Olive oil
« previous entry | next entry »
Apr. 21st, 2013 | 06:50 pm
doma bija paēst kaut kur, kas ir vairāk restorāns, ne ēdnīca, bet ne pārāk dārgs vai šiks.
tika izvēlēts iestādījums olive oil pils laukumā 4.
iekārtojums tīri ok, wanabe itālisks, virs bāra letes televizoriņš glezniņas rāmīti, smuks pakaramais zirga galvas formā, vēl citi jauki sīkumi. Pati telpa gan radīja uzpostas ēdamzāles iespaidu, daudz galdu rindās, ar domu vienlaicīgi apkalpot daudz cilvēku.
uzēdām un iedzērām sekojošas lietas:
jūraszvēru zupa 2.90
cūkgaļas karbonāde 6.80
liellopa steiks 12.50
tiramisu 3.30
citrusu sorbets 3.10
leffe gaišais, izlejamais 0.5l 2.60
glāze kianti, ko man ieteica, kad sašķiebu degunu pie tā, ka mājas vīns ir merlo 2.60
proseco dry montelliana 2.90
ūdens, īpaši palūdzot, par brīvu
jūraszvēru zupas pamatiņš bija foršs, bet paši jūraszvēri (izņemot vienīgo tīģergarneli) gan bija baisi sīksti.
liellopa steiks bija ļoti labs. tam arī lieliski piestāvēja dzērveņu mērcīte. būtu mazuliet jēlāks, vispār būtu murr, bet tikai pēc pasūtījuma nodošanas apķēros, ka steika pagatavošanas pakāpi nespecificēju, bet man tā arī netika pajautāta.
cūkgaļas "karbonāde", kas nemaz nebija līdzīga karbonādei, gan bija sausa, pasīksta un tāda nekāda.
tiramisu bija labs.
sorbets tika pasniegts ļoti ciets un sasalis. par to kaudzīti ar citronu garšas ledu nebiju priecīga nevienu brīdi.
leffe garšoja mauzliet ieskābi, nez vai muca jau bija pasena, vai lejot alu netika noliets tas gabaliņš, kas iestāvējies krānā, kaut kas nebi riktīgi ar to lefi.
kianti garšoja kā jau kianti, kams kādu laiciņu padzīvojis atvērtā pudelē.
nu tā kaut kā. baisi slikti nebija, bet baisi labi arī nē.
1:3
+:-
piebilde:
vēl kas man visā šajā pasākumā trakoti pietrūka, bija jebkāda veida svaigi (nu kaut vai kaltēti) zaļumi. tip no sērijas timiāns, rozmarīns un visi tie citi foršie vidusjūras augi. nevienas pašas kripatiņas jamo nebija, ne pie viena no ēdieniem.
tika izvēlēts iestādījums olive oil pils laukumā 4.
iekārtojums tīri ok, wanabe itālisks, virs bāra letes televizoriņš glezniņas rāmīti, smuks pakaramais zirga galvas formā, vēl citi jauki sīkumi. Pati telpa gan radīja uzpostas ēdamzāles iespaidu, daudz galdu rindās, ar domu vienlaicīgi apkalpot daudz cilvēku.
uzēdām un iedzērām sekojošas lietas:
jūraszvēru zupa 2.90
cūkgaļas karbonāde 6.80
liellopa steiks 12.50
tiramisu 3.30
citrusu sorbets 3.10
leffe gaišais, izlejamais 0.5l 2.60
glāze kianti, ko man ieteica, kad sašķiebu degunu pie tā, ka mājas vīns ir merlo 2.60
proseco dry montelliana 2.90
ūdens, īpaši palūdzot, par brīvu
jūraszvēru zupas pamatiņš bija foršs, bet paši jūraszvēri (izņemot vienīgo tīģergarneli) gan bija baisi sīksti.
liellopa steiks bija ļoti labs. tam arī lieliski piestāvēja dzērveņu mērcīte. būtu mazuliet jēlāks, vispār būtu murr, bet tikai pēc pasūtījuma nodošanas apķēros, ka steika pagatavošanas pakāpi nespecificēju, bet man tā arī netika pajautāta.
cūkgaļas "karbonāde", kas nemaz nebija līdzīga karbonādei, gan bija sausa, pasīksta un tāda nekāda.
tiramisu bija labs.
sorbets tika pasniegts ļoti ciets un sasalis. par to kaudzīti ar citronu garšas ledu nebiju priecīga nevienu brīdi.
leffe garšoja mauzliet ieskābi, nez vai muca jau bija pasena, vai lejot alu netika noliets tas gabaliņš, kas iestāvējies krānā, kaut kas nebi riktīgi ar to lefi.
kianti garšoja kā jau kianti, kams kādu laiciņu padzīvojis atvērtā pudelē.
nu tā kaut kā. baisi slikti nebija, bet baisi labi arī nē.
1:3
+:-
piebilde:
vēl kas man visā šajā pasākumā trakoti pietrūka, bija jebkāda veida svaigi (nu kaut vai kaltēti) zaļumi. tip no sērijas timiāns, rozmarīns un visi tie citi foršie vidusjūras augi. nevienas pašas kripatiņas jamo nebija, ne pie viena no ēdieniem.
(no subject)
from: hotai
date: Apr. 21st, 2013 - 08:04 pm
Link
~ pirms diviem gadiem tur bija tīri ok
Reply | Thread
(no subject)
from: zin
date: Apr. 21st, 2013 - 08:53 pm
Link
mēs pēcāk spriedām, nulab, ja neskaita lefi, ja tās cūkgaļas vietā būtu paņemts jērs vai tas pats liellops, kopējais iespaids būtu daudz labāks. jo liellops patiešām bija ļoti pat ok.
Reply | Parent
(no subject)
from: dzeina
date: Apr. 21st, 2013 - 09:30 pm
Link
svētdienās vispār Rīgā ar ēšanu ir pašvaki, ja gribas alu, var iet uz Valmiermuižu, tur tiešām ir forša virtuve (drīzumā kaut ko blogā ierakstīšu), nekas cits tā ātrumā nemaz nenāk prātā.
Par Olive Oil - nav tā, ka tas ir cits iestādījums, nekā Del Popolo? Jo vismaz kad Popolo bijām pēdējo reizi, bija divi restorāni, viens tas Olive, otrs Trattoria del Popolo un vismaz pirms diviem gadiem tur viss bija labi: http://dzeina.blogspot.com/2011/04/trak
Reply | Thread
(no subject)
from: zin
date: Apr. 21st, 2013 - 10:49 pm
Link
mums sanāca tā, ka tikai svētdiena brīva.. un tagad laikam jau visu vasaru tā būs.
par Valmiermuižu pirmā dzirdēšana, kur tāds vispār atrodas?
Popolo tomēr ir tas pats, tikai pārdizainēts un pārcelts citur. vismaz tā sapratu no teksta mājaslapā: Finally we are ready to open our new premises - "Olive Oil Trading Co."
Reply | Parent | Thread
(no subject)
from: dzeina
date: Apr. 21st, 2013 - 10:55 pm
Link
Par Del Popolo - skumji. Bet ir ēstuvēm tā nelaimīte, ka tik ļoti uzsēžas uz lauriem un vairs nestrādā priekš klienta.
Reply | Parent | Thread
(no subject)
from: zin
date: Apr. 21st, 2013 - 11:04 pm
Link
Reply | Parent | Thread
(no subject)
from: dzeina
date: Apr. 21st, 2013 - 11:05 pm
Link
Reply | Parent