Zum -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Aprīlis 12., 2016


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
19:56
Te cibā bija saruna par dāvanām. Nepiedalījos, nevarēju, jo bija jāvēro lielās sīgas. Un ar savu pieredzi padalīties arī nevarētu, jo nekad nevaru neko prātīgu izdomāt, ko savam mīļajam uzdāvināt. Bet man te ir grāmatiņa, kura viss prātīgi uzrakstīts.

„Mīļais, Šrota kungs,
mēs ar manu Benediktu esam jau pilnus deviņus gadus un astoņus mēnešus kā precējušies. Mums klājas diezgan labi. Ceru, ka viņš mani mīl tikpat stipri, kā sākumā, kas nebūt nav vienkarši. Bet viņš patiesi centās, tas man jāteic. Nu, pēc pāris nedēļām ir atkal viņa dzimšanas diena un man atkal viņam kas jādavina. Bet Benediktam ko uzdavināt ir grūti. Un tā noteikti nav finansiāla problēma. Mēs abi strādājam, viņš ir ārsts sanatorijā un man šeit Badkrocingenā ir maza autonoma. Patiesībā mēs varam atļauties visu, ko sirds kāro.
Problēma ir citur. Proti, Benediktam ir viss. Viņs vēlas vienmēr kaut kādus tehniskus niekus un sīkumus priekš datora un tamlīdzīgi, bet tikko es iedomājos, nu labi, es varētu viņam to uzdāvināt, viņš, cak, un ir jau pats sevi to nopircis. Pēdējais bija tas mazais helikopterītis ar nosaukumu Stress Express. Tikko viņš par to bija sajūsmā ieminējies, es nodomāju: „Ahā, ar to tu viņu varētu iepriecināt“-, par vēlu, jau nākošajā dienā viņš nāk ar to padusē. Pulkstens 18 viņš sāka to lidināt pa māju. Ap 19 jau viņs saņēma no manis draudīgu paziņjumu: „Izvēlis, vai nu helikopterītis, vai es“, un tagad viņš ar to tracina klīnikā kolēģus un pat pacentus! Tātad, Šrota kungs, ko man darīt? Es vēlos viņam kaut ko uzdāvināt,kaut ko, kas viņam sagadātu prieku, bet no otras puses, kas nebūtu kaitinošs. Kas tas varētu būt?
Šrota kunga atbilde.
Atzīstu, ir grūti vīrietim kaut ko uzdāvināt. Nāk pratā Nīčē, kurs rakstījis: Dāvanas saņēmšanā ir kaut kas no žēlastības akta. Un mēs negribam saņemot dāvanas izskatīties nožēlojami. Tātad ir jāuzmanās reaģējot uz dāvanu, it sevišķi, ja dāvinātāja ir sieviete. Mana mamma laikam nav labakais piemērs, bet viņa ir tas piemērs, kurš man nupat iešāvās prātā. Reiz viņa man uz Ziemassvētkiem uzdāvināja divas kaklasaites, vienu dzeltenu un vienu sarkanu. Un viņai izpatīkot uz Lieldienām es apseju dzelteno. Un ko viņa izdarīja? Viņa vienkarši bļāva: “Un kas tev sarkanajā nepatika?” Nav brīnums, ka vīrieši ir dāvanu nīdēji.
Tagad nu Biankai stāv priekšā problēma, ko tādu labu dzimašanas dienā Benediktam uzdāvināt. Tas tiešām nav vienkārši. Viņa saka: viņam ir viss. Tad ko dāvināt vīrietim, kam viss jau ir? Apsardzes signalizācijas sistēmu. Nu jā, tas bija tads viduvējs joks. Labā ziņa, Bianka zin to, ko citām sievietēm arī vajadzētu zināt. Vīrieši visu dzīvi ir bērni. Un mīl spēleties. Tikai mūsu spēlītes ar gadiem kļūst aizvien lielākas un dārgakas. Un šeit nu mūsu sievietes var piedalīties. Mūsu rotaļās. Bet Bainka raksta, ka tai jābūt dāvanai, ka viņam rada prieku, bet viņu, tas ir Bianku, nepadara traku. Tas nozīmē, ka tai jābūt dāvanai, kas izdod pēc iespējas mazāk trokšņu. Tad der tas, ko es pamatā iesaku visām sievietēm. Es viņām saku: “Ejiet uz jebkuru celtniecības veikalu, veinalga uz kuru, ejiet pie jebkura plaukta, vienalga kurā nodaļā, un nopērkiet jebkadu kasti uz kuras ar lieliem burtiem ir uzrakstīts POWER. Jums nav jāzina, kas ir tai kastē un priekš kam ir tas, tikai pārliecinieties, vai tai lietai klāt ir kabelis, tad būs īstā.” Un pat ja viņam jau ir šāda vai diezgan līdzīga lieta, viņš tikpat priecāsies un teiks: “Super, nu man ir divas! Lieliski! Ja nu gadījuma viena salūzt.”
Tas ir labi un pareizi, bet var izrādīties trokšņaini. Biankai vajag kaut ko bez trokšņiem. Tad es Biankai un citām sievietēm ierosinu domāt aluminija saliekamo kāpņu virzienā.
Vispirms ieskatieties garāžā, vai jums jau ir kādas ( vai vairakas) alumīnija kāpnes. Ja vēl nav, nu tad jums ir visi ceļi vaļā! Nopērciet celtniecības veikalā jebkuras, kas atbilst jūsu budžetam. Viņš būs sajūsmā un teiks: “Tieši tas, kas man vajadzīgs! Sasodīts, tās patiesi var noderēt!” Un lūdzu manas dāmas, nepieļaujiet veco kļūdu, sakot: “Noderēt? Es tevi vēl ne reizi uz aluminija kāpnem uzkāpušu neesmu redzejusi. Patiesībā tev tās nevajag.”
Ja jūs tā domājat, tad jūs neesat šo spēlīti sapratušas. “Noderēt” mums nozīmē, ka mēs varētu tās iespejams kaut kad pielietot un tāpec ir labi apzināties, ka kaut kas tāds, kā aluminija kāpnes ir garāžā. Ja nu gadījumā tās savajagās. Un ja garāžā ir jau vienas vai pat vairakas aluminija kāpnes, tad nopērciet tādas, kādas vēl nav, vai vēl labāk, vēl garakas, kā jau esošās. Arī tad jūsu vīrs būs sajūsmā.
Un ja nu viņam jau viss tiešām ir, gan jaudīgi darbarīki, gan alumīnija trepes visos iespejamos garumos un veidos, tad man ir vēl viens ultimatīvs dāvanas ierosinajums.
Dāviniet viņam tauvas rituli. Jā, jūs izlasījāt pareizi, tauvu. Vienu labu, izturīgu, resnu kaņepu vai sizala tauvu. Prasmīgi savītu, kvalitatīvu roku darbu, ieteicams no kadas Hamburgas tauvu darbnīcas. Ņemiet vienu kārtīgu rituli, ap kādiem 20 metriem. Un nejautājiet: “Priekš kam?”. Bezjēdzīgs jautājums. Ir pilnīgi vienalga priekš kam. Jūsu vīrs jau arī nezin priekš kam. Bet viņš svinīgi pakārs rituli garāžā pie sienas un teiks: “Tu esi vislieliskāka sieviete! Jo uzdāvinaji man tauvu! Tas ir tik vareni! Nekad nevar zinat, kad kaut kas tāds var noderēt. Bet, ja man savajadzēsies, tad man viena jau būs!”
Un tad viņs ielūgs savus draugus, kaut kādas nenozīmīgas vajadzības pēc ievilinās viņus garāžā un tad nejauši tiks uzmesta acs uz pie sienas karājošos tauvas rulli. Un tad draugi teiks: “Bāc! Tauva! Īsta tauva! Cik gara? Ka tik nav visi 30 metri?” Un viņs bezrūpīgi teiks: “Nu, apmeram 20 metri. Bet pilnīgi jau pieteik.” Un draugi teiks:”Tā tik ir ideja! Kaut kas tāds vienmer noder! No kurienes tev tā?” Un tad viņš teiks: “Sieva uzdāvinaja!” Un šajā brīdī pavisam nejauši ap stūri jāiznirst dāvinatājai, tātad jums! Pilnīga atzinība garantēta. Un par savu sievu un tauvu lepns vīrs. Un viņa draugi, bijības un cieņas aizgrābti. Vairāk pateicības un izbrīna jūs nesaņemsiet nekad!

(6 raksta | ir doma)

Comments:


From:[info]unpy
Date:12. Aprīlis 2016 - 23:22
(Link)
:) Jā!
[User Picture]
From:[info]wowow
Date:13. Aprīlis 2016 - 00:17
(Link)
Pricipā jā
[User Picture]
From:[info]wowow
Date:13. Aprīlis 2016 - 00:17
(Link)
Principā doh
From:[info]adinkra
Date:13. Aprīlis 2016 - 08:54
(Link)
Labs :)
From:[info]petro
Date:13. Aprīlis 2016 - 09:58
(Link)
Mana problēma drīzāk varētu būt - ko ierobežota bužeta apstākļos uzdāvināt sievietei, kurai viss jau ir?
[User Picture]
From:[info]toadbeauty
Date:13. Aprīlis 2016 - 12:26
(Link)
Jā, tas točna par manu vīru.

> Go to Top
Sviesta Ciba