Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2011-05-18 23:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Klasiskas vērtības: kotletes un borščs -
- uz publikas pieprasījumu;)
Jeb otrādi, zupa kā pirmais!;)


Porcija: 7 l katls!;)
Tātad ņemam gaļu (vislabāk teļa + kūpinātas cūkas ribiņas 1:1), liekam vārīties, noputojam, pieberam pirmo garšvielu porciju, lai gaļa garšīgāka (sīpoli, ķoploki, lauru lapa, graudu pipari, hmeli-suneli).
Kamēr gaļa vārās, sagatavojam dārzeņus: sagriežam kāpostus vienā bļodā, otrā uz rupās rīves sarīvējam pāris burkānus, svaigas bietes, 1 pētersīļa sakni, pasmalki sagriežam sīpolus. Piestā satrinam sīki sagrieztu sālītu speķi + zaļumus (pētersīļus, dilles, kindzu) + ķiplokus - tā lai sanāk vienmērīga masa.
Kad gaļa mīksta, pieberam kāpostus. Paņemam pannu un apcepam otrās bļodas saturu, pannā pievienojot tomātu pastu (pastu nevis mērci!), ieberam visu zupas katlā. Pieberam pusglāzi cukura, sali - pēc garšas. Kad viss ir mīksts, katlā ieberam piestas saturu (speķis+piedevas), samaisam, ļaujam, lai "uzmet burbuli", tad uguni nogriežam un atstājam zem vāka kādas 5 minūtes - lai garšas savelkās!
Lūk, tas ir īsts ukraiņu borščs! Nevis kāda biešu zupa, ko visur dod;)

[info]romija, var vārīt arī bez gaļas (izlaižam sākuma posmu), bet nav tā sāta!;(

Kotletes. Manuprāt visklasiskākā klasika!

Maltā gaļa 1:1 (teļš:cūku vai teļš:jēru), pāris šķēles ūdenī mērcētas baltmaizes, 1 ola, liela karote skāba krējuma, kas sajukts ar pustējkaroti sodas, krietna karote sinepju (vislabāk ar sēkliņām), pāris daiviņas ķiploku vai apcepti sīki sagriezti sīpoli, pipari-sāls pēc garšas. Faršu kārtīgi izmīca, izdauza, metot bļodā, ja masa nav gana valkana, pielej kādu pusglāzi istabas temperatūras ūdens. Saveido kotletes, fiksi aprauj uz lielas uguns, saliek "pīles tipa" katlā, "pa rupjo" uzgriež zaļumus (dilles, pētersīļus, kindzu), uzlej ūdeni, lai būtu apsegta apakšējā kārta, tad sutina 30-45 minūtes uz lēnas guns:)


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?