Comments: |
| From: | str |
Date: | June 11th, 2016 - 04:51 pm |
---|
| | | (Link) |
|
sviestu var. olas , krējums - pēc tam ne visai. pienu var- porcijās. biezpiens- nu tikai ja pēc tam cepumos
sviestu, biezpienu bez problēmām. svietam tikai jāatceras, ka laicīgi jāizņem no saldētavas lai var uz maizes uzsmērēt. mums ar sviestu gandrīz pilna viena atvilktne - es ēdu tikai sviestu, daudz ko sildu sviestā nevis eļļā un diezgan bieži lietoju konditorejas izstrādājumiem. arī ja notecējis termiņš to nejūt. biezpiens pēc atkausēšanas vr būt drusku ūdeņaināks, bet es saldēju tad, kad tā ir par daudz, lai nepaliek vecs vai ir jau drusku sastāvējies un izmantoju tālāk termiski apstrādājot, līdz ar to par ēšanu svaigā veidā nevarēšu komentēt.
krējums pēc atkušanas maina struktūru, mērcēm u.tml var lietot, bet tās kļūst pārslainākas, garša ir ok, bet vizuāli tur kkas peld. man netraucē, es esmu saldējusi kad galīgi nav izejas, lai neiet postā, bet ar to neaizraujos. piens atūdeņojas un nav garšīgs, tādēļ jau pienu nesaldē, bet tvaicē un taisa pulverī saldais krējums - domāju ka ne. es neriskētu. tad jau drīzāk pērkot skatīties uz termiņiem un pirkt to, kas ar ilgāku, tetra pakās nebojājas. vai mazos kafijas krējuma iepakojumus olas saldē, bet tikai dzeltenumus (melanža) ko pēc tam lieto konditorejā (man šķiet, ka vārītajiem kremiem. atkausētu domāju, ka neizvārīsi un nesakulsi) domāju ka no baltumiem pļeka vien sanāks (bet var nopirkt atsevišķi olbaltumu lielajā pudelē. protams, nav bio, jo melanžu un olbaltumu pakās ražo tikai Balticovo)
| From: | sw |
Date: | June 11th, 2016 - 06:59 pm |
---|
| | | (Link) |
|
apliecinu, ka pienu un sviestu var pilnīgi ok saldēt. vienīgi piens pēc atkausēšanas sabojājas kaut kā ātrāk, ideja par dalīšanu porcijās varētu būt vērtīga.
a kā ar kūpinātu gaļu, nezini?
| From: | sw |
Date: | June 11th, 2016 - 07:11 pm |
---|
| | | (Link) |
|
fvz, bet, ja būtu izvēle starp mest ārā labu kūpinātu gaļu vai provēt sasaldēt, es laikam saldētu. pēc tam jau redzētu, kas sanācis, vismaz būtu mēģināts.
Ok, jāmēģina ar mazāku gabaliņu.
es esmu saldējusi kūpinātu gaļu. ūdeņaina, bet ēst var. es gan cepu laikam, jo nevarēju sagaidīt atkušanu.
esmu saldējusi, ir ok. bet es tādus nelielus gabaliņus ar speķi un ādu saldēju un vēlāk lieku klāt zupām pie buljoniem, lai garšīgāks. garšas ziņā nebojājas, tikai priekš maizītēm labāk iepriekš noteikti sagriezt šķēlēs
bet tas attiecas uz riktīgām kūpinātajām gaļām, tām kas sausas un cietas. vēl esmu saldējusi asinsdesu, sardeles, mājas desu
Jā, es to īsto kūpināto arī domāju (veikala "kūpinājumus" jau labu laiku neēdam). Jēlus kupātus saldēju. Esmu izmēģinājusi arī viltoto zaķi saldēt - atsaldējot tiešām nav ne vainas. Vot tagad stāv viens spainītis ar auksto zupu saldētavā, bišķīt bail par to kefīru, bet nu redzēs.
var! tikai pēc tam kādās mērcēs vai sacepumos | |