afrikasrallijs ([info]afrikasrallijs) rakstīja,
@ 2007-11-13 11:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Preses relīze

Rallijs un kristīgais misijas darbs Āfrikā. Vai to iespējams apvienot?



Trīs uzņēmīgi jaunieši no Latvijas piedalīsies alternatīvajā Parīze-Dakāra rallijā, kurš sāksies šī gada pēdējās dienās un ilgs trīs nedēļas, līdz 2008. gada janvāra vidum. Viņi būs pirmie, kuri šo braucienu apvienos ar misijas darbu Āfrikas draudzēs un skolās.

Lāsma Čirkše un Pauls Rimbenieks ir no Liepājas Ciānas baptistu draudzes, savukārt Didzis Lauva – no Rīgas Āgenskalna baptistu draudzes. Visi trīs ir aizrautīgi ceļotāji un ar lielu ceļojumu pieredzi, tomēr šāda Dieva dotā izaicinājuma svars un nozīme ir daudzkārt lielāka par to, kas ir pieredzēts un izdzīvots.

Āfrikā ir veikti daudz un dažādi kristīgās misijas darbi laika gaitā, tomēr Āfrikas ziemeļos un ziemeļrietumos joprojām dominē islāms. Arī politiskā situācija daudzās valstīs ir dramatiska, daudzviet izplatīts terorisms. Tomēr šie apstākļi jauniešus nebaida, un viņi ir gatavi arī šādos ekstremālos apstākļos sniegt liecību par savu Dievu un Viņa darbiem.

Šis būs sestais alternatīvā rallija gads. To ir aizsācis Džulians Novels, kura ideja bija parādīt pasaulei, ka ne tikai tie, kuriem ir nauda, var braukt šādā pasākumā. Un pierādīja viņš to 2003. gadā noorganizējot un veiksmīgi izbraucot pirmo alternatīvo ralliju, kura galvenie noteikumi ir:
1) Auto vērtība nedrīkst pārsniegt 100 angļu mārciņas
2) Tehniskais papildus aprīkojums nedrīkst pārsniegt 15 angļu mārciņas
3) Auto jābūt ar stūri kreisajā pusē, jo Gambija ir valsts, kurā auto vadīšana notiek pa ceļa labo pusi.

Atšķirībā no klasiskajā izpratnē esošā rallija jēdziena, šajā braucienā nav uzvarētāju un nav vietu iedalījuma. Rallija mērķis ir – nokļūt galā, Gambijā, Bandžulas pilsētā. Visas automašīnas, kas nokļūst Gambijā, piedalās izsolē un iegūtā nauda tiek ziedota labdarībai.

Lai piedalītos misijas rallijā, ir nepieciešams savākt ap 5000 latu, un šie jaunieši būs pateicīgi par jebkādu – materiālu vai naudas izteiksmē esošu atbalstu. Ja ir vēlme palīdzēt un atbalstīt šo jauniešu ieceri, interesenti var rakstīt uz e-pastu misijaunrallijs@inbox.lv vai zvanīt pa tālruni 29945987 un jautāt pēc Didža.

Piedalīšanās šajā rallijā būs liecība pasaulei, aizsākums kristiešu komandu veidošanai šāda veida misijas braucienos un iedrošinājums citiem kristiešiem atbildēt ar „jā” uz Dieva dotiem aicinājumiem.

Sagatavoja: Didzis Lauva


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]10m_zem_uudens
2007-11-13 12:06 (saite)
skanīgi skan 8) davai...

turu asti!

(Atbildēt uz šo)


[info]akwiinas
2007-11-18 13:10 (saite)
Super! Šis brauciens - ceļojums pa Āfriku ir kas neaprakstāms. Es pati jau sen loloju sapni par piedalīšanos alternatīvajā rallijā,tāpēc ceru[turu īkšķus], ka jums ies baigi labi.
Lai veicas! ;)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?