- #daily sad thing [entries|archive|friends|userinfo]

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

#daily sad thing [Jan. 9th, 2015|04:38 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
nu lūk, rekur jums vienkāršs un uzskatāms piemērs, ka latvija dzimumu vienlīdzības ziņā ir atpalikusi valsts un mizogīnija te zeļ un plaukst. рисую ситуацию - прикинем, ka kautkāda pusmūža resna sieviete, kurai vizuālajā plānā nav nekādu īpašu ģenētisku priekšrocību, kura dzīvo viena mazā vienistabas dzīvoklītī ar kaķi, sāktu fotorecepšu blogu. receptes būtu okej, tikai dikti holesterīnīgas, treknas un ar kādiem 15 ingredientiem, kuri vislaik atkārtojas (skat. autore pati ir pamatīgi aptaukojusies), izklāsts būtu detalizēts un viegli uztverams, doma par to, ka vientuļiem cilvēkiem būtu vēlams iemācīties pašiem šmorēt, nepeļama. pie bildēm tiktu publicēts arī tekstuālais diskurss, kurš būtu aptuveni šāds: eh, katrai normālai sievietei būtu jāiemācās gatavot un lielos daudzumos rīt speķi, a to tie dumie vīreļi ar saviem fitnesiem galīgi nojūgušies, žurnālos kautko gruzī par tievēšanu, duraki nelaimīgie, tagad recepte ar baklažāniem, kuri man atgādina kules, jo katram kārtīgam vīrietim ir jābūt ar lielu kuli, jo man tādas patīk, ahahaaa, tagad pievienojam klāt miltus, tāds gājiens nevienam vīrelim prātā neienāktu, jo viņi, kā zināms, visi ir staigājoši sēklinieki, kuriem viens eksistences mērķis utt. utml. un vēl viņa katrā receptē pievienotu bildi ar savu kaķi, ar kuru viņa, literally, sarunājas otrajā personā kā ar, es nezinu, cilvēku?
i bet my five cents ka šo sievieti visi izsmietu kā traku kaķu tanti, un ignorētu. beeeet ja to pašu darītu vīrietis, precīzāk, šis skaistulis? nu bet protams - grāmatas publicēšana un slavinoši raksti avīzēs garantēti.
i mean, like, whut the fuck. kur ir latvijas džeimijs olivers? nu kaut vai džeks metjūss, kurš gatavo kopā ar savu sievu? kur ir kautkādsdajebkāds normāls džeks ar adekvātu viedokli, manierēm, vārdu krājumu un izglītību, reprezentēts latvijas medijos? nē, mums ir tikai armandi aveni un viesturi rudzīši. cik tas ir ... skumji.
linkpost comment

Comments:
From:[info]dzeina
Date:January 9th, 2015 - 05:15 pm
(Link)
+++
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:January 9th, 2015 - 05:21 pm
(Link)
nuu mums ir mārtiņš sirmais, nav labāk?
[User Picture]
From:[info]kants
Date:January 9th, 2015 - 05:33 pm
(Link)
nesaprotu, kas par vainu? es fotorecptēs esmu atradis šo to jauku un pagatavojis, un tur ir recepte tesmeņa vārīšanai un galertam etc., un kaķis arī ir ok.
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:January 9th, 2015 - 06:41 pm
(Link)
Tu te tā ļoti dāsni bārsties ar pieņēmumiem un pati par tiem arī saskumsti :)
[User Picture]
From:[info]karmena
Date:January 9th, 2015 - 06:45 pm
(Link)
Man šķiet, šo mājaslapu un viņas tekstus nudien nevajag ņemt pie sirds, es viņu vienmēr esmu uztvērusi kā joku, nu nav tas domāts tā, kā tur raksta. Sc, tās receptes ir labas un garšīgas, pārbaudīts.
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:January 9th, 2015 - 07:14 pm
(Link)
Kaķis gan ir briesmīgs.
[User Picture]
From:[info]dominika
Date:January 9th, 2015 - 08:23 pm
(Link)
mjā. es tiešām nesaprotu, vai diršana uz sievietēm gatavošanas procesā piedod ēdienam kaut kādu īpašu garšu vai ko? dalīties savos kulinārajos atklājumos, izklāstot gatavošanas procesu vienkāršā valodā, lai katram būtu skaidrs, kas jādara, ir foršs mērķis. kāpēc tas jāpapildina ar kaut kādām apšaubāmām asprātībām? ja es gribu pagatavot kaut ko jaunu, man ir vienalga, vai receptes autors ir vīrietis vai sieviete, bet ja receptes lasišanas procesā man liek saprast, ka tāpat jau man, stūlbai bābai, nekas nesanāks, es visticamāk izvēlēšos vairs nekad neiegriezties attiecīgajā mājaslapā. p.s. tas, protams, nav nekāds rādītājs, bet lai gan es mierīgi varu iedomāties sievieti rakstām recepšu blogu vienkāršrunā, man ir ļoti grūti iedomāties sievieti rakstām tādu recepšu blogu, kuras būtiska sastāvdaļa būtu cita dzimuma apdiršana.
[User Picture]
From:[info]yeux_glauques
Date:January 9th, 2015 - 10:43 pm
(Link)
dominika +100
karmen kant un kautski (KKK, thhhhh), palasiet rakstiņus par varoni avīzītēs. tas nav nekāds labsirdīgs jociņš-viņš tā arī patiesībā uzskata. nenoliedzu, ka receptes ir labas. bet tas, ko viņš raksta, ir hate speech un casual misoginy, un man nav pieņemams, un es nesaprotu, kā visu šito "stulbās bābas ahahaa lieli pupi" var uzskatīt par normālu un vēl tiražēt drukā.
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:January 10th, 2015 - 12:55 am
(Link)
Neesmu lasījis rakstiņus avīzēs, tomēr esmu pamanījis, ka internetos cilvēki mēdz būt dirsīgāki nekā oflainā. Es bārstos ar visādiem skaļiem apgalvojumiem, tu kažualī mētājies ar izteicieniem "it's so gay" tā, it kā būt par geju būtu kaut kas nosodāms vai vismaz smieklīgs -- so what, tas ir internets, cilvēki tur kaut kāda iemesla pēc mēdz dirsties. Var jau būt, ka msjē Avens ir sieviešnīdējs po žizņi, intervijas neesmu lasījis. Bet man gan pirmais iespaids bija -- nujā, te ir internets, te ļaudis diršas.
[User Picture]
From:[info]kants
Date:January 10th, 2015 - 01:30 am
(Link)
kopš tualetes papīrs nav vairs deficīts (defecīts!), avīzītes nelasu:)
tevis atklātie fakti gan skumdina, jo manās grāmatās sieviešu nīdēji ir turpat, kur dedzīgi nacionālisti, rasisti un cits skums - ja recepšu autors šīs lietas domā nopietni, jo žēl viņa (bet receptes tāpat izcilas).
jāatzīstas gan, ka visu to heitspīču biju uztvēris kā autora viltīgu izaicinājumu sabiedrības zemākajos slāņos valdošajiem patriarhālajiem dzimtes stereotipiem, ko varētu summēt kā "sievietes vieta ir virtuvē". izmantojot katram tupenim saprotamu leksiku un tuvu frazeoloģiju, autors aicina un praktisku dzimtes lomu pārvērtēšanu: lai šo mērķi īstenotu, tiek izmantota šāda maska.
[User Picture]
From:[info]kuces_kundze
Date:January 10th, 2015 - 10:00 am
(Link)
ewww, exactly my thoughts.