(no subject)
« previous entry | next entry »
Jul. 23rd, 2014 | 01:12 pm
gribētu gan es zināt, kurš pie Alfas Rimi sieru stenda ir to ieteicamo vīnu sarakstu (pie sieriem labi lietojamo) sacerējis.
vakar kautrējos fotografēt, bet pametiet aci, ja gadās garām iet.
vakar kautrējos fotografēt, bet pametiet aci, ja gadās garām iet.
(no subject)
from: zin
date: Jul. 23rd, 2014 - 02:40 pm
Link
vienīgā reize, kad izmantojām tvaicētas ogas, bija ar pīlādžiem, bet toreiz likām klāt arī ābolu sulu.
tas ir piefiksēts šiten: http://klab.lv/users/zin/206037.htm
vēl līdzīgs process tam, kas Tev varētu derēt ir aroniju vīns: http://klab.lv/users/zin/281029.htm
iespējams, ka tvaicētās ogas apliet tikai ar ūdeni, neliekot klāt kādu citu sulu, arī strādā.
es laikam darītu tā, ka pamazām lietu tām ķeskām virsū karstu ūdeni un čekotu, kurš ir tas brīdis, kad garša vēl pietiekami spēcīga. var būt mazliet pašu iztvaicēto sulu arī var pieliet.
mēs raudzējam speciālās 20 l stikla pudelēs, kurām virsū vīna raudzēšanai paredzēts korķis: http://www.homebrewery.com/images/3airl
zinu, ka ir opcija uzmaukt uz 3 litru burkas gumijas cimdu, kurā izdurts caurums. galvenā ideja, lai gaiss ārā tiek, bet iekšā nē.
klāt jāliek vīna raugs. parasti ar vienu paciņu uz 20 l pietiek. tīri ok ir poļu femovin, ko visbiežāk arī izmantojam. http://www.akciza.net/139-189-large/v
rauga lietošanas instrukcija parasti ir uz paciņas. galvenais neliet viņu verdošā sulā/ūdenī.
vēl tiek pievienots cukurs. mēs parasti no cukura un ūdens savāram sīrupu un kad padzisis lejam klāt. var uzreiz likt visu cukura daudzumu (atkarīgs no izejmateriāla salduma, kopumā 5-6 kg uz 20 litriem), var likt pa daļām, kā to parasti izvēlamies darīt. šajā gadījumā pirmajā reizē būtu jāliek uz 2 kg cukura 20 l vīna.
kad pirmais cukurs izrūdzis (vīns vairs "neburbuļo"), pagaršo. visticamāk salduma tur vairs nebūs nekāda, tad pievieno nākamo cukura porciju. faktiski vīns nerūgst 2 gadījumos- raugs nomiris, vai raugam pietrūcis ko ēst (cukurs). raugs vizbiežāk nomirst tad, kad ir sasniegta viņa maksimālā alko tolerance vidē (vīnā). tas = norādīts uz paciņas. ja tanī bīdī vīnā ir palicis vēl cukurs, vīns tāds salds arī būs. tāpēc man patīk tā likšana pa daļām, vieglāk nokontrolēt cik saldu beigās to vīnu gribas.
izmantojot ogas raudzēšanai, svarīgi ir katru dienu vīnu apmaisīt, savādāk tās mēdz nostāties augšpusē un izveidot tādu kā vāku. pēc aptuveni 1-2 nedēļām nokāš bizumus un pārlej raudzēšanai tikai šķidrumu. ja turēs ilgāk, var sanākt sīva piegarša no ogu mizām.
iespējams, ka pirmajā nedēļā speciālajā pudelē var nemaz neliet, turēt lielā katlā ar vāku, pārliet raudzēšanas pudelē tikai pēc biezumu nokāšanas.
ceru, ka sanāca pieteikami informatīvi. :)
es visu esmu centusies pierakstīt arī cibā ar tagu "vino"
ja kādi jautājumi, droši raksti. var arī uz epastu: zintish ieksh gmail.
Reply | Parent | Thread
(no subject)
from: vilibaldis
date: Jul. 23rd, 2014 - 03:53 pm
Link
Reply | Parent | Thread
(no subject)
from: zin
date: Jul. 23rd, 2014 - 06:24 pm
Link
Reply | Parent
(no subject)
from: pukis
date: Jul. 23rd, 2014 - 05:32 pm
Link
Reply | Parent | Thread
(no subject)
from: zin
date: Jul. 23rd, 2014 - 06:26 pm
Link
Reply | Parent