: who's that girl? -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Jūnijs 27., 2021


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:13
šorīt zvana modinātājs un es lasu "pirmdiena, 27. jūnijs" un domāju, "ko? nopietni? nogulēju darbu?"

jūlijā bērnudārzs būs slēgts, var paredzēt, ka būs saspringts mēnesis. sanāk, ka E darba dienās paliks pie vīramātes, un tagad E aizvien vairāk grib lietas darīt pa savam, un grib spēlēties ar lietām ne pēc mērķa, diezgan viegli satraucas par lietām, un man ne īpaši patīk metodes, kuras viņa izmanto nomierināšanai (uzpirkšana ar saldumiem, uzmanības novēršana u.c.), bet nav jau arī tā, ka būtu baigi lielās izvēles iespējas. un pie viena jūlijs ir mēnesis, kad mums darbā ir laipni norādīts neņemt atvaļinājumus, jo būs daudz darba. bija variants doties uz dežūrgrupu citā dārziņā, ar svešām audzinātājām, jaukta vecuma bērnu grupā, kur noteikti neviens diez cik nepriecājas par papildus darba slogu, so, jā, tā nebija diez cik laba izvēle.

īsāk sakot, gaidu augustu.

(13 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]dzeltens
Date:27. Jūnijs 2021 - 12:35
(Link)
Tā dārziņu cietslēgšana jūlijā ir kaut kāda padomju atrauga, apmēram kā manā bērnībā vasarā parasti atslēdza uz mēnesi karsto ūdeni, un visa mazpilsēta tad gāja mazgāties ezerā. Man arī šogad būs šāda problēma, pagājušogad dēļ pavasara kovida neko neslēdza vasarā, šogad nemaz nezinu, kā izlāpīsimies. Ja tā padomā, ir taču tik daudz vecāku, kas gribēdami nevar paņemt to atvaļinājumu jūlijā - visa celtniecības un viesmīlības nozare, piemēram.
[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Jūnijs 2021 - 17:11
(Link)
esmu dzirdējusi par gadījumiem, kad uz šo vasaras mēnesi piesaista papildus darbaspēku, lai tomēr dārziņš varētu turpināt darbu, un te mēs sastopamies ar kārtējo nevēlēšanos piešķirt līdzekļus lietām, bez kurām, acīmredzot, var iztikt.

un kas tad tagad būs, tādā mazpilsētā mums pēkšņi 100 vecāki aiziet mēnesi garā atvaļinājumā, kā nez, viņi, to iedomājas? mums darbā vien tas nozīmētu, ka trešdaļas nav :D
[User Picture]
From:[info]kisswithafist
Date:27. Jūnijs 2021 - 12:41
(Link)
nepazīstu nevienu, kas sīko sūta uz dežūrgrupu. vienkārši visi pieņem, ka mēnesi vasarā dārziņš ir ciet un tad mēģina šo kaut kā menedžēt ar darbu no mājām/atvaļinājumu. kas man liekas kopumā dīvaini, bet nu man arī nav sīko, so.
[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Jūnijs 2021 - 17:07
(Link)
vīra kungs atvaļinājumu paņemt nevar (jauns darbs un tāds vēl nepienākas) un mums tieši jūlijā un augustā tos "palūdza neņemt", kas nozīmē "neuzdrošinies paņemt" :D
From:[info]polija
Date:27. Jūnijs 2021 - 20:26
(Link)
nu kopumā dežūrgrupas ir ok, BET pielauju ne sājā vecumā vēl. Teiksim no 3+ jau mierīgi. tieši forši ka dažāda vecuma bērni. tie mazie no lielajiem viskautko samācās. :)
A tai vīrenei nevar pateikt stingri, ka nekādus saldumus? Nu tur piesaukt kaut kādas zobu higiēnista vai alergologa rekomendācijas (mums par saldumu došanu tas vispār bija pirmais jautājusm, kad gajām pie higiēnistes).
Es saprotu, ka tas nav pedagoģiski pareizi - uzpirkt arī arko citu, bet nav nekas, ko viņš labprāt ēd no veselīgā gala? Var tak uzpirkt arī ar ogām, gurķiem, burkāniem, zirņiem vai dajebko citu veseōgu un garšīgu, ja jau tomēr jāuzpērk kādās situācijās..
[User Picture]
From:[info]f
Date:28. Jūnijs 2021 - 11:20
(Link)
mans galvenais iebildums ir pret bēdu uzpirkšanu ar saldumiem :) citādi uzpirkšana ir mūsu viss. un dažreiz drīkst arī ar kaut ko garšīgu.
From:[info]polija
Date:27. Jūnijs 2021 - 20:23
(Link)
Es paggad sūtīju uz dežūrgrupu. Jo audzinu viena un man kkādā brīdī arī vajag atpūsties. Tgd kopš janvāra bd neiet (sabijos no covida). Tgd jau varētu atkal laist - kaut vai uz dežūrgrupu. :D BET tgd mums viss dienas ritms ir tā nojucis, ka nākam mājās 23os, ejam gulēt 24os, pamostas pēc 10iem. Kāds tur vairs dārziņš? Kamēr tiks līdz bd, jau diendusas laiks. :D
Ar nezinu, ko darīt, jo drīz jau sajukšu prātā 24/7 ar to bērnu. Bet es iedomājos to trādirīdi, kas būtu vajadzīgs darba dienā (kad man pašai vēl strādāt jāpagūst, lai viņu dabūtu no rīta (nevis pusdienaslaikā!!) uz bd, un man nolaižas rokas.
[User Picture]
From:[info]kisswithafist
Date:27. Jūnijs 2021 - 21:04
(Link)
Omītes nepiedalās? Man jau likās, ka bez omītēm grūti, bet vienītī vispār pzdc
From:[info]polija
Date:28. Jūnijs 2021 - 16:23
(Link)
nu mana mamma varot paskatīt uz pāris h ar miljards jautājumiem un man smadzeņčakarēšanu (un tad man jāaizved uz citu pilsētu tas bērns, atstāt nevarot). Otra nesen piedāvāja, kamēr dēliņa (bērna tēva, kurš pēdējo reizi pie bērna bija rādījies pirms 3 gadiem) nav mājās(??!!). Negribas bērnu arī mazvērtības kompleksos iedzīt, jo pagaidām par savu otru vecāku vismaz ir bijuši pāris jautājumi. Man nav lieku nervu ko ziedot priekš tās ģimenes, jo jā man jau psc ir te ar šito audzināšanu nodarbojoties vienītī, ja otras puses ģimene uzskata, ka 1x mēnesī nauda kontā ir adekvāta savu vecāka pienākumu pildīšana.
[User Picture]
From:[info]f
Date:28. Jūnijs 2021 - 11:22
(Link)
es nezināju, kā manējais gulēs diendusu viņu noliktajā laikā. bet kā mazs susļiks pielāgojās viņu grafikam viens un divi. mammām ir tendence neticēt, ka bērns tiks galā :)
From:[info]polija
Date:28. Jūnijs 2021 - 16:18
(Link)
nēnu manai ir kudiš vairāk gadu. Un diendusu viņa negļ un zinies - arī nevajag. Pienāk vecums, kad viens garš naktsmiegs ir vērtīgāks par diviem saraustītiem miegiem. Viņa piecēlusies 5os rītā, pēc 20 nostaigātiem km var autiņā vēl 1h jāņot un neatrubīties 21os vakarā.. Par kādu diendusu mēs te runājam. Ja viņa nogulēs diendusu līdz 15iem, tad mēs varēsim kopā jāņot līdz 2-3iem naktī. Jau ar visu celšanos 7os, pamatīgu fizisko slodzi svaigā gaisā citreiz nevar līdz 23iem aizmigt.
Mazgulēšana mums runs into family - tā izskatās. Man arī 6,5-7h diennaktī ir pilnīgi ok. Meitai tgd diennaktī izskatās ka ir ok kkādas 10,5h. Ja kādu dienu sanāk mazāk, pēc tam atguļ iekavēto. Bet citreiz arī pēc 9,5h pati pamostas un mierīgi līdz vakaram iztiek.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:27. Jūnijs 2021 - 15:05
(Link)
Lauvam drusku sanāca būt tādā dežūrgrupā, bija visai ok.
[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Jūnijs 2021 - 17:06
(Link)
nu man pateica, ka "vietu ir ļoti maz" un vēl ar regulāru uzspiešanu neatstāt sīko grupā lika noprast, ka vieta būs tikai izredzētajiem, līdz ar to, necik lepni es nevaru teikt, ka būtu bijusi BAIGI pret dežūrgrupu. jo būtu bijis labāk, ja tomēr būtu bijis variants b, drošības tīkls dienām, kad nav variantu.

> Go to Top
Sviesta Ciba