Probiotikas. |
[Jun. 27th, 2024|05:31 pm] |
Kā lai tās, kas šaibās un uz kurām vārās farmakoloģijas nozare (brīvais tirgus ftw), strādā, ja cilvēks apēd tikai mikroorganismus, bet neapēd neko, ko tie nabaga organismi varētu konsumēt. Tās probiotikas, kas ir pārtikā, strādā jau labāk, jo tiek apēsts vismaz nedaudz attiecīgajiem organismiem piemērotās paikas. Attiecīgi pēc antibiotiku lietošanas, lielākajai daļai "labo" mikrobu ir izveikts genocīds, savukārt daļa patogēno izdzīvo, un tad vēl ir tādi multirezistentie, kas 100% izdzīvo. Attiecīgi samest tādā mikrobiomā "labos" mikrobus bez paikas šķiet absolūti bezjēdzīgi, jo "sliktie" parasti ir visnotaļ agresīvi un nez vai ļaus "labajiem" gaidīt labos laikus, kad uzradīsies paika.
Tas, cik svarīgi ir ēst pārtiku, kura satur pēc iespējas daudz un dažādas šķiedrvielas (30 dažādi augi nedēļā), kaut ko fermentētu, kaut ko pa taisno no dārza, šķiet ļoti pašsaprotami, jo nav labāku pro, pre, pos utt biotiku kā tās, kas pārtikā un uz tās. Jo daudzveidīgāka sistēma, jo tā ir stabilāka, tas attiecas arī uz mikrobiomu.
Lūk tā man šodien rādās. |
|
|