Pats par sevi - Par miljonāriem

21. Mar 2006

 wowow@11:40 - Par miljonāriem

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Komentāri portālos pie ziņām par miljonāriem spilgti ilustrē stereotipus un pašu komentētāju personības. Man šķiet, ka nomācošais komentētāju vairākums ir valsts ierēdņi, humanitāro zinātņu studenti vai skolēni (lūk, mani stereotipi), kuru domāšanas veids vai nepietiekamā pieredze neļauj ieraudzīt iespējas nopelnīt lielu naudu un to, ko tas prasa no tā, kas uzstādījis mērķi kļūt par miljonāru. Personiski pazīstot ap desmit cilvēku, kurus droši var saukt par miljonāriem (nezinu, vai viņi iekļuvuši Latvijas miljonāru topos vai grāmatās), varu teikt, ka neviens par tādu nav kļuvis negodīgā ceļā (pelēkās vai likuma neregulētās zonas ir piemitušas/piemīt gandrīz ikkatrai uzņēmējdarbībai), neviens nav sācis strādāt mazāk kopš kļuvis par miljonāru un visi strādā vairāk nekā es jebkad gribētu strādāt. Varbūt es arī varu sevi uzskatīt par gudrāku par kādu no viņiem, tomēr tieši mērķtiecība, darbaspējas, neatlaidība un spēja sapulcēt un nomotivēt citus ir galvenais ceļā uz miljonu. Dažreiz arī sagadīšanās vai veiksme. Un, manuprāt, tiekot pie miljona, cilvēks laimīgāks no tā vien nepaliek.

(15 raksta | ir doma)

Comments:

siltavieta / 21. Marts 2006@11:40
un nevienam no viņiem tas miljons nav nokritis no zila gaisa
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 21. Marts 2006@11:46
Nu dažiem varbūt senču atdotie īpašumi it kā "nokrita". Tomēr tas nemaina itin neko no manis teiktā.
(Reply to this) (Parent) (Link)
(Anonymous) / 21. Marts 2006@11:51
Es arī vienu otru pazīstu, un vēl par dažiem ir info "no pirmajām rokām". Jā, protams, strādā viņi daudz. Un noteikti vairāk nekā arī es to daru un gribētu darīt.

BET - manuprāt, tā galvenā šķirtne ir pelēko zonu robežā. Un varbūt vēl ir pieņemami pie pelēkās zonas pieskaitīt arī tādas lietas kā deputātu stimulēšanu pieņemt konkrētajai personai izdevīgus lēmumus. Bet robeža ir pārkāpta, ja stimulētais lēmums ir klaji pret valsts interesēm. Bet tas viss tikai imho, protams.
(Reply to this) (Link)
zum / 21. Marts 2006@11:52
Gudrība jau tur sevisķu lomu nespēlē, bet izveicība gan. Nu un godīgi jau nu miljonu mūsu mazajā latvju zemītē dažu gadu desmitos nev iespējams nopelnīt, var jau to saukt par pelēko ekonomiku, vai da jebkā.
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 21. Marts 2006@11:56
Visi, kurus zinu to ir izdarījuši ~10 gados. Daļa to izdarījuši pilnīgi nesaskaroties ar valsts iestādēm. Tā kā nepiekritīšu Tev.
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
zum / 21. Marts 2006@12:06
Norakstīsim šo priekšstatu uz to, ka nepazīstu nevienu miljonāru :) Bet tāds priekšstats pastāv,ir plaši izplatīts un nav dūmu bez uguns.
(Reply to this) (Parent) (Link)
ronis / 21. Marts 2006@11:56
nepiekrītu.
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
zum / 21. Marts 2006@15:03
Vienkārši dažādās pasaulēs dzīvojam.
(Reply to this) (Parent) (Link)
ronis / 21. Marts 2006@11:53
nu, es zinu vienu, kurš visas savas dzīves laikā un arī patreizējos finansiālajos apstākļos ir strādājis un pūlējies (tādā nozīmē kā "ieguldīt pūles") apmēram piecreiz mazāk mani; un viss iegūtais iegūts godīgā ceļā.
harisma kaut kāda, intuīcija, spēja nomotivēt cilvēkus, nesagraujams optimisms. Pakustina mazo pirkstiņu un iebirst. īsi sakot, māk dzīvot.
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 21. Marts 2006@11:57
Harisma, optimisms, spēja nomotivēt- kontakti. Kontaktus uzturēt, draudzēties arī ir kapitāls, kas bieži var novest pie naudas.
(Reply to this) (Parent) (Link)
red / 21. Marts 2006@13:33
100% taisniba. Pie tam ne tikai par Jurmalgeitu runajot. Cilvekiem ir tendence tur komentaros vienkarsi klaigat. Kaut ari izpratnes par to, kadi procesi un bizness tur ir apaksa nav nekadas. Vot par Repses deklaraciju skatijos sodien apollo atkal megjina kjengaties. Paiders sarakstijis tadu bulli, ka zidainim jasmejas, a tauta kjengajas jau pamazam ;)
(Reply to this) (Link)
shelly / 21. Marts 2006@15:55
Augsta varas distance, kā rakstīja draugs Hofštede. Problēma tikai tāda, ka pie uzskata, ka bagātība irsalikta apriori, mēs nekad bagāti nekļūsim.
Bet vispār no šī viedokļa ļoti veselīgs ir TV5 raidījums "Diena ar miljonāru", kur žurnālists braukā līdzi kādam Latvijas miljonāram pa viņa dienas gaitām. Lai tauta paskatās, kā tie onkas ceļās 6 no rīta, moška kādas pārdomas uznāks.
(Reply to this) (Link)
biezpientaure / 21. Marts 2006@22:47
"nu protams, ka miljonu fārtingu, ne jau nu miljonu galošu" Nezinītis uz Mēness, (c) Nosovs
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 22. Marts 2006@06:59
Man ir 12 sērijas Nezinīša uz Mēness (pat neznāju, ka krievi šo ekranzējuši), nu ļoti smieklīgi skatīties. Mēness ekonomika Latvijā.
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
biezpientaure / 22. Marts 2006@12:34
OMG, nezināju. Ai lāv dēcē, ai lāv dēcē :)
(Reply to this) (Parent) (Link)
blog counter