Pats par sevi -

25. Feb 2010

 wowow@20:53

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
(28 raksta | ir doma)

Comments:

wowow / 25. Februāris 2010@21:28
ja noliekam pie malas to, ka abolūti, absolūti lielākais vairākums aizbraucēju netiecas uz izcilību (bet iespējams, dod saviem bērniem iespēju uz to tiekties), tad kur, tavuprāt, ir problēma? kāpēc mēs te - mazā, kompaktā (attiecīgi ātri pagriežamā) laivā traucamies uz nekurieni tā vietā lai brauktu tur, kur zivis lielākas?
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
putana / 25. Februāris 2010@22:02
Bet man liekas, ka jādzīvo tur, kur ir māju sajūta. Un pofig, vai tas ir Rīgā, Daugavpilī, Tallin, Birmingham, Toronto vai Malaga. Jo no sevis nekur neviens neaizbēgs, neatkarīgi no ekonomikas vai jebkā tāda.
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
murks / 25. Februāris 2010@23:12
Un mājas tur, kur biezāka sviesta kārta uz maizes?
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
leocat / 25. Februāris 2010@23:46
padomju ideoloģijas imprints :) tāds pats, kā man... :)
bet vispār jau 'ubi bene ibi patria' oriģinālajā Cicerona textā norādīja uz patriotismu - 'pateicos zemei, kura mani baro' :)...
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
murks / 26. Februāris 2010@00:16
ka tik ne arī
(Reply to this) (Parent) (Link)
casiopea / 26. Februāris 2010@11:09
bet tad kad visi ar skjepiem apkart staigaja neviens tak nepalika sezam "skaistá ozola" visi celas kajas un gaja meklet edamo.

tad kapec lai mes sedetu zem skaista ozola un gaidiitu kad tur atnaks edamais?

no otras puses es constantly juutos ka neliete tapec ka esmu aizbraukusi, pat zinot ka es butu aizbraukusi sha vai taa pat ja latvijaa buutu labaaka dziive.
(Reply to this) (Parent) (Link)
leocat / 26. Februāris 2010@00:03
1) Globalizācija ir un kļūs daudz būtiskāka jebkura pasaules iemītnieka ekonomiskajā, izglītības, kultūras, politiskajā etc dzīvē. LV ar to saskarties var baigi maz, pat novērot ir grūti. Attiecīgi nepieciešamā prasmes ir grūti apgūstamas. Uzņemšanās (commitment) piesieties vienai mazai zemītei ierobežo iespējas maximāli izmantot savu potenciālu. Varbūt mēs vēl varam atļauties nīki sagaidīt beigas, bet nākošajai paaudzei gan vajadzēs globālās iemaņas
2) o-rings: labie pie labajiem, sliktie pie sliktajiem - vai LV ļoti daudzās jomās jau nav pārkāpusi (uz leju) to kvalitātes slieksni, no kura tikt ārā ir ļoti, ļoti grūti? Tas attiecas uz visu mikroekonomisko spektru - sākot no izglītības, attieksmes, korporatīvās un valsts pārvaldes, regulācijas, tirgiem, politiskās, tieslietu sistēmas utt. Ne viss ir 'atri pagriežams'...
3) tas pats... vai ir vērts plēsties ar milzīgu baru muļķu (t.sk. ļoti dumjos vēlētājus), kuri nesaprot modernas valsts & ekonomikas pamatus, lai sasniegtu viduvējus rezultātus? Vai arī labāk pārvākties uz vidi, kurā var kvalitatīvi darīt to, kas patīk un nebūt frustrētam par analfabētiskām nejēdzībām?
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
barbala / 26. Februāris 2010@09:29
Šis ir ļoti, ļoti precīzi un iegulst itin kā lodes pierē.
(Reply to this) (Parent) (Link)
murks / 26. Februāris 2010@10:46
viens neliels "bet" - tas milzīgais bars muļķu esam mēs paši. Kaut vai tepat, cibā - visi tik gudri, tik gudri. Bet, kad vēlēšanas, tad cibas nodoto balsu profils neko neatšķiras no vispārējā balsu profila. Un tāpēc deguna sacelšana un mukšana prom no muļķijas diez cik labi nekotējas.

Bet punktam 2) (diemžēl) nākas lielā mērā piekrist...
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
casiopea / 26. Februāris 2010@11:12
un shii saruna man kautká baigi sáka atgadínát mérnieku laiku kur zemnieki diskutéja par sadarbíbu ar bagáto tirgotáju. ja vien es kautko nejaucu.
esam tiksushi ljoti taalu :D
(Reply to this) (Parent) (Link)
snark / 26. Februāris 2010@13:06
(2) es gan neatceros, ka LV pēdējos gadu desmitos būtu bijusi virs šī sliekšņa, ja nu vienīgi izglītībā un zinātnē.

(Reply to this) (Parent) (Link)
amalija - Oftopiks / 26. Februāris 2010@01:03
Nezinu, nezinu,kā ar to izcilību... Pirms dažām minūtēm mana 16gadīgā meita, kurai bieži tiek piekarināts vārdiņš "izcilība", paziņoja, ka vārdu Freids tiešām nekad nekad nekad nav dzirdējusi, jo tad, ja būtu, tad taču viņa atcerētos, ka ir dzirdējusi. Pirms gada, īsi pirms došanās uz bioloģijas olimpiādi, viņa izvērsa diskusiju par to, kur aug gurķi - virs vai zem zemes.
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
barbala - Re: Oftopiks / 26. Februāris 2010@10:13
Latvijas izglītības systēmas produkts vai kā?
(Reply to this) (Parent) (Link)
blog counter