Dunduks ([info]dunduks) rakstīja,
@ 2005-09-26 08:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pasaakums

Ar paaris meegjinaajumiem izdodas atrast To telpu. Ogres grafomaani, kur pulceejas pasaakumaa ar nosaukumu "Dzejas vakars". Kopaa ~30 purninju, paarsvaraa siev. dz. un vai nu vecuma grupaa 16-22 vai 60+, viir. dz. , neskaitot operatoru, kas to visu iemuuzhinaaja, bija 2 gb.
Saakumaa pasaakums bija Ljoti izgliitojoshs - es uzzinaaju, ka visa pamataa ir dainas, dainjas, donjas utt. utml., ka to vecums ir 30000 gadu un vaards "debesis" ceelies no liidziiga skanosha sena Tibetas nosaukuma, kaa arii veel veselu kaudzi veertiigas informaacijas, kuru gan mana vecaa galva nebija speejiiga aiznest maajaas. Tomeer populaarzinaatniskais lasiijums, kursh pie(a)raadiija sanaakusho izredzeetiibu peekshnji apraavaas, tika izdaliit/izlozeeti kaartas numuri (sirdis vai pakaljas - atkariibaa, no kuras puses skataas) un pirmais teikums uz zaljas lapinjas.
Taalaak sekoja "es rakstu dzeju jau 2 gadus" no 60+ tantuka, tiesa, es, ja arii buushu tik vecs, nekad nebuushu tik dziiveliigs un apmierinaats ar dziivi, pilns spektrs mazo meiteniishu "es vinju miilu, vinjsh mani nee", tiesa starp vinjaam bija arii kaada doma, kuru es agraak netiku pamaniijis - ""pasakaas jau nepasaka, ka princis ir traks, princesei ir liekais svars, bet baltais zirgs ir slims ar trakumseergu", paaris fantastiskas pasakas dzejaa, bijusii skolotaaja, kura mani atcereejaas (un saliidzinaaja ar Jaani Ziemeljnieku, neljaujot shamam mieriigi guleet), bet vinjai es tikai peec vaarda piekaartoju priekshmetu - biologjija, un iesauku - Spiraale (par to gan peeclasiijumu beigaam, kad notika klinjgjera izniicinaashana es smalkjuutiigi nokluseeju; un par Spiraali saucaam jau no 4. vai 5. klases, kad saakaas biologjija, bet pamatojums tika atrasts tikai vidusskolaa, kad priekshaa naaca DNS), bijusii kursabiedrene no BiblZ, kura vareeja lepoties ar koceptuaali tieshaam interesantu graamatu, ilustraacijas, noformeejums, priekshvaards un nosaukumi, paskaidrojumi un zemsviitras pieziimes, viss ljoti interesanti, ja veel pa vidu (paareejais) teksts speetu panjemt - vispaar cenas nebuutu. Puikinjsh, kur ljoti (un paaraak skalji) un tik interesanti kaa telefonu graamatu lasiit, paaris meitinjas, kuras veel vareetu paklausiities, ne tikai paskatiities, per aspera ad Astra, un es tur labi iedereejos. Kaut kur saakumaa, ar izvilkto pirmo teikumu : "es esmu sheit, lai atklaatu vienu nosleepumu". nosleepums, protams, bija - "es esmu iemaaciijies virtuaali smaidiit ...", tad par garajiem teikumiem, kas domu nogalina, peedaam, putniem, kas aizlido, soliijumiem un taa. Man pasham pat patika kaa sev skaneeju (interesanti gan buutu paklausiities ierakstu, tiesa varbuut tad es shkjirtos no peedeejiem matiem). Un es atljaavos pat neteikt, ka vispaar jau, atshkjiriibaa no vairuma, es pirmo reizi kaut ko lasu ne tet-a-tet. Man vienmeer ir paticis izlikties labaakam kaa esmu. Beigaas bija Lielais paarsteigums - pieceelaas Kritikje un teica, ka esot patiikami paarsteigta un iipashi atziimeeja mani, kursabiedreni un Pasakas - ja veel man buutu palicis kaadu kripatinju vairaak iluuziju.
Šo teikumu (par iluuzijaam) es atcereejos veel peec kaadas stundas - kad klinjgjeris jau bija gandriiz apeests un lielum lielaa dalja izkliidusi, kad Kritikje bija tikusi pie graamatinjas ar e-pasta adresi, iemainiijis "Pasaku par zirgu" (shamo gan es tiiklaa nepubliceeshu, buus jaagaida, kad (cerams) tiks kaut kur nopubliceeta, bet vaardu atceraties - Anita Karlisone, sho pasaku deelj vien buutu bijis vakaru pavadiit shaadi un ne savaadaak) un "Iemaacies pareizi lietot", bija Zvaigzne un eerkshkji man spaarnos, veel nedaudz un es buutu gatavs uznest Vinju debesiis un iezvanoties telefonam atbildeet, ka shovakar un turpmakos 100000 vakarus, es buushu aiznjemts, jo varbuut shii ir taa Zvaigzne, kuru man savulaik soliija viena miiljmeitinja. Uz briidi likaas, ka Laiks ir atkaapies, taa ritumaa uzradushies caurumi, un atkal es esmu tur, kur ir jauna sunja prieks un visa pasaule pie kaajaam. Tomeer iezvanoties telefonam es, protams, teicu - "jaa, buushu peec piecaam minuuteem". Laikam jau Laiks ir upe, kura patieshaam muus aiznes nenoveershami.
Un arii no piedaavaajuma veikt apveersumu vienaa atsevishkji njemtaa centraalajaa rajona biblioteekaa es aizbeegu.

Bet neatkariiga no visa paareejaa, kas notika un kas nenotika, organizatorei visu cienju - katram lasiitaajam pukju pushkjis, kritikje, iemuuzhinaahsana, klinjgjeris un viss kopaa un neba vinja ir vainiiga par eerkshkjiem manos spaarnos.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

shito raxtiija ld (ja atkal neiezhurnalizeejas, tad lai zini)
[info]ld
2005-09-26 09:53 (saite)
es protams varu maldiities
bet
tu saac atveerties. tu raksti vairaak no sevis
tavaa pukstaa tu esi juutams

agraak taa nebija

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dunduks
2005-09-26 09:55 (saite)
eershkji spaarnos vienmeer ir paliidzeejushi rakstiit

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nxn
2005-09-26 10:11 (saite)
cik jauki!!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dunduks
2005-09-26 10:25 (saite)
:-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?