Lācītis numur divi - [entries|archive|friends|userinfo]
vistu_zaglis

[ website | šulcs.lv ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| VZL ]

[May. 6th, 2012|09:13 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Es te, lūk, dienās padomāju, ka jaunie un stilīgie, protams, var postulēt aizgūtnēm, ka "telefonam jāprot zvanīt un sms sūtīt, neko-citu-nevajag", tak es jums adin umnij vešč skažu, aga? Pa manam tak - labi, to sms atstājiet, šad-tad saimniecībā noder, bet sarunu funkcijai nupat būtu jāmirst pavisam beigtai, štob lai nav nemaz.

Ibo normālam telefonam mūsu dienās - kas vajadzīgs. Maili - protams, jo kā savādāk ar apkārtējo pasauli sazināties. IM kaut kāds - nu jā, ja nu vajag naski ar pasauli pasazināties. SMS - arī tīri labs backups, bet ne vairāk. Interneti - vajadzīgi. Fotoaparāts - jū, jo ja divus gadžetus var iespiest vienā, tad mēs iztiekam bez diviem gadžetiem. Bet zvanīšanas fīču atinstalēt kā rudimentu, citādi, vot, sēdi tu, cilvēks, nezinu, strādā, piemēram. Viss ieracies savos darbos un domās, risini kaut kādu problēmu. Nu vai vakariņas ēd. Vai guli trešajā nomidzī un sapni sapņo par 32 hetērām un sevi galvenajā lomā, nu pofig, nu re, bet kaut kur kaut kāds krāns ir izdomājis, ka viņam, lūk, tūlīt un nekavējoties ir tevi no tā visa jāatrauj un visos sīkumos jāiztirzā savas problēmas. Nospiedi zaļo podziņu - usja, raksti-pazudis, stāstīs un stāstīs, automātiski vēl pieņemot, ka tev ne tikai šis stāstāmais interesē, bet ka vēl atcerēsies visos sīkumos, jā, kā tad.

Ir XXI gadsimts, cilvēk, vācies ārā no manas guļamistabas, no manām vakariņām, no manas galvas tajā brīdī, kad tur tevi neviens neaicina.

Nu vai nebrīnies, ka neceļu klausuli. Nebļauj te uz mani, ka "eu, ko necel trubu?". Brīvdienā, pie tam, šonedēļ bezmaz vienīgajā, bļaķ, mēs tur savā nodabā pa karaļu dārziem klaiņojam un visādām alternatīvām ieliņām, kurās pat tūrists ir retums, rijam grilētas desas un malkojam pivcīšus, a tu te klāt ar savu kārtējo gaišo ideju, mol, eu, klau, klau, noliec to savu desu, klausies šurpu, es izdomāju, ka man pizģec kā vajag zilu foniņu tur, kur tagad zaļš bija.

Datu tarifus par simboliskām kapeikām, balss sakarus - par necilvēcīgu naudu, ātrāk uz šīs pasaules miera nebūs, eu, jūs, biedri no LMT, es ar jums runāju, pietiek teļikā blenzt, mudīgi ceļas augšā un sāk darboties, rīt 10:00 saskaņojam projektu, šup šup šup!, aiziet, strādājam, strādājam!
linkiet garām

Comments:
[User Picture]
From:[info]perkons
Date:May 6th, 2012 - 10:32 pm
(Link)
Šas tev uzzvanīšu!
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:May 6th, 2012 - 10:33 pm
(Link)
Cilvēku ar bundziņām redzi? Vot...
[User Picture]
From:[info]perkons
Date:May 6th, 2012 - 10:34 pm
(Link)
Khhhhhh, varēsi par to pastāstīt.))
From:[info]jealousy
Date:May 6th, 2012 - 11:02 pm
(Link)
Nu būtībā šo problēmu risina balss pasts. Zvanītājs var "iestāties rindā" un kad tev būs laiks un gribēšana vari šo ziņojumu apstrādāt. Tad tikai zvaniem noņemt signālu un miers mājās.
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:May 6th, 2012 - 11:07 pm
(Link)
Protams, bet tikai ideālajā pasaulē, kurā respondenti ir gatavi šo revolucionāro fīču tiešām lietot. Tā vietā mums ir čupa ar īsziņām, ka "lietotājs X jums mēģināja piezvanīt 13:00... 14:00... 14:20... 14:50... 16:00". Un te nu mēs esam, tādu kā vainas apziņu sirdī, bet tajā pat laikā - bez poņas, ko tad lietotājs X no mums gribēja.
From:[info]jealousy
Date:May 6th, 2012 - 11:15 pm
(Link)
Ā, taisnība. Es ar parasti nopūšos un nolieku klausuli, kad galā kāds atbild skaidrā valodā pilnos teikumos.
[User Picture]
From:[info]nrk
Date:May 6th, 2012 - 11:30 pm
(Link)
Es tomēr aizliegtu arī skaipot ārpus cilvēcīgām stundām. Es savu seriaļčiku gribu paskatīties, internetus pabrovsēt, atiet no ikdienas stresa, nevis paskaipot par darbu.
[User Picture]
From:[info]wowow
Date:May 6th, 2012 - 11:39 pm
(Link)
Skaipu taču var izslēgt.
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:May 7th, 2012 - 12:16 am
(Link)
Atļaušos nepiekrist.

Ārpus darba zvanīt darba darīšanās tik tiešām ir maucība, to drīkst tikai un vienīgi tad, ja kaut kas ultrasvarīgs noticis. Bet darba laikā neatbildēt uz zvaniem ir tieši tāda pati maucība. It īpaši, ja tu esi pī ār cilvēks un tev maksā par to, ka tu atbildi uz zvaniem.

Iedomājieties situāciju. Kāds kaut ko megaglaunu ir nostrādājis, nu ko tādu, kas smuki izskatās uz avīzes vāka. Vilcienu iebirkuma konkurss ir lielisks piemērs. Tu jau esi izgudrojis megaāķīgos jautājumus, kā tu tirdīsi, bikstīsi un bakstīsi, kamēr viņš beidzot izmuldēs patiesību, kverplis. Piezvani un jau sauc -- atbildi, maita! A šis, jauno komunikāciju draugs, stāsta -- ziniet, atsūtiet ēpastu. Un uz epastu vai nu neatbild (ir tādi megaadvancēti krāni, kas neatbild arī pēc trim zvaniem), vai atbild pēc trešā zvana, vai arī sarunā tādu huiņu, ka tiešā sarunā pat viņam būtu neērti. Bet pa e-pastu -- lūdzu, katrā laikā.

Varbūt citām profesijām tā nevajag, bet pī ār cilvēkiem vajadzētu datu pārraidei nenormālos tarifus un telefonsarunas bez maksas.
[User Picture]
From:[info]perkons
Date:May 7th, 2012 - 12:48 am
(Link)
PĪ Ār cilvēkus vajag sist un visādi savādāk pazemot, jo tie nav cilvēki, bet kaut kāda huiņa. Šos te Pī Ār cilvēkus vajag iemīt zemē, izvilkt un vēlreiz iemīt. Pī Ār my ass. Liekēži un, atļaušos neizteikties, visādi citādi slikti cilvēki! Pī Ār, bļa, tfu.
From:[info]ila
Date:May 7th, 2012 - 11:12 am
(Link)
Un vispretīgāk ir tad kad vēl uzmet lūpu ka savā brīvdienā esi atļāvies aiziet tālāk par 10m no datora, un nevari uz sitiena veikt izmaiņas un kā tas var būt ka tev nav līdzi dators un internets....
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:May 7th, 2012 - 11:27 am
(Link)
Nu skaid's, ka. Tas ir kā - viņam tagad entuziasma lēkme un davaj darām, a tu kā tāds gojs kaut kur esi atļāvies aiziet un nestrādāt svētdienā 21:30, āpāc, nu.
[User Picture]
From:[info]paliec
Date:May 8th, 2012 - 12:19 pm
(Link)
telefons ir zvanīšanai! papīrs vēstuļu rakstīšanai.