Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2008-03-26 06:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:cinefilia

Southland Tales (2006, Ričards Kellijs)

-1. Vislabāk par šo filmu ir pateicis S.Zevļenskis no "Afišas": eсли вы не смеялись — вы, простите, не догоняете просто.

0. Domājiet ar galvu - ja galvenajās lomās šeit ir mūsu-odiozais-viss restlinga spīdeklis Dveins "The Rock" Džonsons, FHM zvaigzne Sāra Mišela Golāra un tīngjorlelks Džastins Timberleiks, bet filmu uzņem "Donnie Darko" režisors Ričards Kellijs, tad ko no tās var gaidīt?! Tas ir svarīgs jautājums pirms sākt skatīties. (pareizā atbilde - visu!)

1. Instrukcijas: būtībā šī nav intelektuāla kinokomēdija (ja būtu, tā ļoti no tā zaudētu), taču ir nepieciešamas drīzāk šādas tādas zināšanas un noteikti - dažas lāses atvērta prāta, kā gadījumā ar "The Host". Ja tev nāk smiekli pie "filmas" "Knocked Up" (par šo rekomendāciju es kino-govno.com redakciju reizes 40 sūtīju ellē), bet tu nespēj iebraukt "Mulholland Drive" asprātīgajos prikolos (tā arī ir kinokomēdija, ja kas), tad laikam tev "Southern Tales" nav ko darīt.

2. This is a spring without end. This is the summer of malcontent. This is the winter of your mind. (Marks E. Smits, "Free Range")

3. Padoms mājsaimniecei: Kellijs sākumā bija domājis ekranizēt Vonnegūta, K. "Kaķa šūpuli", taču viss sagriezās pavisam savādāk. Lai arī kaut kur ap filmas vidu rodas dziļa pārliecība, ka "Kaķa šūpuli" viņš tomēr kaut kādā nereālā veidā ir ekranizējis. Tas ir absolūti tīrs un nedetestilēts Vonnegūta naratīvs, kuram līdz šim vēl nevienam kinopasaulē nav bijis izdevies kaut cik pietuvoties (tad jau drīzāk Kubrikam, nekā Cietajam Villisam). Tikai nepadomājiet ko sliktu.

4. Scientists are saying the future is going to be far more futuristic than they originally predicted. (citāts no filmas)

5. Viskrutākais ir tas, kā Kelliju pašu šī filma PRIEN - divarpus stundas palido nebeidzamā kaifā, un, goda vārds, ir PAR ĪSU, gribas, lai tas nekad nebeigtos. Var citēt varoņus stundām; var krist no krēsla vairs nespējot novaldīt ellišķu rēkšanu. Ričards atgriežas pat "Donnie Darko" laikos, "kinozvaigžņu" izvēle neapšaubāmi nāk no viņa paša sarakstītā "Domino" scenārija, kuru pamanījās ar savu nopietnību sapurgāt lops Tonijs Skots, bet atmaksa bija salda, ai, kur salda.

7. Filmā OBLIGĀTI sekojiet ziņu virsrakstiem (es zinu, tas nav viegli).

8.  Tādas filmas kā "The Host" un "Southland Tales" padara šo pasauli labāku un liek ticēt, ka kino vēl nav pavisam iebraucis pašatgremošanās grāvī. Šis te jums ir no manis - treilera vietā, faktiski pat labāk, nekā treileris.

in 2008 martcore says
treškonteiners!/ sēdies, divi / otrreiz nesaņemtos / apm.ņurd./ afigkino+



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]batou
2008-03-26 14:15 (saite)
nu es jau rakstīju - filma "tiem kuri saprot dzeju". tas nozīmē tūlītēju shitsucks no manas puses.

(Atbildēt uz šo)


[info]snake
2008-04-03 16:56 (saite)
šis, man liekas, ir pēdējā laikā vislabāk iebliezis (visās ziņās)
kas neredzēja - muļķis :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?