šķeļot viļņus -
|
|||||||||||
| |||||
| Jūs lasījāt? Bebra anālā dziedzera sekrēts tiek izmantots garšas pastiprināšanai ledenēs ar aveņu garšu. Bišu mātīšu sekrēts pastiprina saldumu glazūras mirdzumam. L-cistīns, ko izmanto beķerejas produktos mīklas viendabīguma nodrošināšanai, tiek gatavots no cilvēku matiem un pīļu spalvām. !!! Kā? Kā viņi līdz tam nonāk? Anālais dziedzeris, pīļu spalvas!!!! | |||||
| comments: Nospied sarkano podziņ |
| ||||||
| tagad es saprotu, kāpēc man aveņu garšas izstrādājumi vienmēr ir riebušies.. | ||||||
| (Reply to this) (Thread) |
| ||||||
| pārlasīju vēlreiz. ja tas par tiem cilvēku matiem ir taisnība, tad jau sanāk kanibālisms. | ||||||
| (Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
| nu salīdzināji. mātes piens ir konkrētam mērķim paredzēta barība, kuru vismaz parasti lieto tas, kam tā paredzēta. vai cilvēku mati ir paredzēti citu cilvēku pārtikai? nedomāju vis. | ||||||
| (Reply to this) (Parent) |
| ||||||
| izmēģina visādus variantus uz mazajām austrumeiropas tautām, protams!!!1 | ||||||
| (Reply to this) |
| ||||||
| manuprāt, tas vienkārši ir bullšits, tiem avīžniekiem taču vienkārši nav ko rakstīt., | ||||||
| (Reply to this) (Thread) |
| ||||||
| Tu tikai ar šādām domām gribi pasaudzēt savu psihi!!! | ||||||
| (Reply to this) (Parent) |
| ||||||
| btw, ilgu laiku mājās brinzu gatavojām pēc tradicionālās receptes, ieraugam cita starpā izmantojot cūku iekšas. tagad tās vairs neaudzējam, tā kā nesanāk. agrāk bija garšīgāk :/ | ||||||
| (Reply to this) (Thread) |
| ||||||
| ://// tā, nu, nestāsti!!! tā jau var noraut fobiju no visa, ne paša gatavotā! tu man tagad saki, ka moš veikalā pārdotā brinza varētu būt taisīta pēc tradicionālās receptes - AR CŪKU IEKŠĀM? | ||||||
| (Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
| mīļā chaika, to tak Tev vajadzēja zināt, ka lielāko daļu sieru gatavo, par ieraugu izmantojot teliņu kuņģīšus :/ | ||||||
| (Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
| nē, to es nezināju - mūsmājās sieru tā netaisa! | ||||||
| (Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
| Rennets jeb glumenieks - no teļu kuņģiem iegūts enzīms, ko mēdz izmantot siera ražošanā; sastāvdaļu sarakstā uz siera etiķetes tas var nebūt minēts + ir vairāki E, kas ir 100% dzīvnieku izcelsmes - E120 (Cochineal, carmines, carminic acid, C.I. 75470, karmīns, košenils, karmīnskābe). Sarkana krāsviela, ko iegūst no kaktusos dzīvojoša insekta. Lieto pārtikā un kosmētikā. E441 (Gelatine, želatīns). Iegūst no dzīvnieku kauliem, nagiem un ādām. Želatīnu bieži satur jogurti, konditoreja, uztura bagātinātāju un medikamentu kapsulas u.c. E542 (Edible Bone Phosphate, kaulu fosfāts). Parasti pievieno sausajam pienam. un tad vēl ir vesels lērums, kuras var būt gan veģetāras, gan neveģetāras http://www.vegetarisms.lv/vegetarie | ||||||
| (Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
| Un es no šitā zināju tikai želantīnu un zem vārda želantīns, ne jau E... Tas viss nav aptverams! | ||||||
| (Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
| nav gan jā. vieglāk bija dzīvot par to neko nenojaušot, vismaz man :D sieru ēdu, tur es neko nevaru padarīt, jo LV viņi patiešām nemarķē kā ārzemēs vai tas siers ir vegetarian vai nav, bet bez siera es pagaidām neesmu gatava dzīvot. a kas attiecas uz tiem ē, tad šito sarakstu izprintēju, noliku virutvē redzamā vietā un, ja liekas kaukas aizdomīgs ieskatos. bet vispār šitā dēļ sāku pastiprināti skatīties uz pārtikas sastāvu un vispār biju diezgan šokēta par to, cik daudz ē tiek pievienots, piemēram, maizei utt. un, kad uzzināju, ka želantīns ir lielākajā daļā jogurtos, sāku joģīti taisīt mājās pati. | ||||||
| (Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
| nu, jā, želantīnu es zināju - lielākā daļa jogurtu nav lietojami tai sakarā latvijā, bezmaz paliek tik bio lakto un daugaca/aiviekste vai lētā ķīmija, kur, es jau nez, moš arī kaut kur kāds dzīvnieks iekodēts. arī svaigos sierus uz želantīnu jāčeko un zemnieku tirdziņos sieru jau arī ar olām pa biežam tigo, bet tas jau tā klaji atkožams, bet tie E. toč jāizprintē. | ||||||
| (Reply to this) (Parent) |
| ||||||
| pēc tam jau gan tas viss tiekot skalots, un, pēc ražotāju teiktā, nekas no tā visa gatavajā sierā nepaliekot. bet ej nu tu sazini, turklāt - karmiski jau tas siers sadirsts enīvej. talsu ritulis gan esot drošs. | ||||||
| (Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
| nu pofig par e, kad tik nav dzīvnieku izcelsmes (es dzeru daudz kolas, smēķēju un reizēm aizeju uz hesburgeri, e mani tiešām nesatrauc) | ||||||
| (Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
| es gan tos e nesaprotu un uz tiem uzmanību it kā arī nekoncentrēju, bet vispārzināmus draņķus tomēr izvairos lietot, galīgi neiedvesmo | ||||||
| (Reply to this) (Parent) |
šķeļot viļņus -
|
|||||||||||