Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2013-08-29 22:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kulinārais
Kolēģe uzsēdināja uz ārkārtīgi vienkārši pagatavojama, bet nenormāli garšīga pīrāga receptes.
Tortes formas lieluma cepumam vajadzīgi:
- āboli (eeee, kaut cik, sākot no 10);
- kviešu milti (2 glāzes);
- cukurs (2 glāzes);
- manna (2 glāzes);
- sviests (1 paciņa);
- kanēlis (var iztikt bez).
Iesākumā, skatoties TV vai filmu internetā nomizojam, atseržojam un sagriežam daiviņās ābolus (kā priekš ābolmaizes). Atsevišķā traukā sajaucam kopā miltus, cukuru un mannu. Sviestu var iebāzt saldētavā, lai sastingst akmenī.
Jemam keksa vai tortes formu, ietaukojam vai ieklājam sviestpapīru. Tad liekam kārtu ābolu, pa virsu uzberam sauso maisījumu (tā lai āboli piesegti, tb kādu puscentimetru), tad sviestu - uzrīvējam/uzdrupinam/uzgriežam ar nazi. Tad atkal ābolus, maisījumu, sviestu. Un tā kādas 3 kārtas. Kaut kur pa vidam iekaisam kanēli. Vai neiekaisam. Var ābolus likt pamīšus ar plūmēm, bumbieriem, brūklenēm, mellenēm, dzērvenēm. Pēdējā kārtā ir sviests.
Liekam cepešniekā un cepam 200-250°C kādas 40-50 minūtes.
Labi garšo silts ar saldējumu. Īpaši, ja izmantoti skābi āboli.;)

P.S. Izmēģināju šodien kviešu miltus aizvietot ar rupjajiem rudzu. Nēa, nav tas. Nākošreiz paprovēšu mannu aizvietot;)


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?