Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2013-08-29 22:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:ēdamlietas

Kulinārais
Kolēģe uzsēdināja uz ārkārtīgi vienkārši pagatavojama, bet nenormāli garšīga pīrāga receptes.
Tortes formas lieluma cepumam vajadzīgi:
- āboli (eeee, kaut cik, sākot no 10);
- kviešu milti (2 glāzes);
- cukurs (2 glāzes);
- manna (2 glāzes);
- sviests (1 paciņa);
- kanēlis (var iztikt bez).
Iesākumā, skatoties TV vai filmu internetā nomizojam, atseržojam un sagriežam daiviņās ābolus (kā priekš ābolmaizes). Atsevišķā traukā sajaucam kopā miltus, cukuru un mannu. Sviestu var iebāzt saldētavā, lai sastingst akmenī.
Jemam keksa vai tortes formu, ietaukojam vai ieklājam sviestpapīru. Tad liekam kārtu ābolu, pa virsu uzberam sauso maisījumu (tā lai āboli piesegti, tb kādu puscentimetru), tad sviestu - uzrīvējam/uzdrupinam/uzgriežam ar nazi. Tad atkal ābolus, maisījumu, sviestu. Un tā kādas 3 kārtas. Kaut kur pa vidam iekaisam kanēli. Vai neiekaisam. Var ābolus likt pamīšus ar plūmēm, bumbieriem, brūklenēm, mellenēm, dzērvenēm. Pēdējā kārtā ir sviests.
Liekam cepešniekā un cepam 200-250°C kādas 40-50 minūtes.
Labi garšo silts ar saldējumu. Īpaši, ja izmantoti skābi āboli.;)

P.S. Izmēģināju šodien kviešu miltus aizvietot ar rupjajiem rudzu. Nēa, nav tas. Nākošreiz paprovēšu mannu aizvietot;)



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]meiteens
2013-08-29 23:06 (saite)
"Jemam" - skaisti teikts, paldies :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2013-08-29 23:07 (saite)
;)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]str
2013-08-29 23:07 (saite)
rudzu toč nederēs
kviešu miltus var provēt auzu aizstāt vai ar 1:1:1 rīsu, griķu, zirņu provēt, bet arī tas jau būs citādāk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2013-08-29 23:09 (saite)
Man draudzene, šito ēzdama , atminējās, ka viņai vecmamma (kaucmindiete starp citu) esot bērnībā ko līdzīgu no rudzu rīvmaizes taisījusi. Vot i nodarbojos ar eksperimentiem;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2013-08-29 23:25 (saite)
Aaaaaa, nu rudzu rīvmaize ir Pavisam kas cits!!! No tās varētu būt gardi!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2013-08-29 23:28 (saite)
Vārdu sakot - ir kur izvērsties!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ziema
2013-08-29 23:48 (saite)
Es šādu taisu pavisam bez miltiem (manna = tie paši kvieši) un arī bez sviesta (nav radusies vajadzība), tāpat cukuru lieku mazāk. Toties mannai klāt pakaisu saulespuķu sēkliņas. Un sanāk salds, garšīgs un sātīgs.
Domāju, ka mannu var aizstāt ar auzu pārslām, tikai, iespējams, vajag ātri vārāmās, parastās neatmiekšķēsies. Un atdzisis droši vien nebūs tik stingrs kā ar mannu, bet to varētu labot ar kukurūzas cieti.

/Ieraudzīju latest un nevarēju atturēties, nekomentējusi. Šis man mīļš rudens ēdiens.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2013-09-06 21:06 (saite)
oi, paldies par recepti!;) Būs jāizmēģina;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?