sāļā vegan tarte

Posted by [info]inese_tk on 2015.01.30 at 01:12
mani jau kādu laiku vajāja doma par sāļo kūku- līdzīgā stilā, ka es taisu savas semisvaigēdāju tortes. nevarēju saprast ko dateļu vietā izmantot pamatnei, bet man mazliet internets palīdzēja. pārējo izdomāju pati. sanāca baigi garšīgi. es pat teiktu - garšīgāk, nekā biju domājusi. uztaisiet saviem vegānu vai glutēnfrī draugiem. vai jebkuriem draugiem. var arī vienkārši sev.


pamatnei
glāze mandeļu
~2/3 glāzes valriekstu
~ pusglāze saulespuķu sēkliņu
(riekstus/sēkliņas var variēt pēc savas garšu izjūtas, iespējām vai patikšanas. kopā vajadzētu apmēram 2,5 glāzes ar riekstiem/sēkliņām)
pusglāze kaltētu tomātu eļļā

sablendē riekstus, pieblendē klāt tomātus, izspaida pa veidni, veidojot arī maliņas
process ir drusku čakarīgāks nekā saldajām kūkām ar datelēm, jo tomāti atšķirībā no tām, nav lipīgi. šī masa ir tāda drupenāka, bet nav arī pavisam neiespējamā misija, vnk drusku ilgāk jāpaņemas.
ieliek ledusskapī vai saldētavā atvēst, kamēr taisās pildījums

pildījumam
mērcēti indijas rieksti. es īsti nezinu cik tieši. es ņēmu ar sauju no savas riekstu burkas. kādas 2 krietnas saujas. nu varētu būt, ka glāze vai drusku vairāk.
nestrīķēta tējkarote krievu sinepju
tējkarote sierāboliņa
tējkrote ķiploku pulvera (noteikti var jemt svaigo ķiploku, bet man bija slinkums mizot)
tējkarote kurkumas smukākai krāsai
nestrīķēta tējkarote paprikas pulvera
baziliks (man bija atlaidināts no saldētavas - baziliks sablendēts ar olīveļļu un drusku sāli - tādu es pieliku kārtīgu karoti)
kārtīga karote tahini
rauga pārslas - pāris karotes
sāls
visu sablendē krēmveida masā. ja negrib blendēties, piešņāc drusku ūdens.
visas garšas un sāli vajag likt tā, lai liktos drusku par daudz. tāpēc ka mēs to visu tūlīt atšķaidīsim ar agaru.

man ir pulverveida agars no Biotēkas. tātad es, vadoties pēc instrukcijas, katliņā ieleju glāzi ūdens, ieberu tajā divas gandrīz nestrīķētas tējkarotes agara un maisot uzvāru.
kad agars uzvārījies, piešņāc pildījuma masai un sablendē. fiksi lej uz pamatnes. stingst ļoti ātri, tāpēc, tiklīdz vairs nav pavisam šķidrīgi, tā jāliek dekorācijas.
es dekorēju ar zaļo olīvu pusītēm, valriekstiem, kaltētiem tomātiem.

izdekorē, liek galdā, ēd un priecājas. servēt var uz šķīvja ar svaigiem ķirštomātiem, diedzējumiem un kkādiem zaļumiem/salātlapām.



Kārlis teica, ka garšojot tā Vidusjūrīgi - droši vien tāpēc, ka baziliks un olīvas :D vispār sauss sarkanvīns klāt nebūtu slikti. bet man bija šitāds
bet ar tām garšām pildījumam noteikti var vairēt kā vien pašiem patīk.

Reply to this entry:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.