scope ([info]scope) rakstīja,
@ 2011-02-12 12:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:france, nice, travel

Ceļojums uz Nicu Francijā gan bija labu laiciņu atpakaļ, pagājušā gada septembra sākumā, bet pieķerties atskaitei visu laiku vai nu nebija laika vai iedvesmas.
Tā jau diez vai es būtu izdomājis doties uz Nicu, bet, tā kā mana māsa tajā laikā tur strādāja, tad bija iespēja apvienot lietderīgo ar patīkamo, neraizējoties arī par naktsmītņu meklēšanu.
Intereses pēc pētot apartamentu piedāvājumus, izskatījās, ka var atrast arī kaut ko budžeta versijā, jo septembris/oktobris jau ir tuvu sezonas beigām.

Nokļūšanai no Latvijas Nicā izmantoju airBaltic pakalpojumus. airBaltic uz Nicu lido vienreiz nedēļā otrdienās, un maksa par nedaudz vairāk kā trīs stundu lidojumu ir ap 200 EUR biļetei abos virzienos bez papildus nododamās bagāžās.

Nelielu pārsteigumu franči sagādāja jau pie lidostas Nicā - tieši tajā dienā visā Francijā protestēja pret pensionēšanās vecuma palielināšanu, kā rezultātā nekursēja gandrīz viss sabiedriskais transports. Arī man vajadzīgā maršruta autobuss, kurš pievestu gandrīz pie pašām namdurvīm, nekursēja.
Par laimi, izņēmums bija maršruts nr. 99 "NICE - Aéroport", kurš par 4 EUR(normāli tā ir dienas biļete, bet tajā dienā no tās nebija lielas jēgas) aizvizināja līdz Nicai un tālāk jau nācās labu gabalu ar visu koferi ripināties paša spēkiem.
Te jāpiebilst, ka visos pārējos Lignes d'Azur autobusu maršrutos(izņemot jau minēto nr. 99 un arī 98) biļete vienam braucienam maksā 1 EUR.

Plānos bija apskatīt Nicu un tuvējās pilsētas: Grasse, Saint-Paul de Vence, Antibes, Cannes, Ventimiglia, Eze un Monaco.



Zemāk īsumā par Grassi un Saint-Paul de Vence.

Grasse [info]
Līdz Grasei nokļūstam ar autobusu(ja nemaldos, nr. 500).
Šī mazā pilsētiņa plašāk pazīstama kā "pasaules smaržu galvaspilsēta". Šeit apmeklējam Parfumerie Fragonard, kur apskatam ekspozīciju un nopērkam arī uz vietas ražotās smaržas.
Pēc tam neliela pastaiga pa pašu Grasi un brauciens atpakaļ Nicas virzienā, lai pārsēstos uz citu autobusu, kurš aizvedīs uz Saint-Paul de Vence.




















Saint-Paul de Vence [info]
Saint-Paul de Vence, pēc ilgas gaidīšanas Cagnes-sur-Mer(ir sastrēgumstunda un autobusi ir pārpildīti), nokļūstam ar autobusu(nr. 400).
Saint-Paul ir viena no vecākajām viduslaiku pilsētiņām Franču Rivjērā. Pilsētiņa ir neliela, apjozta ar aizsargmūri, iekšpusē ir šauras ieliņas, kuras ved augšup uz baznīcu. Šeit atrodas vairāki muzeji un mākslas galerijas.
Īpaši ilgi gan neuzkavējamies, izstaigājam pilsētiņu, pavērojam apkārtni, jo negribas atkal ilgi gaidīt autobusu atpakaļceļam.









turpinājums sekos...


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?