zuuzuuuzinja ([info]zuuuzinja) rakstīja,
@ 2007-01-16 17:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:klusums

mīļākās tēmas/atkārtošana zināšanu māte jeb ko tā zanīte tajā RTU mācās
VIRSMAS PARĀDĪBAS
Slapināšana.
šķidruma piliens novietots uz cieta ķermeņa virsmas.Ja pievilkšanās spēki starp šķidruma molekulām ir mazāki nekā pievilkšanās spēki starp šķidruma un cieta ķermeņa molekulām, tad šķidrums ir izplūdis pa virsmu, vai, kā saka, SLAPINĀS virsmu. Izplūšana notiks tik ilgi, kamēr šķidrums pārklās visu cietā ķermeņa virsmu vai šķidruma slānis kļūs monomolekulārs. Tādu gadījumu sauc par PILNĪGU SLAPINĀŠANU.

MAZGĀŠANAS LĪDZEKĻI(LIOFĪLĀS SISTĒMAS).ZIEPES.
Mazgāšanas mērķis ir aizvākt no cieta ķermeņa virsmas pielipušos netīrumus – taukus, sodrējus, putekļus, olbaltumvielas utt. Mazgāšanas procesā notiek robežvirsmas šķiedra – netīrums maiņa pret robežvirsmām šķiedra – mazgātājas vielas šķīdums un netīrums – mazgātājas vielas šķīdums. Ziepju molekulu polārā daļa ir vērsta pret ūdeni, bet nepolārā daļa – pret netīrumiem vai šķiedru. Tā rezultātā uz robežvirsmas cieta viela – netīrumi tauki nemainīga spraiguma ietekmē sakopojas pilienā, kuru viegli pat ar nelielu mehānisku iedarbi var aizvākt no šķiedru virsmas.

garāk un plašāk rīt....es ceru!lūdzu nedodiet man jautājumus, kuri man nepatīk!



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]juuuda
2007-01-16 17:38 (saite)
slapināšanu varētu aplūkot arī no vēsturiski sociālā skatu punkta tīri caur fizioloģijas prizmu un gultasveļas maiņas nepieciešamības aspektu, izmantojot to teorētisko zināšanu bāzi, kas gūta par mazgāšanas mērķi izraugoties netīrumu - tauku, sodrēju, šajā gadījumā - urīnvielas - aizvākšanu no cietas ķermeņa virsmas - šajā gadījumā - gultas veļas.
TU NESAJŪC PRĀTĀ TO MĀCOTIES????????

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zuuuzinja
2007-01-17 18:57 (saite)
hahhh.interesants izklāsts!NĒ, es nesajūku prātā to mācoties!mums tur tādas pērles atrodas starp grafikiem un shēmām..:)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hullalulla
2007-01-16 17:47 (saite)
nu ko tu te pilinies zuuzinj!? ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]drew
2007-01-16 23:44 (saite)
slapina:>

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zuuuzinja
2007-01-17 18:59 (saite)
pilinos trilinos, bet šitās tēmas es nedabuju protams:D.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?