ieraksts blociņā - rabarberu čatnijs

Posted by [info]inese_tk on 2010.05.20 at 13:50
200 g gabaliņos sagrieztu rabarberu
ingvera gabaliņš (apmēram 10 g) - nomizots un sīki sasmalcināts
1 mazs sarkanais asais pipariņš - attīrīts no sēklām un sasmalcināts (man mājā beigušies, aizstāju ar pustējkaroti čili pulvera, nekāda vaina) -
1 neliels sīpols (labāk sarkanais) (ņēmu parasto, ir forši) - sīki sasmalcināts
1 kaltēta ananasa šķēle vai 2 žāvētas aprikozes (es ņēmu aprikozes, ir forši) - sīki sagriezt
2 ēdamkarotes cukurs (labāk brūnais)
2 ēdamkarotes vīnetiķis (ja ņem parasto tad mazāk, citādi ir pārāk etiķaini. ja ņem āboletiķi, tad apmēram tikpat, bet var arī bišķi mazāk)
pustējkarote karijs
pustējkarote sāls

katliņā liek apm. 150 g rabarberus, pārlej ar ēdamkaroti ūdens, pievieno visas pārējās sastāvdaļas un maisot lēni vāra. pēc kādām 8-10 min pievieno atlikušos rabarberus un vēl pāris minūtes pavāra.
pamatrecepte no kaukāda žurnāla, iespējams Ievas - mammas brāļasieva reizēm sūta man no Smiltenes kaukādus izgriezumus, kas viņasprāt man varētu noderēt.

ļoti garšīgs - salds un ass. nupat izvārīju piecreiz lielāku porciju.

Reply to this entry:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.