Lācītis numur divi - [entries|archive|friends|userinfo]
vistu_zaglis

[ website | šulcs.lv ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| VZL ]

[Jul. 28th, 2013|10:15 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkiet garām

Comments:
[User Picture]
From:[info]unknown_entity
Date:July 30th, 2013 - 01:53 pm
(Link)
Es to Q84 mocu lēnām, kā reiz 2. grāmatu pabeidzu. Ir pāris lietas, kas mani nepiedur - tā lēnā sižeta uztīšana ir ok, ja tikai nebūtu atkārtošanās. Jūtos, kā skatoties kautkādu amīšu pop-sci raidījumu - katrs sīkums tiek atkārtots vismaz piecas reizes. Tā jau saka, ka atkārtošana esot zināšanu māte, bet daiļliteratūrā tas nedaudz kaitina.
Kas man vēl šķiet neizprotami - tas Murkšķakāmis ir zils, metroseksuālis, modei pietuvināts (tobiš zils) vai vnk saņem kāpostu no brendu minēšanas? Katru, katru reizi kad jams apraksta, kā cilvēks ir ģērbies, tiek pieminēti brendi. Un nejau tur vispārzināmie gučiguči vai armānī, nē, kautkādi, kurus normāls čalis nemaz dzirdējis nav. Iespējams, arī [info]f (kas sevi nostāda kā modes cilvēku) var nebūt dzirdējusi atsevišķus no nosaukumiem, ko jams lieto
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:July 30th, 2013 - 01:59 pm
(Link)
Es bi minētu, ka tā brendu minēšana daudz ko izsaka par konkrētu tēlu, vot, mol, čuvaks nēsā to un šito... bet ne mums, protams, kam tas viss izklausās pēc kaut kāda bļurpļurbļa, tak ticu, ka ir ļaudis, kas ir tēmā.

Atkārtošana besī gan, jā, jo OK, nu 300 lappuses vēlāk var, protams, atsvaidzināt prātā kādu faktu no paša sākuma, tak gluži uzskatīt, ka visi lasītāji ir alcheimeriķi gan nevajag. Un vispār, šitā čela sakarā es sapratu, ka 2 kreatīvus no viņa izlasīt - tas vēl ir ok un sagādā baudu, trešais jau iet ar grūtībām, ceturto, visticamāk, nekad jau tā arī vairs priekšā neņemšu.
[User Picture]
From:[info]unknown_entity
Date:July 30th, 2013 - 04:24 pm
(Link)
Par to brendu minēšanu - par prasta mirstīgā ģērbšanās stilu ir pofig, tur nekādu brendu īpaši nav, bet ar "šiko galu" tak arī var pateikt vienkārši, ķipa "lēts veikala uzvalks priekš vidējā līmeņa menedžera" vai "ahūni unikāls dizainera darināts uz pasūtījumu treniņtērps". Un nevajag spiest us Ģordžijo Unkapano vai koturkotur, kas 95% lasītaju neko neizteiks.
Sāpe krč par šito
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:July 30th, 2013 - 02:05 pm
(Link)
Vēl starp citu, par to atkārtošanos - sourci tagad neatminu un meklēt lauž, bet dzirdēju tekstu par to, ka jamo uz angļu valodu, nevis tulko, bet adaptē, pārrakstot kreatīvus rietumniekiem saprotamākā veidā un krāšņākā valodā, oriģinālu ņemot tīri par bāzi. Varbūt no turienes arī kājas aug tam visam, mol tuvāk tautai un tā.