scope ([info]scope) rakstīja,
@ 2011-02-13 17:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:france, nice, travel

Turpinājums ceļojuma aprakstam #1 un #2.
Šeit apkopoju 2 dienu izbraucienus uz Ventimiglia un ?ze.

Ventimiglia [info]
No Nicas šeit nokļuvām ar ar vilcienu, kurš dodas garām arī Monaco, bet tas šajā dienā nav mūsu plānos. Vilciena biļete turp-atpakaļ izmaksā ap 15 EUR vienam cilvēkam.

Šī Itālijas pilsētiņa atrodas 7 kilometrus no Francijas robežas un ir pazīstama ar tur notiekošo iknedēļas ielu tirdziņu, kurš tur notiek katru piektdienu un izvēršas gar jūras krastu.
Šis tirdziņš un arī Ventimiglia vecpilsēta, kurā, atšķirībā no citām šāda veida pilsētiņām, savas ikdienas gaitas vada vienkārši vietēji iedzīvotāji nevis uz tūristiem orientēti darboņi, arī ir mūsu mērķis.

Jāsaka, ka man Ventimiglia tirdziņš nešķita nekas īpašs, bet pieļauju, ka vidējam eiropietim iespēja paburzīties lielajās tautas masās un nopirkt kaut ko lētāk nekā veikalā, ir pietiekami liels piedzīvojums un arī ietaupījums maciņam.

Pēc tirdziņa apmeklējuma pa tiltiņu dodamies pāri upei vecpilsētas virzienā, lai izstaigātu šaurās ieliņas un aplūkotu, kā tur dzīvo vietējie iedzīvotāji.

















?ze [info]
Šeit nokļūstam ar autobusu(Nr. 122). Jārēķinās, ka uz Eze autobusi nebrauc ļoti bieži(aptuveni reizi 2 stundās). Ir vēl alternatīvais maršruts Nr. 82, bet tas kursē vēl retāk. Abi autobusi nekursē svētdienās.

Šī ir vēl viena mazā pilsētiņa Franču Rivjērā, kura ir pazīstama ar lielisko skatu uz jūru no tās augstākā punkta un botānisko dārzu, kurā apskatāmi kaktusi un sukulenti.

Botāniskais dārzs izveidots kalna, kurā atrodas pilsēta, galā, tāpēc, lai izbaudītu apkārtnes skatus, nākas gribot negribot apmeklēt botānisko dārzu. Tajā starp kaktusiem un sukulentiem izvietotas skulptūras. Ieeja botāniskajā dārzā maksā 5 EUR pieaugušajiem, 2.50 EUR studentiem.

Pēc botāniskā dārza apmeklējuma iegriežamies suvenīru bodītē un pēc tam dodamies uz autobusu.













turpinājums sekos...


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?