Pats par sevi -

8. Sep 2011

 wowow@12:44

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Jautājums cibas kaķu pavēlniekiem - kā jūs panākat, ka kaķīts nokārtojas kastē nevis izvēlas kādu klusāku stūri istabā, lai iečurātu vai atstātu smirdīgu kaku?
Vai no svara ir kaķītim piedāvātās smiltis? Kaut kādi īpaši pārmācīšanas paņēmieni?

(13 raksta | ir doma)

Comments:

teja / 8. Septembris 2011@12:54
parasti to iemāca jau mamma (kaķu); lielākajā daļā gadījumu pietiek ielikt un atdarināt kašņāšanas kustību ar viņa ķepiņām, parasti viņi saprot. ekstrēmāka metode ir pieķertu citur darāmies konsekventi norāt, padraudēt (tā lai tiešām saprot ka sūdi ir) un tad dusmīgi ielikt kastē. tas arī strādā. un tad vēl ir tie, kas nav izmācāmi...kam ir kaut kādas psiholoģiskās traumas vai problēmas...tas ir pavisam skumjš stāsts
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 8. Septembris 2011@13:19
Nav jau tā ka nesaprot uz kasti (vismaz pa lielajām darīšanām) kaķītis iet, taču ja vaļā bērnu istabu durvis, tad labprātāk to dara viņu istabās. Un čurāšanu kastē vēl neesam piefiksējuši bet bērnistabās gan.

Un nevar saprast vai ir pedagoģiski pareizi no smilšu kastes kaku pēc tam izvākt vai atstāt lai nākamreiz tā būtu labāks indikators.
(Reply to this) (Parent) (Link)
merkela / 8. Septembris 2011@12:57
smirdiga kaka vai apcuratais prieksmets ir janovieto kastite ar smiltim. Un janodrosina, ka kakits kadu laicinu uzturas sada kastite un aprod ar sitauciju (t.i., nomierinaas un apskata apkartni). Jaatkarot pec katra kresaa izgajiena.
(Reply to this) (Thread) (Link)
merkela / 8. Septembris 2011@12:58
+ ja, jaatdarina ar vina kepinu kasasana, ka teikts iepriekseha komentara
(Reply to this) (Parent) (Link)
krii / 8. Septembris 2011@13:14
Sodīšana un draudēšana visticamāk nelīdzēs - kaķis klasificēs pāridarītāju kā agresīvu psihu un turpmāk savus netīros darbiņus darīs piesardzīgāk un lielākā slepenībā.
Labi palīdz, ja brīdī, kad dzīvnieciņš grasās kaut kur attupties vajadzības kārtošanai, viņu pagūst pakampt un iesēdināt kastē.
Visādā ziņā - viņam vajadzētu nākt pie saprašanas, ka kaste ir šīm darbībām visērtākā un piemērotākā vieta.
(Reply to this) (Thread) (Link)
zimbabve / 8. Septembris 2011@14:26
Aha, pārķeršana kārtošanās laikā darbojas labi, vēl ir vērts pavērot, vai dzīvnieks nav īpaši tīrīgs, viens kaķis bija tāds, kam vajadzēja atsevišķas kastes abām darīšanām, kamēr tas nebija piefiksēts, vienu darīšanu nokārtoja kastē un pēc tam uzreiz gāja uz stūri.
(Reply to this) (Parent) (Link)
vistu_zaglis / 8. Septembris 2011@13:34
A kašaks vēl mazs pavisam, vai jau paauguša vecuma?
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 8. Septembris 2011@13:40
Ap 2 mēn
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
vistu_zaglis / 8. Septembris 2011@13:46
Ā, nu tad jau šim, visticamāk, sava Viedokļa vēl nav, tad tik ik pa brīdim, kad nav ko darīt, šamo noķert, ielikt kastē un ar viņa ķepu smiltis pakašāt, pieleks žigli vien. Nu un pavazāties pa pēdām, da kaut tādu pilošu kastē iesviest :)

Khmm, bet tik padomājās, kazi šis pārstresojies, sajuties kā pēdējais puika ciematā un mēģina visādīgi teritoriju jau marķēt, tad gan es-pat-nez jārauga kādam kvalificētākam ko jautāt.
(Reply to this) (Parent) (Link)
marina / 8. Septembris 2011@14:04
nav laika lasīt visus koemntus, bet tējas koments ne vienmēr atbilst patiesībai, neemsua rī paŗleicina'ta par tām norāšanām, es tagad dzīvoju ar kaķiem, kuri tikai paliek ļauni un bailīgi no tā.

es darīju tā, ka ieliku to kaku vai ar tualetes papīru saslaucīto čuru kastītē un pienesu klāt, lai apošņā un tad kaut kā saprata
(Reply to this) (Thread) (Link)
marina / 8. Septembris 2011@14:09
pienesu klāt kaķi pie kastes tb.

vēl skaties ar smiltīm uzmanīgi, vienam kaķim baigi nepatika tās tipa krutās silikona smiltis
(Reply to this) (Parent) (Link)
biezpientaure / 8. Septembris 2011@14:28
manuprāt, tavā situācijā vislabāk būtu uzreiz iemācīt prasīties dārzā.
(Reply to this) (Link)
virginia_rabbit / 8. Septembris 2011@20:05
kaķīšiem vieglas smiltis.
(Reply to this) (Link)
blog counter