starro ([info]starro) rakstīja,
@ 2009-10-16 13:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:lloydie d stiff - boom boom fatty

šito vīrusu esmu dabūjis no putniem, jeibogu. precīzāk - no āboliem. tie maitas strazdi aizknābā visus smukākos trebū. nu kā tu ļausi sapūt tādiem lieliem, sulīgiem, dzidriem trebuļiem, kam tik vien vainas kā aizknābājiens vienā pusē? ņem nazi un rūpīgi izpreparē putnu kodumus, noskalo remdenā ūdenī un ēd gardu muti ka šmakst un sula bārdā notek. un gripa klāt.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]klaviereetaaja
2009-10-16 13:55 (saite)
Putnu gripu var dabūt tikai no asinīm. Jā, droši vien āboli vainīgi :))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]starro
2009-10-16 14:04 (saite)
bet vai tad visas gripas nav "putnu"? nu kad SVA plāno un prognozē vakcīnas - viņi tač seko putnu migrācijai, ne? no šķaudām gripu nevar saķert?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]klaviereetaaja
2009-10-16 17:25 (saite)
Visas nav putnu. Ir 3 gripas tipi, un tikai 1 no tiem saimnieki var būt gan cilvēki, gan dzīvnieki (arī putni). No šķaudām gripu var saķert, bet, lai dabūtu putnu gripu, jābūt supertuvam kontaktam ar putniem (piem., ar asinīm, kurām vajadzētu iekļūt kādā rētā, lai vispār kaut kas pieliptu). Starp citu, ja mazgā ābolus ar siltu ūdeni un vēl izgriež knābienu pēdas - kādi vēl satraukumi?! Ieteicamais profilakses minimums ir veikts! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]klaviereetaaja
2009-10-16 17:26 (saite)
Un vispār - tā putnu gripas būšana ir viena vienīga komercija. Vai tad ir baigi daudz upuru, baigā pandēmija?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]starro
2009-10-16 14:25 (saite)
iz wikipēdijas:
... Typically, influenza is transmitted through the air by coughs or sneezes, creating aerosols containing the virus. Influenza can also be transmitted by bird droppings, saliva, nasal secretions, faeces and blood. Infection can also occur through contact with these body fluids or through contact with contaminated surfaces. Airborne aerosols have been thought to cause most infections, although which means of transmission is most important is not absolutely clear. ..
http://en.wikipedia.org/wiki/Flu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?