Neprātīgā saprāta balss - Es esmu atbrīvots...
Maijs 9., 2012
23:22
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Es esmu atbrīvots...
Paaudžu atmiņa ir jocīga lieta.
Es atceros, ka mans vectēvs bija leģiona virsnieks. Cits atceras, ka viņa vectēvs bija sarkanarmietis, kas aizgājis līdz Berlīnei.
Katram no mums ir sava izpratne par šiem notikumiem un sava taisnība.
Vienotu izpratni par pagātni, vismaz tuvākajā laikā, nav iespējams panākt. Ir jānomainās vēl vismaz trīs paaudzēm. Līdz otrais pasaules karš kļūs par tikpat tālu vēstures notikumu kā, piemēram, krievu-turku karš. Ir zināms, ka tur piedalījās arī latvieši un es pat zinu, ka viens mans attāls sencis tur ir cīnījies un balkānos kritis. Vai man tas kaut ko izsaka? Nē. Toreiz, viņa tuviniekiem, tā noteikti bija traģēdija, bet tagad jau laika distance ir kļuvusi pārāk tāla un tas ir nekas vairāk kā fakts vēstures grāmatā.

Un vēl man ļoti nepatīk dižošanās ar svešiem, nenopelnītiem kaujas apbalvojumiem vai to daļām. Man arī plauktā stāv vecvectēva 1. pasaules karā nopelnītais Jura krusts ar visu lentu, bet man nekad nav ienācis prātā viņu piekārt sev. Tas vienkārši nav ētiski. Vecais Augusts viņu nopelnīja riskējot ar savu dzīvību.

Mūzika: Dead Can Dance- Summoning Of The Muse
Tags: ,

(3Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]dzheina
Date:10. Maijs 2012 - 00:02
(Link)
par lentīšu izmantošanu visur kur, šķiet pukstēšu un dusmošos vēl ilgi. es saprotu, ka viņiem vienalga, kam tās ir adresētas un kas tās ir nopelnījuši, bet man viņu vietā būtu kauns.
[User Picture]
From:[info]walkire
Date:10. Maijs 2012 - 00:07
(Link)
Piekritu par Jura lentītēm. Tracina, ka meitenes iepin matos. Šodien redzēju blondīni, kas piekarināja to savam sunim. Pat nav, ko teikt. Viņi nesaprot, ko dara.
[User Picture]
From:[info]lielpontifs
Date:10. Maijs 2012 - 21:01

tas ko tu šeit saki ir sakarīgi un es tam piekrītu

(Link)
apbēdina, ka arī jaunā paaudze pārdaugavā izpildās. nav iebildumu pret vecajiem etiķiem, tā ir viņu jaunība, viņi atcerās laiku kad viņu acīs viņi bija kalnus gāzuši, spēks un gods un kas vēl ne.. bet kad krievu smukdupsītes un cikucakumeitenītes uz turieni vakarā perās - tas man besī
Powered by Sviesta Ciba