Neprātīgā saprāta balss -
Augusts 18., 2021
10:12
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
ASV, 20 gadu laikā, Afganistānā iegrūda ap triljonu USD nodokļu maksātāju naudas, apmācīja un apbruņoja armiju ar lietām, kas nav pat daudzu ASV Eiropas sabiedroto rīcībā un viss tas sabrūk nepilna mēneša laikā kā kāršu namiņš. To nevar nosaukt savādāk kā par izgāšanos. Ne tik daudz militārā, cik politiskā līmenī. Mēs vēl nezinām kāds kaitējums būs nodarīts ASV reputācijai un uzticama sabiedrotā tēlam.
Visi tie amerikāņu bruņojuma un tehnikas kalni, kas krita Taleban rokās, daudz noderīgāki būti bijuši, piemēram Ukrainā.

Tags:

(4Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:18. Augusts 2021 - 11:07
(Link)
Nedomāju, ka "iztērēja" uzreiz nozīmē "iegrūda". Lielākā daļa naudas tak palika pašu ekonomikā, proti, gan bruņojuma ražotājiem, gan loģistikas un būvuzņēmumiem, gan algotņiem utt.
P.S.
Ceru, ka tomēr tā būs mācība utopistiem, ka ir sabiedrības, kuru kultūra un attīstības līmenis vienkārši neļauj tām būt demokrātiskām, un no malas to iemācīt nevar.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:18. Augusts 2021 - 12:26
(Link)
Tieši tāpat kā nevajadzēja amerikāņus Afganistānā, nevajag viņus Ukrainā. Rezultāts jau būtu tāds pats vai vēl tikai sliktāks.

Tu domā, ka ASV ir ieinteresēta savā reputācijā? Viņiem interesē tikai pašiem sava valsts.

Es uzskatu, ka ASV aiziešana bija milzīga kļūda, jo ja reiz viņi jau 20 gadus tur bija, tad veselai paaudzei jau tur bija pavisam cits dzīves skatījums. Šobrīd izmaksas bija minimālas. Tur bija mazāks ASV karavīru skaits nekā Vācijā un citās valstīs. Un jau 18 mēnešus neviens karavīrs nebija kritis. Bet kā redzams, viņiem bija pilnīgs pofig par afgāņiem. Tie 2 triljoni jau arī vairāk bija iztērēti korupcijas dēļ – gan afgāņu, gan pašu uzņēmējiem.
From:[info]windrider
Date:18. Augusts 2021 - 13:16
(Link)
Amerikāņus Ukrainā nevajag, ukraiņi, atšķirībā no afgāņiem, paši labi tiek un tiks galā. Moderns bruņojums gan būtu ļoti noderējis.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:18. Augusts 2021 - 20:35
(Link)
ASV armija šobrīd tiek vervēta, lai karotu pret savu tautu. Prioritāte ir woke audzināšanā, disidentu atsijāšanā un politiski uzticamo rekrutēšanā. Vienīgie kari, kurus jāturpina Izraēlas proxy kari pret tās ienaidniekiem TA, jo (((lobijs))) pieprasa. Abas lietas ir samērā vienotas.
Powered by Sviesta Ciba