bumbieru + šoko kūka
« previous entry | next entry »
Mar. 3rd, 2018 | 11:42 am
vakar gāju ciemos ar kūciņu, jāpieraksta recepte.
kaut kad kāds no cibas jau ir gatavojis ko līdzīgu.
es, kā vienmēr, izlasīju vairākas receptes par tēmu un tad improvizēju.
pamatne no šejienes: http://gatavot.blogspot.com/2012/03/kir su-un-salda-krejuma-kuka-tarte.html
bumbierus nomizo, atserdo, sagriež gareniski uz pusēm, plaucē ūdens + sarkanvīns + cukurs + vaniļa + timiāns, kamēr mīksti.
pamatni apcepj cepeškrāsnī apm 220 apm 7 min.
izkausē 1.5 tāfelīti tumšas šokolādes, pievienojot kādu šļuku (100ml?) salda krējuma. 2 olu baltumus saputo ar bik sāls, 2 dzeltenumus ar pāris ēdk cukura.
šokolādē iejauc bik vaniļas sēkliņu, 1 devu espresso (var mazāk, var nemaz), kad padzisusi iejauc dzeltenumus, tad baltumus. saprot, ak tā visa masa ir par šķidru un uzmanīhi iejauc pāris ēdk miltu.
ielej daļu masas pamatnē, sagriež bumbierus un izkārto pa pa kūku, vizuāli saglabājot pusbumbiera izskatu. pārlej ar atlikušo pildījumu, tā lai bumbieru vēderi paliek neapsegti (uij, ku dzejiski!).
vajadzētu cept apm 200 grādos kādas 20 min, vai kamēr vizuāli šķiet, ka gatavs.
nenofočēju.
kaut kad kāds no cibas jau ir gatavojis ko līdzīgu.
es, kā vienmēr, izlasīju vairākas receptes par tēmu un tad improvizēju.
pamatne no šejienes: http://gatavot.blogspot.com/2012/03/kir
bumbierus nomizo, atserdo, sagriež gareniski uz pusēm, plaucē ūdens + sarkanvīns + cukurs + vaniļa + timiāns, kamēr mīksti.
pamatni apcepj cepeškrāsnī apm 220 apm 7 min.
izkausē 1.5 tāfelīti tumšas šokolādes, pievienojot kādu šļuku (100ml?) salda krējuma. 2 olu baltumus saputo ar bik sāls, 2 dzeltenumus ar pāris ēdk cukura.
šokolādē iejauc bik vaniļas sēkliņu, 1 devu espresso (var mazāk, var nemaz), kad padzisusi iejauc dzeltenumus, tad baltumus. saprot, ak tā visa masa ir par šķidru un uzmanīhi iejauc pāris ēdk miltu.
ielej daļu masas pamatnē, sagriež bumbierus un izkārto pa pa kūku, vizuāli saglabājot pusbumbiera izskatu. pārlej ar atlikušo pildījumu, tā lai bumbieru vēderi paliek neapsegti (uij, ku dzejiski!).
vajadzētu cept apm 200 grādos kādas 20 min, vai kamēr vizuāli šķiet, ka gatavs.
nenofočēju.
(no subject)
from: zin
date: Mar. 4th, 2018 - 10:07 pm
Link
Reply | Parent