRA NEGARŠO! Pēc biezas neskaidri-skābenas baltas substances garšo, bet pēc KEFĪRA negaršo.
upd: biezpientaure vērš uzmanību, ka "Limbažu" produkciju tepat RPK savā Bauskas ielas bāzē ražo, no pulvera un vājpiena. Noteikti tajā pat grāpī tur, kur "Old Farmer" rūgst. Un arī savu "Rasa" gan jau no tā paša krāna lej. Un konsultē viņus visus "Lāse" piena antitēzes tehnologs. - 23 rakstair doma
- 28.1.08 20:50 #
-
Štrunts ar kefīru, skābpiena produkts ir un paliek skābpiena produkts, bet tas, ka kvasu ir pārvērtuši par gāzētu cukurūdeni - tā gan ir m*cība! :F
- Atbildēt
- 29.1.08 12:06 #
-
Un Cido visu kādreizējo sulu vietā tagad tā paša vecā izskata pakās ir NEKTĀRI. Kas, es kāda bite vai?
- Atbildēt
- 28.1.08 20:55 #
-
Tā tak ir ar gandrīz visiem produktiem: sākot no tomātiem un beidzot ar maizi. Jāatsāk pīpēt un smagi dzert, lai nejūt garšu.
- Atbildēt
- 28.1.08 20:59 #
-
Iesaku pamēģināt Talsu, plastmasas pudele, ir rimi, maksā humāni.
Limbažu, kas zīmīgi, ražots tiek Rīgā. - Atbildēt
- 28.1.08 21:13 #
-
kas interesanti - visiem kefīriem garša mēdz peldēt, vai nu atkarība no izejvielām vai līnijas darbinieka noskaņojuma. Ziemā vispār piena produkti loģiski tiek iegūti no kombikorma, antibiotikām un nuja, tās pašas smegmas :) spriežu pēc tā, ka vasarā kausējot sviestu atdalās daudz mazāk baltās ķites nekā tas notiek ziemā. Cita kvalitāte.
- Atbildēt
- 28.1.08 21:04 #
-
Šķēles smegmas piešprice - nu baisi pa acīm noblieza :)
kā gan var priecēt sajūta, ka ne man vienai pārtikas izvēle balstīta iracionālos un faktiski jau bērnišķīgos apsvērumos - Atbildēt
- 28.1.08 22:27 #
-
Kādreiz, kad pienu un kefīru taisīja Limbažos, kefīrs bija kefīrs. Tagad to Bauskas ielā taisa no pulvera un vājpiena. Īstu pilnpiena kefīru Latvijā taisa tikai Valmierā, lai cik skumji tas arī tev neliktos :) Nu un Daugava arī protams gatavo to no pilnpiena.
- Atbildēt
- 28.1.08 23:18 #
-
baigi šķidrais bija tas Valmieras - reāli riebīgs.
par pulveri piefiksēju :) - Atbildēt
- 28.1.08 23:00 #
-
Tikko iedomājos, ka man ledusskapī arī Limbažu kefīrs, tomēr nē. Cesvaines 1 litra paka. Šķiet, ka šis garšoja labi, un ražots Cesvainē (ja nemelo, varbūt kāds lietpratējs zin), un cena RIMI caurmērā arī bija augstāka par vidējo.
- Atbildēt
- 28.1.08 23:28 #
-
Gada vīza uz Baltkrieviju ir pārtikas, arī alkohola un tabakas risinājums. Es ne par cenu. Es par garšas īstumu.
- Atbildēt
- 28.1.08 23:35 #
-
ak jā, nupat atcerējos pirms pusgada Ukrainā dzertā kefīra garšu....īsts produkts, īsta manta. Latvijā tāda nudien nav, Daugavas garšu neatceros - varde nodušīja. Maksā gan tikpat cik mums (grivnas uz latiem), bet pakas foršākas - ar plastmasas aizdari nevis čāp-čāp tipa caurumu. Vēl atceļam sapirkāmies, līdz Lietuvai dzērām.
- Atbildēt
- 29.1.08 01:29 #
-
domāju, bet man nav lielas poņas par to...kāda vispār vairumcena lai galā nemaksā latu, cik izmaksā atvešana plus visādi ukraiņu/poļu vai baltkrievu/braļukasu vipendroni kuru rezultātā kravu var izdalīt robežu šķērsojošiem, tad kur to tirgot - pašam stāvēt uz ielas vai iet atdoties uz galda rimi bosiem par sadarbības iespēju, kuri papildus vēl prasīs atlaides un lai es pats eju krāmēt pakas plaukta. Vienvārdsakot, kādam kas importē padsmit pozīcijas, tas varbūt būtu fihņa, bet man tam nav iekšu.
Ak jā, no Ukrainas tak ved sulas, baklažānus burkās, kabaču ikrus, netālu no mājas ir veikaliņš...un neved kefīru. Varbūt kautkādam kvadrātam tas rentētos, ja tirgotu paku par 2-3 lati, bet tauta grib lēti, velreiz lēti un ak jā, patiešām lēti. - Atbildēt
- 29.1.08 08:45 #
-
par Ls 1.60 jau ir pašmāju - Daugavas kefīrs tak ir visai labs. Vienīgi ja viņš spītīgi nelietu tajā pudelē... varbūt tur var ierasties ar savu mučeli un ieliet par vairumtirdzniecības cenu?
- Atbildēt
- 29.1.08 10:28 #
-
Daugavai ir mazā māsa Aiviekste - tie paši produkti tikai plastmasas iepakojumos un nedaudz lētāk. Šķiet, kefīrs bija tuvu latam. Pati gan vēl neesmu mēģinājusi, vai stikla pudeles un plastmasas pudelēs ir viens un tas pats (tilpumu neievēroju), jo plašs Aiviekstes klāsts ir manīts tikai Rimi un pēdējo reizi, kad tur biju, kefīri bija izķerti ..
- Atbildēt