ieraksts blociņā - rabarberu čatnijs

Posted on 2010.05.20 at 13:50
man:: parasts
skan: vēja zvani uz balkona dzindzinās
Tags:
200 g gabaliņos sagrieztu rabarberu
ingvera gabaliņš (apmēram 10 g) - nomizots un sīki sasmalcināts
1 mazs sarkanais asais pipariņš - attīrīts no sēklām un sasmalcināts (man mājā beigušies, aizstāju ar pustējkaroti čili pulvera, nekāda vaina) -
1 neliels sīpols (labāk sarkanais) (ņēmu parasto, ir forši) - sīki sasmalcināts
1 kaltēta ananasa šķēle vai 2 žāvētas aprikozes (es ņēmu aprikozes, ir forši) - sīki sagriezt
2 ēdamkarotes cukurs (labāk brūnais)
2 ēdamkarotes vīnetiķis (ja ņem parasto tad mazāk, citādi ir pārāk etiķaini. ja ņem āboletiķi, tad apmēram tikpat, bet var arī bišķi mazāk)
pustējkarote karijs
pustējkarote sāls

katliņā liek apm. 150 g rabarberus, pārlej ar ēdamkaroti ūdens, pievieno visas pārējās sastāvdaļas un maisot lēni vāra. pēc kādām 8-10 min pievieno atlikušos rabarberus un vēl pāris minūtes pavāra.
pamatrecepte no kaukāda žurnāla, iespējams Ievas - mammas brāļasieva reizēm sūta man no Smiltenes kaukādus izgriezumus, kas viņasprāt man varētu noderēt.

ļoti garšīgs - salds un ass. nupat izvārīju piecreiz lielāku porciju.

Comments:


[info]fanija at 2010-05-20 13:55 (Saite)
un ko pēc tam ar viņu? tāpat vai pie kādas gaļas?
*
[info]inese_tk at 2010-05-20 14:03 (Saite)
es gaļu nēēdu - man ļoti garšo uz maizītes, ar sieru kopā, vai ar rīsiņiem, droš ka ar sautētu dārzeni ar iet kopā, bet tas vēl nav nomēģināts.
bet cik nu atceros un saprotu - ar gaļu vajadzētu būt baigi labi. tētis, kad garšoja, teica, ka šašliks klāt pietrūkstot :)

nu viņš foršs tāds - saldskābass un sulīgs.
[info]fanija at 2010-05-20 14:51 (Saite)
nu vispār varētu uztaisīt!!
presiite
[info]presiite at 2010-05-20 14:23 (Saite)
izklausās ne pārāk, bet kaut kas ar tiem rabarberiem jādara ir
*
[info]inese_tk at 2010-05-20 14:27 (Saite)
nu ja 6dien pagodināsiet mūs ar savu ierašanos varēsit pārbaudīt vai ir ne pārāk vai tomēr pārāk :)

p.s. gan jau pats šito zini, bet pats vienkāršākais veids rabarberu uzglabāšanai ir vnk nomizot, sagriezt, samest burkā, apliet ar tīru ūdeni, vāks virsū un pagrabā iekšā. pēc tam ziemā var plātsmaizes u.c. cept. un nebojājas arī šitā. nu pati virsējā kārtiņa varbūt bišķi.
presiite
[info]presiite at 2010-05-20 14:32 (Saite)
pats vienkāršākais vieds ir pārvērst plātsmaizes kalorijās
blin_da
[info]blin_da at 2010-05-20 14:41 (Saite)
Izklausās forši.
Es ar kkādā līdzīgā žurnālī izlasiju, kā taisīt rabarberu sukādes, vai cukādes, ta man tagad žāvējās laukā, bet man liekas, ka tur bija rakstīts, ka vajag taisīt vasaras vidū, gad viņi ir cietāki, tagadējās izskatās tādas aizdomīgas, mazas ļerpatiņas.
vilkate
[info]vilkate at 2010-05-20 14:48 (Saite)
Izklausās labi, bet man prātā uzreiz radās variācija šim pašam, tikai ar mango rabarberu vietā. Vienīgi Latvijā mums tie mango tādi švaki...
*
[info]inese_tk at 2010-05-20 14:57 (Saite)
manlieks, pēc iespējas jāliek lietā tas, kas tepat dārzā dabūjams :)
bet vispār mango izklausās garšīgi
vilkate
[info]vilkate at 2010-05-20 15:03 (Saite)
Izdomāju pamēģināt šo ar burkāniem - tie man viegla apsēstība. :]
*
[info]inese_tk at 2010-05-20 15:04 (Saite)
tik skaties kaukādu skābumu ar varētu tad vaidzēt. burkāns jau pats par sevi salds. ;)
vilkate
[info]vilkate at 2010-05-20 15:06 (Saite)
Man kā reiz gribas saldu - ļoti, ļoti patīk kombinācija salds+ass, visādas mango čili mērces un tā.
Skābu gurķi, smalki sakapātu - tas nu gan būtu īpatnēji. :D
apogs
[info]apogs at 2010-05-20 21:10 (Saite)
lai arī šams bija garšīgs, visinteresantākais tajā šķiet, ka recepti sūta mammas brāļa sieva :))
Previous Entry  Next Entry