mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2021-11-05 13:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:lois weaver, pandēmija

PANDĒMIJAS ALFABĒTS
A – kā "assemble" – pulcēšanās un vajadzība satikties, lai darītu, domātu un cerētu kopā.

B – kā bites. Mācīties no bitēm, kā atbalstīt savu kopienu un kopīgi aizstāvēt to, kā būt indivīdam, kas strādā sabiedrības labā.

C – "cake" un "care". Kūciņa un rūpes. Kā rūpēties par otru saldā, patīkamā veidā un no sirds.

D – distance. Ne tikai kā distancēšanās, bet arī kā palūkošanās uz sevi/otru/situāciju no malas, lai ieraudzītu pilnīgāku ainu.

E – kā ēšana.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]virginia_rabbit
2021-11-05 13:07 (saite)
F – "freedom" – brīvība. Padomāt par to, cik tā ir dažāda. "Freedom from" un "freedom to" – ne tikai būt brīvam no kaut kā, bet reizēm mēs uztveram brīvību kā iegūtu pilnvaru, atļauju. "Brīvs no infekcijas" pret "brīvtiesīgs inficēt"?

G – "grief" – sēras. Mēs sērojam kolektīvi – ne tikai pēc zaudētiem tuviniekiem, bet arī pēc darba, pēc nepabeigtiem iesāktiem projektiem, sapņiem u.c.

H – kā horizontāls. Vajadzība piedomāt un parūpēties par cilvēkiem, kas vienkārši ir tuvumā, nevis pēc viņu hierarhiskās vērtības.

I – "interdependence" jeb savstarpējā atkarība. Kā mēs sadzīvojam ne tikai cilvēku starpā, bet arī ar citām sugām. Un "infekcija" – mēs varam cits citu inficēt ne tikai ar slimību, bet arī ar labu garastāvokli un idejām.

K – "kindness" – laipnība un "kinship" – kā sapratne un garīga radniecība starp cilvēkiem, jo tā var būt svarīgāku attiecību pamats nekā asinsradniecība.

L – izdomājiet paši.

M – "mutual" – savstarpējs, abpusējs. Grupas, cilvēki, organizācijas, kas var palīdzēt viena otrai, uzsverot, ka solidaritāte no labdarības atšķiras ar to, ka tajā nav hierarhijas.

N – normāls. Kas vispār ir normāls? "Normālība mums nodara vairāk ļauna nekā laba. Nost ar normālību!"

Q – "queer" kā "kvīrs", bet arī kā darbība – nepiekrist, apšaubīt, atmest tradicionālās kategorijas.

P – izdomājiet paši.

R, S – "reside" un "stay". Kā palikt mājās, apdzīvot tās un padomāt par savu vienkāršo eksistenci.

U – "unprecedented" – bezprecedenta notikums un slimība, bet vēl vairāk "unpresidented" – "bezprezidenta" laiks, kurā lielo valdību vadītāji tik maz ko spēja noteikt un vadīt. Iespēja padomāt par iekļaujošāku un mazāk prezidējošu pārvaldes formu.

X – kā "eXtra" – saprast, cik daudz man pieder, kas ir par daudz un bez kā varētu iztikt.

W – "wilding" – kā atstāt vairāk vietas savvaļai, nenopļaut visas pļavas, neizcirst mežus un saglabāt līdzsvaru ekosistēmā.

Z – veltīts "zoom", jo piezūmējot mēs cits citu varbūt labāk ieraugām un saprotam, cik svarīgs mums ir A – "assembly" jeb pulcēšanās.

(Atbildēt uz šo)


[info]wowow
2021-11-05 20:42 (saite)
like

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?