šķeļot viļņus -
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.

Tags:,
Time:23:43
comments: Nospied sarkano podziņ Previous Entry Tell A Friend Add to Memories Next Entry

[info]chaika
Link:(Link)
Time:16:00
nē, to es nezināju - mūsmājās sieru tā netaisa!
(Reply to this) (Parent) (Thread)

[info]
Link:(Link)
Time:17:43
es jau par rūpnieciskajām metodēm
(Reply to this) (Parent) (Thread)

[info]chaika
Link:(Link)
Time:20:03
nujā, bet es jau visu pēc sevis spriežu :)
(Reply to this) (Parent)


[info]inese_tk
Link:(Link)
Time:16:22
Rennets jeb glumenieks - no teļu kuņģiem iegūts enzīms, ko mēdz izmantot siera ražošanā; sastāvdaļu sarakstā uz siera etiķetes tas var nebūt minēts

+ ir vairāki E, kas ir 100% dzīvnieku izcelsmes -

E120 (Cochineal, carmines, carminic acid, C.I. 75470, karmīns, košenils, karmīnskābe). Sarkana krāsviela, ko iegūst no kaktusos dzīvojoša insekta. Lieto pārtikā un kosmētikā.
E441 (Gelatine, želatīns). Iegūst no dzīvnieku kauliem, nagiem un ādām. Želatīnu bieži satur jogurti, konditoreja, uztura bagātinātāju un medikamentu kapsulas u.c.
E542 (Edible Bone Phosphate, kaulu fosfāts). Parasti pievieno sausajam pienam.

un tad vēl ir vesels lērums, kuras var būt gan veģetāras, gan neveģetāras
http://www.vegetarisms.lv/vegetariesa-e-edienkarte/
(Reply to this) (Parent) (Thread)

[info]chaika
Link:(Link)
Time:18:50
Un es no šitā zināju tikai želantīnu un zem vārda želantīns, ne jau E...
Tas viss nav aptverams!
(Reply to this) (Parent) (Thread)


[info]inese_tk
Link:(Link)
Time:18:59
nav gan jā. vieglāk bija dzīvot par to neko nenojaušot, vismaz man :D

sieru ēdu, tur es neko nevaru padarīt, jo LV viņi patiešām nemarķē kā ārzemēs vai tas siers ir vegetarian vai nav, bet bez siera es pagaidām neesmu gatava dzīvot. a kas attiecas uz tiem ē, tad šito sarakstu izprintēju, noliku virutvē redzamā vietā un, ja liekas kaukas aizdomīgs ieskatos. bet vispār šitā dēļ sāku pastiprināti skatīties uz pārtikas sastāvu un vispār biju diezgan šokēta par to, cik daudz ē tiek pievienots, piemēram, maizei utt. un, kad uzzināju, ka želantīns ir lielākajā daļā jogurtos, sāku joģīti taisīt mājās pati.
(Reply to this) (Parent) (Thread)

[info]chaika
Link:(Link)
Time:19:07
nu, jā, želantīnu es zināju - lielākā daļa jogurtu nav lietojami tai sakarā latvijā, bezmaz paliek tik bio lakto un daugaca/aiviekste vai lētā ķīmija, kur, es jau nez, moš arī kaut kur kāds dzīvnieks iekodēts. arī svaigos sierus uz želantīnu jāčeko un zemnieku tirdziņos sieru jau arī ar olām pa biežam tigo, bet tas jau tā klaji atkožams, bet tie E. toč jāizprintē.
(Reply to this) (Parent)

šķeļot viļņus -
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.