Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi -

Apr. 2nd, 2016 12:28 pm

Kas notiek ar jaunajām JRT lielās zāles izrādēm? Tik nīkulīgi un nevarīgi - "Mielasts", "Pilna Māras istabiņa", tagad "Lidojošā klusuma darbnīca". Pirmoreiz JRT varēja redzēt, ka aktieriem nepatīk tur atrasties un spēlēt.

26 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]pelnufeja
Date:April 2nd, 2016 - 02:24 pm
(Link)
O, Tu arī domā, ka "Mielasts" nav ok?
From:[info]heda
Date:April 2nd, 2016 - 02:42 pm
(Link)
"Mielasts" viens pats kā Tīrona smilšukaste pat ir gandrīz ok, bet aizsāka bēdīgu tendenci. Un "lidojošā klusuma darbnīca" ir šausmīga visos aspektos, bet īpaši ar to, ka aktieri jau ir padevušies.
From:[info]milda
Date:April 2nd, 2016 - 02:35 pm
(Link)
Manuprāt, JRT noriets sākās ar izrādi "Ziedonis un visums". Tad es sapratu, ka ir kaut kas neglābjami mainījies. Uz slikto pusi. Un tagad patiešām ir tā, ka nevar saprast, kuru izrādi ir vērts skatīties. Negribas sēdēt zālē ar sajūtu, ka gribas iet prom izrādes vidū. Laba izrāde arī tur nu jau ir retums nevis likumsakarība. Diemžēl.
From:[info]heda
Date:April 2nd, 2016 - 02:50 pm
(Link)
Man šķiet, ka tik bēdīgi nav, mazajā un Talsu ielas zālē vēl nekas nebaudāms nav redzēts. Tomēr var redzēt, ka pēdējā laika režisori uzskata aktierus par pašgājējiem, kuri izvilks arī visu pārējo nevarību.
From:[info]milda
Date:April 2nd, 2016 - 03:06 pm
(Link)
Iespējams, jo talsu ielas izrādēm nespēju izganīt biļetes. Bet ĺāčplēša ielas repertuārs toč vairs neuzrunā. Cerību ezeru redzēju un tad es ar vairs nesaprotu, vai citas vēl ir maz skatāmas, jo atsauksmes gauži žēlìgas.
From:[info]heda
Date:April 2nd, 2016 - 03:14 pm
(Link)
Vai tev "Cerību ezers" arī nepatika?
From:[info]milda
Date:April 2nd, 2016 - 03:21 pm
(Link)
Patika. Bet tas arī ir viss, ko man tur kārojās redzēt.
From:[info]milda
Date:April 2nd, 2016 - 03:23 pm
(Link)
Par pārējām tik žēlīgas atsauksmes, ka bail riskēt. :(
From:[info]heda
Date:April 2nd, 2016 - 03:25 pm
(Link)
Vai "Peldošos-ceļojošos" esi redzējusi?
Un "Aspaziju" Brokas dēļ vērts skatīties.
From:[info]milda
Date:April 2nd, 2016 - 03:27 pm
(Link)
Nē. :) tie ir labi?
From:[info]heda
Date:April 2nd, 2016 - 03:31 pm
(Link)
Nastavševam vēl nekā slikta nav bijis. Uz "Peldošie-ceļojošie" noteikti aizej.
From:[info]milda
Date:April 2nd, 2016 - 03:37 pm
(Link)
Nu par melno spermu tik viennozīmīgi nerunā. Un peldošie sākumā neesot bijuši labi. Vēlāk tik iespēlējušies. Bet jā. Kad sanāks, aiziešu.
From:[info]milda
Date:April 2nd, 2016 - 03:30 pm
(Link)
Aspaziju apzināti jubilejas gadā negāju. Mans protests pret viņu jubilejas gada masveida ākstībām. :D
From:[info]heda
Date:April 2nd, 2016 - 03:35 pm
(Link)
Brokai izdevās viena no retajām, varbūt pat vienīgā interpretācija bez ākstībām.
From:[info]milda
Date:April 2nd, 2016 - 03:38 pm
(Link)
Ok. Likšu aiz auss un nākamsezon iešu.
From:[info]klusais_okeans
Date:April 2nd, 2016 - 04:05 pm
(Link)
man šķiet, ka to varēja redzēt jau Mielastā
From:[info]heda
Date:April 2nd, 2016 - 04:17 pm
(Link)
Jā, varēja, bet tad vēl viņos bija azarts "ok, smilšukaste stulba, bet var atrast kādu prieciņu smilšu kūkas cepot, un lāpstiņas vicinot", "Māras istabiņā" līdzīgi, bet tagad Ēča izrādē jau tiešām var redzēt attieksmi - "smilšukaste stulba un mums riebjas".
From:[info]mazaa_zive
Date:April 2nd, 2016 - 08:04 pm
(Link)
neesmu redzējusi abas pārējās, bet par "lidojošā klusuma darbnīcu" tieši skatījos un vienā epizodē pie sevis nobrīnījos, ka tik neveikli, atsvešināti un neentuziastiksi tie tēli tik spēlēti, ka izskatās un ir sajūta kā amatieru teātra vai skolas uzveduma izrādē, kur es skatos un redzu it kā garlaikotu aktieri Znotiņu, Gāgu un Krūmiņu, bet neredzu tos tēlus. Ka nevienam no trijiem nepatīk tas, kas viņiem jādara, tieši, kā saki, ka "aktieri jau ir padevušies". Es tikai ceru, ka tas tāpēc, ka tikko tik sākuši spēlēt to gabalu un nav sajutuši to garšu, ka ir negatavi gan viņi, gan izrāde, bet potenciāls ta ir:) Man patika scenogrāfija, sižets gaismas un video, principā, uz beigām sāka savilkties tā mazā punktiņa sajūta izplatījumā, tas sīkais mikrokosms makrokosmā. Un šķita, ka otrajā cēlienā iesildījās, tomēr, un bija labāk, iegāja tajos tēlos un ienesa sižetā.
From:[info]mazaa_zive
Date:April 2nd, 2016 - 08:31 pm
(Link)
tikko paskatīju viedokļus, starp citu, ļoti labas atsauksmes par šo un jāpiezīmē, ka es sēdēju beigās, kas likās daudz par tālu tam klusumam un priekšā esošiem viss bijis nolasāms sejās, mīmikā. iespējams, ka jā, par lielu tā zāle tai konkrētajai izrādei un tik mazkustīgiem varoņiem.
From:[info]heda
Date:April 2nd, 2016 - 09:26 pm
(Link)
arī piektajā rindā nekā labāka nebija, bez tevis minētā vēl varēja redzēt, cik pleķains grims un pakulainas parūkas, un šoreiz tas izrādes stilam nederēja

izrādes laikā visvairāk brīnījos par znotiņu, bet tagad top skaidrs, ka tas bija protests un kauns tādu izrādi spēlēt
kurā jomā saskatīji potenciālu?
From:[info]inese_tk
Date:April 2nd, 2016 - 11:04 pm
(Link)
izrādes jau netaisa kaut kāds mistisks "JRT", bet režisori. no Tevis nosauktajām, nevienai nav tāds, manuprāt, baigi labais vai veiksmīgais vai dziļais. viens pat vispār nav režisors, Mičulei foršs ir tikai Fundamentālists un Ēcis ir vnk Ēcis, ir viņam šis tas, kas velk uz foršumu (Vigīlija un Kontrabass), bet kopumā es nesaprotu ar kādiem apsvērumiem izvēlas materiālu un, ko ar to grib pateikt.

Tā vispār ar JRT ir slikti jau sen, bet izrādes ir jātaisa enīvei (t.i. ir obligātais pirmizrāžu skaits sezonā utt.) un tā kā Alvis lido tālos ārzemju augstumos, tad izrādes taisa citi un - kā nu kuram sanāk tā ir, nav jau daudz to ģeniālo režisoru LV, kuri varētu nākt un taisīt tās ģeniālās izrādes.
From:[info]heda
Date:April 2nd, 2016 - 11:23 pm
(Link)
Bet kāds taču repertuāra politiku veido un apstiprina tik vāju un klabošu materiālu kā LKD, un dramatiska labu režisoru trūkuma Latvijā šobrīd noteikti nav. Tagadējais brīdis man no malas atgādina krīzi jebkurā darba kolektīvā, kad tie, kuri savu darbu dara labi, atklāj ka citi uz tā rēķina var slaistīties, un tad demonstratīvi beidz strādāt to citu vietā.
From:[info]inese_tk
Date:April 2nd, 2016 - 11:54 pm
(Link)
tā krīze tur sākās jau sen un neviens nav demonstratīvi beidzis strādāt. štatā ir tikai 3 režisori - Alvis, Ķimele un Šmits
From:[info]heda
Date:April 2nd, 2016 - 11:58 pm
(Link)
Krūmiņa un Znotiņa sniegumā LKD, zinot viņu spējas, grūti nesaskatīt sēdošā streika pazīmes :)
From:[info]inese_tk
Date:April 3rd, 2016 - 01:01 am
(Link)
zinot Znotiņu, varu teikt, ka tas ir aktieris, kurš nehaltūrēs nekādos apstākļos. t.i. nesteikos vai nespēlēs sūdīgi par spīti kaut kam. tas nebūtu profesionāli. ja kaut kas nav ritīgi, tad tā ir režisora vaina.
From:[info]
Date:April 3rd, 2016 - 11:23 am
(Link)
Šī iespaidā nosapņoju, ka iestājos režisoros :)