|
[13. Aug 2007|22:48] |
Uztaisīju kefīra un brinzas auksto zupu - baigi labā. Un šitādā laikā arī neko siltu negribas - rīt būs suši vakars. |
|
|
Comments: |
| From: | f_g |
Date: | 13. Augusts 2007 - 22:53 |
---|
| | | (Link) |
|
a siikaaka recepiite kur? :)))
Žurnālā Ieva pirms vairākām nedēļām: 1 l kefīra; 2 tējkarotes olīveļļas; 2 tējkarotes citrona sulas; sāls, pipari, cukurs pēc garšas; 1 neliels gurķis; 2 ķiploka daiviņas; 50 g ciedru riekstu; 2 cieti vārītas olas; 150 g brinzas; daži raudenes zariņi (vai timiāna). Kefīru sajauc ar citrona sulu, eļļu un sāli, piparus un cukuru pievieno pēc garšas. Gurķi sagriež mazos kubiciņos un pievieno zupai. Ķiploka daiviņu sasmalcina, arī pievieno zupai. Sausā pannā apcep ciedru riekstus zeltainus. Brinzu sagriež vai salauž gabaliņos. Šķīvjos salietai zupai pievieno brinzu un pārber ar apceptajiem riekstiem. Olas sagriež ceturtdaļās, liek zupā, pārkaisa ar raudenes lapiņām.
Nu tāda ir orģinālā recepte. Es nepieliku ķiplokus. Bet ja kādreiz likšu, tad pietiks ar vienu daiviņu. Sāli vajag pavisam maz, jo sāļumu dod brinza. Man negaršo vārītas olas, tāpēc arī tās izlaidu. Bet visādi citādi - man patika.
| From: | f_g |
Date: | 14. Augusts 2007 - 08:36 |
---|
| | | (Link) |
|
paudies! :) vajadzees pameegjinaat ;) | |