sāļā vegan tarte

Posted on 2015.01.30 at 01:12
man:: baigi pilns vēders
skan: Dasmodell vinils
Tags:
mani jau kādu laiku vajāja doma par sāļo kūku- līdzīgā stilā, ka es taisu savas semisvaigēdāju tortes. nevarēju saprast ko dateļu vietā izmantot pamatnei, bet man mazliet internets palīdzēja. pārējo izdomāju pati. sanāca baigi garšīgi. es pat teiktu - garšīgāk, nekā biju domājusi. uztaisiet saviem vegānu vai glutēnfrī draugiem. vai jebkuriem draugiem. var arī vienkārši sev.


pamatnei
glāze mandeļu
~2/3 glāzes valriekstu
~ pusglāze saulespuķu sēkliņu
(riekstus/sēkliņas var variēt pēc savas garšu izjūtas, iespējām vai patikšanas. kopā vajadzētu apmēram 2,5 glāzes ar riekstiem/sēkliņām)
pusglāze kaltētu tomātu eļļā

sablendē riekstus, pieblendē klāt tomātus, izspaida pa veidni, veidojot arī maliņas
process ir drusku čakarīgāks nekā saldajām kūkām ar datelēm, jo tomāti atšķirībā no tām, nav lipīgi. šī masa ir tāda drupenāka, bet nav arī pavisam neiespējamā misija, vnk drusku ilgāk jāpaņemas.
ieliek ledusskapī vai saldētavā atvēst, kamēr taisās pildījums

pildījumam
mērcēti indijas rieksti. es īsti nezinu cik tieši. es ņēmu ar sauju no savas riekstu burkas. kādas 2 krietnas saujas. nu varētu būt, ka glāze vai drusku vairāk.
nestrīķēta tējkarote krievu sinepju
tējkarote sierāboliņa
tējkrote ķiploku pulvera (noteikti var jemt svaigo ķiploku, bet man bija slinkums mizot)
tējkarote kurkumas smukākai krāsai
nestrīķēta tējkarote paprikas pulvera
baziliks (man bija atlaidināts no saldētavas - baziliks sablendēts ar olīveļļu un drusku sāli - tādu es pieliku kārtīgu karoti)
kārtīga karote tahini
rauga pārslas - pāris karotes
sāls
visu sablendē krēmveida masā. ja negrib blendēties, piešņāc drusku ūdens.
visas garšas un sāli vajag likt tā, lai liktos drusku par daudz. tāpēc ka mēs to visu tūlīt atšķaidīsim ar agaru.

man ir pulverveida agars no Biotēkas. tātad es, vadoties pēc instrukcijas, katliņā ieleju glāzi ūdens, ieberu tajā divas gandrīz nestrīķētas tējkarotes agara un maisot uzvāru.
kad agars uzvārījies, piešņāc pildījuma masai un sablendē. fiksi lej uz pamatnes. stingst ļoti ātri, tāpēc, tiklīdz vairs nav pavisam šķidrīgi, tā jāliek dekorācijas.
es dekorēju ar zaļo olīvu pusītēm, valriekstiem, kaltētiem tomātiem.

izdekorē, liek galdā, ēd un priecājas. servēt var uz šķīvja ar svaigiem ķirštomātiem, diedzējumiem un kkādiem zaļumiem/salātlapām.



Kārlis teica, ka garšojot tā Vidusjūrīgi - droši vien tāpēc, ka baziliks un olīvas :D vispār sauss sarkanvīns klāt nebūtu slikti. bet man bija šitāds
bet ar tām garšām pildījumam noteikti var vairēt kā vien pašiem patīk.

Comments:


Ūūlę
[info]chimera at 2015-01-30 09:19 (Saite)
beidzot, BEIDZOT! dievinu sāļās tortes. paldies :)
vakardienas
[info]vakardiena at 2015-01-30 09:33 (Saite)
Aaaah!!! (slauka siekalas)
Saki lūdzu, vai Tev ir ļoti kruts blenderis? Visi svaigēdāji/vegāni parasti saka, ka nu jā, lai nu ko, bet ļoti labu blenderi (virtuves kombaini) šitādām riekstu malšanām toč vajagot, bet man skopums neļauj tērēt tādu naudu, tāpēc ceru, ka tie izrādīsies salti meli :)
*
[info]inese_tk at 2015-01-30 12:42 (Saite)
tie ir meli!

man ir visai cienījama vecuma - kādi 8 gadi toč būs. Braun 600w turbo blenderis. laika gaitā ir nodilušas vairākas plastmasas detaļas (nu piemēram, kur motora daļa savienojas ar uzgali un tad pie slodzes sāk raut uz riņķi, nevis malt), bet tas viss ir Braun servisā varēts nomainīt. pēc garantijas beigām, protams par maksu.

lietoju es viņu ļoti daudz un bieži, nereti pat vairākas reizes dienā. samaļ man visus riekstus utt.
starp citu, man paziņas taisa svaigēdāju kūkas (attiecīgi maļ riekstus) arī ar mazjaudīgākiem blenderiem.

šitāds man ira
vakardienas
[info]vakardiena at 2015-01-30 19:36 (Saite)
Ah, urrrā! Paldies, dāmas!
Ūūlę
[info]chimera at 2015-01-30 12:51 (Saite)
man ir tieši tāds pats kā inesei_tk, turklāt pavecs, un ar visu tiek galā lieliski.
Previous Entry  Next Entry