Pavasara Rīgas restorānu nedēļa- Restorāns "Bergs"
« previous entry | next entry »
May. 9th, 2018 | 12:21 pm
Vakar ar draudzenēm aizdevāmies nochekot "Bergs" restorānu nedēļas piedāvājumu.
Mani no apraksta paķēra vairākas lietas: zutis, lāčpurni, jērs un pavlova.
Apkalpošana bija superīga. Mēs bijām četras un mūsu ēdienus nesa 2 cilvēki, lai viss uz galda nokļūtu vienlaicīgi. Pasūtījumu pieņem viesmīlis, dzērinu pasūtījumu bārmenis, viss skaisti, sinhroni atstrādāts, pieņemu, kā jau restorānos pieklājas.
Šefpavāra kompliments man gandrīz vai garšoja vislabāk. Saucās sparģeļu un garšaugu kapučino- izpaudās kā silts krēmmveida biezenis-putas.
Maize arī viņiem garšīga, mazliet mulsināja, ka restorānā tiek pasniegts sviests no ledusskapja.
Uzkodas mīnuss bija, manuprāt, kombinācijai nepiestāvoši salds ingvera krēms. Zutis burvīgs un dedzinātās plūmes arī.
Pamatēdienam tika piedāvātas 2 izvēles, bet, protams, jērs un lācpurni! Un tad es mazliet aplauzos. Sēnīte bija tikai viena un aptuveni 2 cm liela. Nekad nebiju redzējusi tik mazu murķelīti. Un, kā tad paliek ar likumu, ja kaut kas ēdienkartē ir minēts dadzskaitlī, tad tiem uz šķīvja jābūt vismaz 2-iem? Bet, viņš bija ļoti ļoti garšīgs, tas lāčpurnītis. Mērce un tapenāde arī laba, lai gan mērce bik par saldu. Jērs, kā jau jērs, drīzāk jēls, nevis cepts, bet tai pat laikā labi izsildīts.
Zivs versija izskatījās neslikti, tomēr, manuprāt, ne gana restorānīgi.
Desertā tika solīta rabarberu pavlova. Es biju domājusi, ka restorāna pavāriem jau nu vajadzētu zināt, kādai jābūt pavlovai. Un, tā noteikti nav bezē groziņš ar rabarberu kompotu iekšā.. Kafijas krēms bija garšīgs, tas būtu saskanējis ar bezē, bet nesaskanēja ar rabarberiem. Tikai rabarberi ar bezē ar būtu ok. Kopā tas viss gan īpaši nedraudzējās.
Kopumā iespaids labs, lai gan ēdienu pieredze ar katru nākamo pasliktinājās.
Mani no apraksta paķēra vairākas lietas: zutis, lāčpurni, jērs un pavlova.
Apkalpošana bija superīga. Mēs bijām četras un mūsu ēdienus nesa 2 cilvēki, lai viss uz galda nokļūtu vienlaicīgi. Pasūtījumu pieņem viesmīlis, dzērinu pasūtījumu bārmenis, viss skaisti, sinhroni atstrādāts, pieņemu, kā jau restorānos pieklājas.
Šefpavāra kompliments man gandrīz vai garšoja vislabāk. Saucās sparģeļu un garšaugu kapučino- izpaudās kā silts krēmmveida biezenis-putas.
Maize arī viņiem garšīga, mazliet mulsināja, ka restorānā tiek pasniegts sviests no ledusskapja.
Uzkodas mīnuss bija, manuprāt, kombinācijai nepiestāvoši salds ingvera krēms. Zutis burvīgs un dedzinātās plūmes arī.
Pamatēdienam tika piedāvātas 2 izvēles, bet, protams, jērs un lācpurni! Un tad es mazliet aplauzos. Sēnīte bija tikai viena un aptuveni 2 cm liela. Nekad nebiju redzējusi tik mazu murķelīti. Un, kā tad paliek ar likumu, ja kaut kas ēdienkartē ir minēts dadzskaitlī, tad tiem uz šķīvja jābūt vismaz 2-iem? Bet, viņš bija ļoti ļoti garšīgs, tas lāčpurnītis. Mērce un tapenāde arī laba, lai gan mērce bik par saldu. Jērs, kā jau jērs, drīzāk jēls, nevis cepts, bet tai pat laikā labi izsildīts.
Zivs versija izskatījās neslikti, tomēr, manuprāt, ne gana restorānīgi.
Desertā tika solīta rabarberu pavlova. Es biju domājusi, ka restorāna pavāriem jau nu vajadzētu zināt, kādai jābūt pavlovai. Un, tā noteikti nav bezē groziņš ar rabarberu kompotu iekšā.. Kafijas krēms bija garšīgs, tas būtu saskanējis ar bezē, bet nesaskanēja ar rabarberiem. Tikai rabarberi ar bezē ar būtu ok. Kopā tas viss gan īpaši nedraudzējās.
Kopumā iespaids labs, lai gan ēdienu pieredze ar katru nākamo pasliktinājās.
(no subject)
from: vilibaldis
date: May. 9th, 2018 - 01:37 pm
Link
Reply
(no subject)
from: tati
date: May. 10th, 2018 - 09:30 pm
Link
Reply