Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2009-03-19 08:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:cinefilia

Choke (2009, Klārks Gregs)

Rakstnieka Čaka Palanuka otrā kinoekranizācija, šoreiz par seksa adiktu, kurš mēģina saprast, vai viņš nav klonēts Jēzus Kr., (pirmā bija leģendārais "Fight Club"), ja godīgi, tad pavisam ne aļo. Es, protams, sapratu, ka seriālu aktieris Gregs režisora lomā nepavisam nebūs Finčers, un Nortona un Breduškas vietā te ir Sems Rokvels (kas, starp citu, ļoti labi spēlē; labāks vēl ir tikai viņa varoņa trakais māmuķis), ambīcijas arī nav tik lielas...Nu bet. Vot, pirmajās divās trešdaļās no viņa prien tāds atklāts literatūrfanātisms, ka visi dialogi ir Čaka firmas lozungveida konstrukcijās, pie tam iet arī Čakam raksturīgajā pāļu dzinēja naratīvā - tas ir, protams, daudz tuvāk pašai lieteratūrai, toties, bļin, skatīties gandrīz nav iespējams. Uz šī fona uzreiz var redzēt, cik Finčers tomēr filmā bija gan šķaidījis oriģināltekstu, gan apzināti palēlinājis tempu.

Tiesa, pēdējā trešdaļa jau vairāk ir tieši Finčera garā, man pat grūti pateikt, kas tur montāžā vai kur mainās, bet pāriet sajūta, ka skaties kino ar zālāja pļāvēju rokās - iespējams, Rokvels vienkārši kādu vairs nedrāž ik pēc 30 sekundēm, bet gan pēc minūtes, vai arī atslābina jau tāds pavisam "Cīņas kluba" noskaņās ieturēties fināls. A ko tad tā vajadzēja psihot sākumā?

in 2009 martcore says
treškonteiners! / sēdies, divi / otrreiz neskatītos / apm.ņurd. / afigkino 



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]f
2009-03-19 08:20 (saite)
grāmatas nezinātājam filma ļoti patika.

(Atbildēt uz šo)


[info]another
2009-03-19 13:06 (saite)
grāmata manā skatījumā bija neapšaubāmi labāka. pat brīnos kā palanjuks pats piedalījies filmas veidošanā un pieļāvis ko tādu.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?