icecuba ([info]cuba) rakstīja,
@ 2007-01-31 13:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vot biku par auto lietām.. un šoferu būšanām.. un likumiem.
Nu nepatīk godīgi sakot man tie noteikto maksimālo ātrumu likumi.
Pat autoskolās māca (vismaz man mācīja), ka braukšanas ātrums ir jāizvēlas tāds, lai ar to braucot netiktu apdraudēta CSD.

Protams, ja atceltu maksimālo ātrumu ierobežojumus, katrs "iesācējs", "nemākulis" vai "dzērājs/narkomāns" brauktu ar ātrumu, kurā viņš drošību uz ceļa garantēt nespēj...

Arī automašīnu plūsma būtu samērā nevienmērīga, jo būtu cilvēki, kas brauc ar 30 km/h, un būtu kadri, kas lido uz 120 km/h pa pilsētas vidu vai ārpus apdzīvotām vietām.

Protams arī upuru ceļu satiksmes negadījumos, iespējams, būtu vairāk, jo pat vispieredzējušakajam braucējam var gadīties apstākļi, kurus paredzēt viņš nevar.

Citādi.. kāpēc es vispār iesāku šo postu?
Nu, jo ir gadījumi, kad tiešām VAR brukt ātrāk arī par tiem ierastajiem 60-80! Bet likums vienmēr ir tas, kas ietērpts baltā pieklauvē ev pie labā pleca un pačukst: "tur priekšā aiz stūra var stāvēt poliči...".

Bet vienkārši ienāca prātā doma par citu CS struktūru. Katrs brauc ar ātrumu, kurā spēj garantēt drošību sev un apkārtējiem, kā arī apkārtējai videi. Taču, ja šoferis nespēj šo drošību garantēt, tad tiek sodīts. Un sodīts attiecīgi bargi... ne ar nieka 10-200 LVL. Jo tie smieklīgie sodi, kas pastāv, kā arī korupcija CP aprindās, daudziem noņem jebkādas raizes ceļu satiksmes drošību pārkāpt, jo redzies, tie sodi jau ir graši, un nauda "rešajet vsjo".
Jā, arī es pārsniedzu ātrumu un rēķinos ar sodu, kuru varu saņemt.


Protams pliks skelets izskatās ļoti nepilnīgs. Pie kam korupcija, domājams, pieaugtu vēl vairāk, un nāktos arī domāt par pastiprinātu korupcijas iespēju novēršanu.

Aber.. neko. VNK tāda viela pārdomām, kuru nemaz nevaig uztvert nopietni.





P.S. - Nē, es šodien netiku sodīts par CSN pārkāpšanu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mafia
2007-01-31 13:58 (saite)
ar kādām metodēm tad varētu pārliecināties, ka ar konkrēto ātrumu šoferis neapdraud sevi un citus?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]cuba
2007-01-31 17:54 (saite)
You didnt get a point!

Ātruma ierobežojumi = sava veida kontrole + naudas iekasēšanas paņēmiens Poliču algām.

Es tev uzdošu pretīm citu jautājumu: A priekškam pārliecināties? IMHO ja šoferis apdraudēs citus, tas būs tāpat redzams. Un viņš tiks par to sodīts.

Vot vienīgi taj visā nepatīk man doma, ka sodīts tiks cilvēks tikai pēc tā, kad kāds/kaut kas jau būs cietis..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mafia
2007-01-31 18:25 (saite)
Tieshi taapeec tev uzdevu taadu jautaajumu, jo neviena dziiviiba nav tik neveertiiga, lai uz to paarbaudiitu, vai brauceejs ir droshs.. Taapeec visiem uzlikts vienaads ierobezhojums - nav veerts riskeet.
Taads ljoti diskutabls tas shofera braukshanasspeeju jautaajums :) Situaacijas ir ljoti dazhaadas un diez vai katram, kursh, piemeeram, ne reizi nav izraisijis avaariju vai kaadu nobraucis, buut jaado atljauja braukt aatraak..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]cuba
2007-01-31 19:17 (saite)
Da joprojām tu strīdies par kaut ko, ko neesi līdz galam izpratusi.. nu vai arī es neesmu mācējis saprotami izstāstīt.

Doma ir tāda, ka katrs šoferis jau arī tagad zin, ar ko viņš riskē. Un imho, domāju, jebkurš, kas ir kādu laiku braucis pie stūres, zin, cik droši viņš prot braukt, un arī bez limitiem šo drošību nepārkāps. Ja nu vienīgi viņš nav atsaldēts vai garīgi atpalicis.

Tev tiešām liekas, ka atļaujot cilvēkiem braukt ātrāk, viņi to darīs neatkarīgi no drošības sajūtas?
Vai TU brauc ar riteni visur vienādi ātri, vai varbūt tomēr šaurākās vietās un asākos līkumos piebremzē? Vai tu, braucot ar to pašu riteni, ieraugot sev priekšā ļaužu pūli, turpināsi "spiest grīdā" pedāļus?

...

Pie kam, jau tagad par cilvēka trumēšanu/nogalināšanu sēžot pie stūres, ir samērā bargi sodi. bet ja tie būs vēl bargāki, tad visi brauks vēl uzmanīgāk.
Bet tik uzmanīgi, cik pārliecināti par drošību tie būs.

Tagad jadaudzi šoferi baidās par pārsniegt ātrumu par 30 km/h. neskatoties uz to, ka nekādas kriminālatbildības par to nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]madevil
2007-01-31 14:06 (saite)
sāc tak izmantot http://deepestsender.mozdev.org/installation.html
vai arii vienkaarshi iemaacies lj-cut tagus, lai nav jaamet lapaa taads blaakjis, bet vienk intro un tad links uz turpinaajumu. it fucks up zii frendlists

(Atbildēt uz šo)


[info]bordo
2007-01-31 14:08 (saite)
Aamm Cuba. Ir taada lieta. Jo bargaaks likums jo lielaaka korupcija. Piemeeram. Ja aizliegtu tirgot cigaretes, tad kontrobandisti maksaatu lielas naudas lai atpirktos... Aizliedza tirgot peedc 22:00 alko tagad tochkas savairojaas un vissi maksaa lielas naudinjas mentinjiem lai shie klusee vai nepaarbauda konkreetas vietas. Protams taas kuras nokljuust meedijos aizklapee bet paraadaas uzreiz 4 jaunas. Amm un ja tagad sodiitu ar 1000LS tos kas izraaisa negadijumus tad ierasto 5-10ls vietaa mentiem dotu saujaa 100Ls un tie arii kluseetu un neko neteiktu. Amm vispaar neshkjiet logiska taa tava murminaashana par to vissu

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]cuba
2007-01-31 18:00 (saite)
A ar ko esošais likums nav "bargāks"?
IMHO menti to vien dara, kā ķer ātruma pārāpējus.

Ja būs negadījums, to arī menti nevarēs sev "ielikt kabatā un aizbraukt". Būs taču liecinieki. +taj pašās mentu mašīnu kamerās varēs redzēt, ka bijis negadījums, un no mentiem pieprasīs atskaiti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]cuba
2007-01-31 18:04 (saite)
Nu pamatdoma tam visam, ko varbūt nemaz te liela daļa nesaprata, bij max. ātruma atcelšana. Nu un lai to ātrumu kaut kā kontrolētu uzlikt bargākus sodus par negadījumu izveidošanu.

Thats all.

Un nekādu loģiku tur nevaig.
Vai tad es nelūdzu vispārībā to visu neuztvert nopietni?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?