(no subject)

« previous entry | next entry »
Feb. 27th, 2013 | 10:24 am

rekur labs ieraksts, jāpadalās: http://klab.lv/users/indulgence/534355.html
+ spriedelējums par gadnrīz vai tēmu:
mana māsiņa dzīvo dzīvoklī, kams privatizēts. un klāt pie rēķina katru mēnesi ir vairāki lati ar parakstu ekspluatācijas izdevumi. Tagadiņām apsaimniekotājs ir līksmi pavēstījis, ka nupat būs jāmaina visi mājas stāvvadi, lai ka nu iedzīvotāji pošās par to maksāt.
jautājums: kas tad ir tā mistiskā ekspluatācija? vai tai nav jābūt naudai, kura tiek krāta un izlietota jumtu remotniem, stāvvadu nomaiņai un citiem mājas uzturēšanas darbiem?
vai es te kaut ko ļoti ļoti jaucu?

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {3}

(no subject)

from: [info]zeno
date: Feb. 27th, 2013 - 10:34 am
Link

Zem tāda nosaukuma var būt daudz kas apakšā, bet izklausās pēc kaut kā, ko tērē tagad, nevis uzkrāj.
Man rēķinā par tādu uzkrājumu ir atsevišķa aile: Rezerves fonda papildinājums.

Reply


Jānis Sprukts

(no subject)

from: [info]lich
date: Feb. 27th, 2013 - 11:31 am
Link

Uzturēšana parasti ir kaut kādi minor fixi (un lai arī tā varētu nešķist, tādi ir nepieciešami visai regulāri). Visu stāvvadu nomaiņa izklausās pēc tādiem apjomīgākiem ieguldījumiem. Plus, mājas uzturēšana diez vai ir labdarība, tur jau par ieguldīto darbu arī kaut kā nauda jāpaņem.

Sure, noteikti ir pilns ar apsaimniekotājiem, kas tikai iekasē un neko nedara, tāpēc ģeneralizēt nevar. Lai izprastu kurš šis no gadījumiem, ir jāiedziļinās detaļās.


Reply


Lāčplēšplēsis

(no subject)

from: [info]laacz
date: Feb. 27th, 2013 - 01:39 pm
Link

Ekspluatācijas izdevumi ir summa, kura tiek izmantota visādām spuldzītēm, aizfukātu neplānotai stāvvadu tīrīšanai, utt. Ja kaut kas paliek pāri, tad tas tiek ieskaitīts uzkrājumā. Stāvvada maiņa visai mājai tiek segta no tās uzkrājumiem. Ja tādu nav vai tie ir mazāki, nekā nepieciešamā summa, nākas starpību piemaksāt. Vai arī dzīvot ar aizfukātiem stāvvadiem :)

Reply