mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2008-07-07 00:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
a man vispār nepatīk koru mūzika.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]prtg
2008-07-07 02:09 (saite)
iespējams nav trāpījies neviens izcils koncerts

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]simamura
2008-07-07 02:47 (saite)
Nē, es gan to saprotu tāpat kā "man negaršo alus", lai cik izcils

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2008-07-07 09:51 (saite)
nuja. neviens nav ievadījis spēlē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]prtg
2008-07-07 13:02 (saite)
Tas ir līdzīgi kā ar izcilu roka/džeza koncertu - klausies pēc tam albūma ierakstu un domā: vai, cik neizteiksmīgi. Klausīties kori pa TV vai radio vispār ir sviests, jo kora dinamiskās gradācijas ir tādas, ko nepavelk nekāda mājas aparatūra.

Man patīk gabali, kuros rīvējas harmonijas, tas ir kaifīgi, jo tikai cilvēku balsis var iespītēt temperētajai skaņu rindai tā, lai akordi skanētu tieši tā, kā tiem jāskan, bet tas ir nenormāli grūti, jo runa ir par astotdaļtoņiem, tātad tīri intonācijas gradācijām, bet ja izdodas, tad ir kaifs, un ja ar to tiek vinnēts starptautisks koru konkurss un redzi kā žūrijai atkaras žoklis, tad arī tas paliek patīkamā atmiņā.

Nu labi, Tev tas droši vien nav diez ko interesanti :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2008-07-07 22:00 (saite)
ir ir interesanti. man patīk kā baznīcā tāds pašķidrs korītis mēdz dziedāt pret aksutiskiem griestiem. nu patīk, ka skaņu var dabūt just uz ādas. bet laikam par maz esmu staigājusi - tās koru dziesmas, tās dziesmas man nepatīk. un kori man gribas tikapt bieži, cik baznīcu - reti, svinīgi un no sirds.
bet tā nesagatavotai man ir par piesātinātu. bet arī citas mūzikas un ne tikai tās - viss, kur ir daudz kas kopā, man iet garām, jo ir pārāk pilns.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]prtg
2008-07-07 23:40 (saite)
Rīt LU Aulā ir koru skates fināls, pēc 21:00 varētu būt interesanti, jo būs labākie Latvijas kori. Mēs dziedāsim gabalu, kas manā 14 gadu kordziedāšanas pieredzē ir ever, ever grūtākais. Bet tur būs pieelpots un karsti, tā ka labāk neej.

Ar akustiku ir ļoti interesanti, ļoti jāpielāgojas, un atceros tikai kādas 3 baznīcas, kur tā ir bijusi ārkārtīgi lieliska tieši dziedāšanai, viena no tām ir Lionas katedrāles mazā zālīte pagrabā, kur uzdziedājām piecatā, tāpat vien, priekš sevis.

:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2008-07-08 10:56 (saite)
:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?