deadly choco cake
Feb. 7th, 2010 | 02:12 pm
From:: zin
nemācēšu pateikt, cik tanī visā ir cukura. daudz viennozīmīgi.
stokmanī iepirku melno cukura sīrupu. pēc garšas kā dedzināts cukurs.
olas dezinficē.
žāvētus ķiršus kādu dienu notur portvīna un konjaka sajaukumā. svaigi ķirši būtu foršāk. gan jau kompota ķiršus ar var ņemt. vai avenes. vai jebko
iesilda cepeškrāsni.
izkausē ~ 150 gr 70% šokolādes (ūdens peldē), piegāž klāt kādas pāris ēdamkarotes saldā krējuma. un daļu alko, kurā peldējās ķirši. 1 devu vaniļas ekstrakta (ir tādas ampuliņas veikalos)
~180 gr mīksta sviesta sakuļ ar kādu bišķi cukura sīrupa.
3 olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, līdz gaiši dzeltenīgai vieglai masai.
sajauc sviestu ar sakultajiem olu dzeltenumiem.
piejauc klāt padzisušu kausēto šokolādi.
turpinot kult pa daļām iesijā ~150 gr miltu
pieber nedaudz kakao
+ 1 tk cepamā pulvera.
tālāk seko nenosakāms daudzums piena (200ml?), uz "chuju" un tādā pašā manierē, garšojot, cukura sīrups.
olbaltumu ar drusku sāls sakuļ stingrās putās.
iecilā pārējā masā
pieliek ķiršus
lielāko daļu ielej ar sviestu ieziestā un miltiem/kakao izkaisītā cepamajā formā. vienmērīgā kārtā izklāj pa virsmu skābenu ievārījumu, man bija jāņogu. nepārspīlē.
vienmērīgi uzlej atlikušo mīklas daļu.
cepj apm 1 stundu, ne pārāk karstā krāsnī.
kad gatavs, nedaudz padzesē formā, tad pārvieto uz režģi or somth, lai gaiss no visām pusēm tiek klāt.
kad atdzisis var galzēt ar kasvienienākprātā. man bi kausēta šokolāde, kamai piejaukts saldais krējums.
PIEBILDEs !
visiem ingredientiem jābūt vienādā temperatūrā (nē aukstam pienam pie silti kultas sviesta masas).
cept plānās kārtiņās.
cukura glazūra- sakuļ pūdercukuru ar mazliet auksta ūdens.
stokmanī iepirku melno cukura sīrupu. pēc garšas kā dedzināts cukurs.
olas dezinficē.
žāvētus ķiršus kādu dienu notur portvīna un konjaka sajaukumā. svaigi ķirši būtu foršāk. gan jau kompota ķiršus ar var ņemt. vai avenes. vai jebko
iesilda cepeškrāsni.
izkausē ~ 150 gr 70% šokolādes (ūdens peldē), piegāž klāt kādas pāris ēdamkarotes saldā krējuma. un daļu alko, kurā peldējās ķirši. 1 devu vaniļas ekstrakta (ir tādas ampuliņas veikalos)
~180 gr mīksta sviesta sakuļ ar kādu bišķi cukura sīrupa.
3 olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, līdz gaiši dzeltenīgai vieglai masai.
sajauc sviestu ar sakultajiem olu dzeltenumiem.
piejauc klāt padzisušu kausēto šokolādi.
turpinot kult pa daļām iesijā ~150 gr miltu
pieber nedaudz kakao
+ 1 tk cepamā pulvera.
tālāk seko nenosakāms daudzums piena (200ml?), uz "chuju" un tādā pašā manierē, garšojot, cukura sīrups.
olbaltumu ar drusku sāls sakuļ stingrās putās.
iecilā pārējā masā
pieliek ķiršus
lielāko daļu ielej ar sviestu ieziestā un miltiem/kakao izkaisītā cepamajā formā. vienmērīgā kārtā izklāj pa virsmu skābenu ievārījumu, man bija jāņogu. nepārspīlē.
vienmērīgi uzlej atlikušo mīklas daļu.
cepj apm 1 stundu, ne pārāk karstā krāsnī.
kad gatavs, nedaudz padzesē formā, tad pārvieto uz režģi or somth, lai gaiss no visām pusēm tiek klāt.
kad atdzisis var galzēt ar kasvienienākprātā. man bi kausēta šokolāde, kamai piejaukts saldais krējums.
PIEBILDEs !
visiem ingredientiem jābūt vienādā temperatūrā (nē aukstam pienam pie silti kultas sviesta masas).
cept plānās kārtiņās.
cukura glazūra- sakuļ pūdercukuru ar mazliet auksta ūdens.