Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2009-07-15 08:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:cinefilia

Bronson (2009, Nikolass Vindings Refns)


Un, lūk, arī gada pirmais patiesi grandiozais kino, lai ko tur pārējie neteiktu; kopš britiem ir apnicis filmēt par Bekhemu, viņi tagad stāsta varenus cietumnieku stāstus. Iepazīstieties, Maikls Patersons, angļu slavenākais karātavu putns ar 35 gadu stāžu (viņš vēl aizvien sēž speciālā būrī un sūta sveicienus filmas britu premjerai), kurš vairāk pazīstams ar savu alter ego, slavenās filmzvaigznes Čārlza Bronsona niku. Pārvietojas no viena cietuma uz otru pateicoties tam, ka nespēj nebūt neagresīvs un kaut ko nepārtraukti nedauzīt, šī nodarbe sagādā kuplūsainajam vīram faktiski vienīgo prieku dzīvē. Izklausās šausmīgi? Bet patiesībā tas ir tāds kičs,  šādi varētu būt, piemēram, filmu "Hunger" uzņēmis Dereks Džārmens - vietām pseidobiopiks pārveršas farsā un turpat vai operetē, kā arī pie reizes "Mehāniskā apelsīna" kariķēšanā. Brīdis, kad psihiatriskajā slimnīcā notiek pacientu diskotēka pie grupas "Pet Shop Boys" dziesmas "It's A Sin", jums pieliks klāt pāris stundas dzīves. Mākslas performances darba pēdējā trešdaļā izsauks ļoti sarežģītas izjūtas. Ja filmā ir vispār kāda morāle, tad tā ir par varas iestāžu stulbumu un bezspēcību tāda cilvēka priekšā, kuram agresija ir dzīvesveids un gaiss, ko elpot.

in 2009 martcore says
treškonteiners!/ sēdies, divi / otrreiz nesaņemtos / apm.ņurd./ afigkino



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ttp
2009-07-15 08:30 (saite)
o!
tieši vakariņām meklēju izklaidi

(Atbildēt uz šo)


[info]slepkava
2009-07-15 10:35 (saite)
viena no spēcīgākajām šī gada filmām, kaut gan pēdējā laikā nesnāk neko daudz noskatīties, bet šis gabals bija reti labs.

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2009-07-15 12:05 (saite)
noskatījos pirms pāris dienām. vēl joprojām dzīvoju filmas varā. palasīju arī ko saka wikipēdija, arī realitāte ir tieši tāda: nav morāles, ir tikai dūre, kas par pārsteigumu visiem, prot arī radīt. salvadors dalī + taisons = bronsons.

(Atbildēt uz šo)


[info]benis
2009-07-16 19:28 (saite)
Izcils gabals, patiešām. Psihenes diskotēka bija mana mīļākā vieta, vienkārši perfekti.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?